Mój ogród wśród łąk
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Mój ogród wśród łąk
No to się rozwijamy piękna pełna czerwień
Mój M w ogóle nie interesuje się kwitnącymi roślinami, a jak ma zły humor to nawet na nie nadaje, ale ogólnie je toleruje. Chociaż stoi tych doniczek pełno wszędzie i nie wszystkie urodziwe, a nawet większość brzydka, bo są w przechowalni
Zima u mnie nie jest fotogeniczna po dwóch dniach opadów z drzew i z nieba brzydko się zrobiło 
- MamciaTerenia
- 1000p

- Od: 1 lis 2012, o 14:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam kolejną Kujawiankę
Mijamy się w niektórych wątkach, nawet w wątku mojej córci
Pozwolisz że zostanę na dłużej w Twoim ogrodzie?
Pozdrawiam!
Mijamy się w niektórych wątkach, nawet w wątku mojej córci
Pozwolisz że zostanę na dłużej w Twoim ogrodzie?
Pozdrawiam!
Och jaka piękna ta pomarańczowa miałam podobną ,ale zeszłej zimy zmarzło mi 24 krzaki róż.Muszę w tym sezonie kupić kilka.Pozdrawiam 
Witam
. Ależ duży ogród do pielęgnowania i realizacji marzeń, których spełnienia życzę Tobie z całego serca. A jaki zadbany warzywnik. Zwierzaki
.
-
e-babcia

- Od: 31 paź 2011, o 16:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Małgosiu u mnie dziś był taki piękny dzień ,aż chciałabym popracowac na działce
Pozdrawiam
-
PEPSI

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Witam wszystkich. Poniedziałek w moich stronach był cudownym, słonecznym dniem.
Prawie wiosennym.
Paulinko - jak ja się czerwienię czytając Twoje posty
Ja nie wiem, czy kobea na balkon mocno słoneczny się nadaje Na pewno oplotłaby go szybciutko, bo to silnie rosnące pnącze. A jakie do tej pory uprawiałaś kwiaty na balkonie? Jak mieszkałam w bloku, i do tego na 4- tym piętrze, to po kilku różnych próbach posiadania wszelkich pięknych roślin...zawsze decydowałam się na pelargonie. Surfinie przy większym wietrze łamały się, a przy większym słońcu mdlały. A pelargonie plus bakopa przeżywały wiele niekorzystnych warunków.
Marysiu - moje parapety wymienię przy najbliższej okazji na takie z gumy
Powoli je zapełniam, i plan organizacyjny co do miejsc parapetowych jak zwykle nie zadziałał. Koleuska miałam z własnego, zeszłorocznego siewu. Zostawiłam go sobie na zimę, i rozmnożyłam. Małe koleuski raczej się przyjęły, wyglądają zdrowo. Siałaś już coś?
Madusia - dawno Cię nie było, a ja wpadałam do Ciebie podziwiać hiperka, który jest niesamowity.
Iwonko - przepraszam, więcej nie będzie zimowych zdjęć
Aniu - masz rację, M też człowiek...
Dlatego ja bardzo dobrze wykorzystam jego zauroczenie hiperkami w przyszłym sezonie. Już mam plany...
A ostatnio dodał do swoich ulubieńców mieczyki
I wykupił pół ogrodniczego cebul mieczykowych. Myślał biedny, że ja ich mam mało...A wystarczyło, że szepnęłam mu na ucho, że to ulubione kwiaty jego mamy. To akurat prawda, ale....przy okazji tak bezboleśnie przejdzie ten zakup, bo ciągle to przecież tylko ja majątek na habazie wydaję. A tak przyjemne z pożytecznym.
Krystian - ja też takie gliniaczki uwielbiam, i ciągle mi ich za mało.A zwłaszcza, że nie tylko ładne, ale jeszcze pożyteczne.
Jadziu - u mnie też dziś był cudowny, słoneczny dzień. Niestety, jeszcze leży mnóstwo śniegu w ogrodzie. Minie trochę czasu, zanim stopnieje. Ale już z górki kochana, niedługo wiosna
Agness - jak widać po moim ekspresowym wypełnianiu parapetów, czuję się już wiosennie. To, że pokazuję zimowe fotki ogrodu to tak przez porównanie, co za oknem, a co przed
Wolę ten domowy klimat, ale...już z górki prawda??
Marysiu - Masko - u mnie jeszcze zima, wolałabym też , żeby była wersją nie fotogeniczną, ale...jeszcze kilka dni. Mój M to taki facet z tego gatunku, co się łatwo daje manipulować. I jak coś tam brzęczy na te moje parapety zwłaszcza, to ....szybciutko przypominam sobie o tych wszelakich naprawach niedokończonych przez niego. Oj, jak to skutkuje.
Tereniu - witam Cię serdecznie
Zapraszam.
Olgo - róż nigdy dosyć
Moje ślicznie siedzą zakopane pod śniegiem, więc mam wrażenie, że dadzą radę.
Edytko - zapraszam w moje skromne progi
I mój hiper w następnej odsłonie
a to nie hiper, ale róż nigdy dosyć, zwłaszcza zimą

A tego niesamowitego gościa spotkałam na parapecie
Niestety, nie przewidział że u mnie mieszkają koty

Paulinko - jak ja się czerwienię czytając Twoje posty
Marysiu - moje parapety wymienię przy najbliższej okazji na takie z gumy
Madusia - dawno Cię nie było, a ja wpadałam do Ciebie podziwiać hiperka, który jest niesamowity.
Iwonko - przepraszam, więcej nie będzie zimowych zdjęć
Aniu - masz rację, M też człowiek...
Krystian - ja też takie gliniaczki uwielbiam, i ciągle mi ich za mało.A zwłaszcza, że nie tylko ładne, ale jeszcze pożyteczne.
Jadziu - u mnie też dziś był cudowny, słoneczny dzień. Niestety, jeszcze leży mnóstwo śniegu w ogrodzie. Minie trochę czasu, zanim stopnieje. Ale już z górki kochana, niedługo wiosna
Agness - jak widać po moim ekspresowym wypełnianiu parapetów, czuję się już wiosennie. To, że pokazuję zimowe fotki ogrodu to tak przez porównanie, co za oknem, a co przed
Marysiu - Masko - u mnie jeszcze zima, wolałabym też , żeby była wersją nie fotogeniczną, ale...jeszcze kilka dni. Mój M to taki facet z tego gatunku, co się łatwo daje manipulować. I jak coś tam brzęczy na te moje parapety zwłaszcza, to ....szybciutko przypominam sobie o tych wszelakich naprawach niedokończonych przez niego. Oj, jak to skutkuje.
Tereniu - witam Cię serdecznie
Olgo - róż nigdy dosyć
Edytko - zapraszam w moje skromne progi
I mój hiper w następnej odsłonie
a to nie hiper, ale róż nigdy dosyć, zwłaszcza zimą

A tego niesamowitego gościa spotkałam na parapecie

Życie jest piękne:) pozdrawiam wszystkich zielono zakręconych- Karolina
mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;
mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;
- gracha
- 1000p

- Od: 23 maja 2012, o 21:49
Twój hiper powalił mnie na kolana,jest cudowny , ja na razie mam takiego małego z Biedronki ,mam nadzieje że się rozrośnie 
- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Motyl w domu w środku zimy?
Wiosna idzie?
Wiosna idzie?
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Małgosiu ależ cudowny, aksamitny kwiat
Hiper...... zakwitł Ci przepięknie
Motylek poczuł ciepełko.... fajny gość .....szkoda, że kociambry się do niego dobrały...
Motylek poczuł ciepełko.... fajny gość .....szkoda, że kociambry się do niego dobrały...
- MariaWy
- 1000p

- Od: 3 lip 2011, o 22:12
Witaj Małgosiu śliczny hipeastrum i ten kolor ,kiedys miałam białego i czerwonego ale je unicestwiłam ,wyniosłam do piwnicy na odpoczynek ,...no i odpoczęły
,zapomniałam o nich.
, ja jeszcze nic nie siałam , ale muszę się pochwalić ze właśnie zauważyłam kiełki imbiru ,niedawno posadzonego

-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Małgosiu,chyba naprawdę idzie wiosna,jak motyle wychodzą,a Hipeastrum ma piękny kolor,lubię czerwień,w ogrodzie też,pozdrawiam 
-
PEPSI

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Witajcie mili goście
Dzisiejszy dzień był przecudownie słoneczny. Przyjechałam wcześniej z pracy i ...pochodziłam sobie po ogrodzie w promieniach słońca. Ogród jeszcze śpi smacznie pod białą kołderką....
Kelpie - podoba mi się określenie koloru zwartnicy: krwisto czerwony
Życie to przede wszystkim sztuka kompromisów.Im człowiek starszy, to wzrok siada, ale ...serce więcej czuje i rozumie. A to, co najważniejsze niewidoczne jest dla oczu.
Grażynko - ja w grudniu też kupowałam innego hiperka w markecie i urósł piękny. Twój też urośnie i będziemy go podziwiać, a jaki kolor?
Agnieszko - aage - ja też się zdziwiłam motylkiem, pewnie spał gdzieś biedaczysko smacznie
Agnieszko - AGNESS - dziękuję w imieniu hiperka
Marysiu - zaciekawiłaś mnie imbirem
w jakim celu i co z nim zrobisz?? Nie słyszałam, żeby sadzić imbir, ja go kroję do herbatki.
Martuś - tak, u mnie wiosna
Astry - moje ulubieńce ( jedne z wielu, wielu
)

Kelpie - podoba mi się określenie koloru zwartnicy: krwisto czerwony
Grażynko - ja w grudniu też kupowałam innego hiperka w markecie i urósł piękny. Twój też urośnie i będziemy go podziwiać, a jaki kolor?
Agnieszko - aage - ja też się zdziwiłam motylkiem, pewnie spał gdzieś biedaczysko smacznie
Agnieszko - AGNESS - dziękuję w imieniu hiperka
Marysiu - zaciekawiłaś mnie imbirem
Martuś - tak, u mnie wiosna
Astry - moje ulubieńce ( jedne z wielu, wielu

- anym

- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Małgosiu witaj
hipeastrum cudowny
intensywna czerwień...pokazuj go jeszcze, bo jest wart tego
Astry...
Astry...
- Ivona44

- Od: 31 mar 2013, o 14:44
Małgosia, biały aster rewelacja, nigdy ich nie chciałam, bo jesień przynoszą, ale te cieniutkie cudne są, skąd się je bierze , z nasion ze sklepu? Mam nadzieję. A na 2 stronie wątku róże pokazujesz, taką fioletową raczej. Wiesz może , co to za odmiana , bo mam ją też i nie wiem, co to za róża?
. U mnie też dzisiaj słonko
Pozdrawiam, Iwona.