Ewuś, otóż to i ja się doczekam - dzięki
Ogródek u Edzi
Re: Ogródek u Edzi
Gracha, witam serdecznie
cieszę się że podoba Ci się mój ogródek. Czytam, że z naszymi m. mamy podobnie. Na różach się nie znam, ale hortensje bukietowe polecam
. Miłego wieczoru!
.
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Edytko witaj
Ależ fajnie, że otworzyłaś swój ogrodowy wątek
naprawdę masz co pokazać..... piękny zadbany ogród..... widzę moje ukochane kwiaty....lilie, liliowce, mnóstwo zieleni.... Z wielką przyjemnością będę zaglądała i wędrowała Twoimi ścieżkami 
Ależ fajnie, że otworzyłaś swój ogrodowy wątek
Agusiu (AGNESS)
, witam Cię serdecznie i dziękuję za tyle miłych słów pod adresem mojego ogródka. Mam kilka liliowców starych, które tworzą już całkiem duże kępy. Od dwóch lat kupuję troszkę nowsze odmiany i czekam aż pokażą się w całej krasie. Lilie sadzę od poprzedniego sezonu, będę sprawdzać które dadzą sobie u mnie radę.
Pozdrawiam cieplutko
!
Zostawiam kilka zdjęć i życzę udanego dnia
.

Pozdrawiam cieplutko
Zostawiam kilka zdjęć i życzę udanego dnia

- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Liliowce dobrze wyglądają jako wstążka przy ścieżce
W dodatku rosną i kwitną bez grymaszenia.
Ewa, w poprzednim roku liliowce przy ścieżce to były nowe nasadzenia i w miejsca między nimi posadziłam lwie paszcze z własnej rozsady. Wieczorem do kwiatów paszczek gramoliły się trzmiele, chyba tam nocowały
.
- usa1276
- 1000p

- Od: 22 sty 2012, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piękna taka opaska przy chodniku z liliowców ja mam ich tylko pojedyncze sztuki nie da się pomieścić wszystkiego
sama zobaczysz po roku na tym forum braknie ci miejsca na rabatkach
forum pomaga, kształci, nowe roślinki pustoszą portfel ale efekt końcowy wynagradza wszystko 
sama zobaczysz po roku na tym forum braknie ci miejsca na rabatkach
Ula, ja mam hopla na punkcie sadzenia kilku sztuk jednej odmiany
, a ogród nie jest z gumy. Ale liliowce po latach tworzą takie kępy, że rosną u mnie także pojedynczo. Forum kusi, oj kusi
.
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
W takim razie Ty tworzysz ogród, a ja chomikuję ulubione rośliny
"Zbieram" jak znaczki w klaserze 
...i są efekty! Grupowe nasadzenia to rzeczywiście trudna sztuka, bo chciałoby się w ogrodach pomieścić wszystko. Tak się nie da jednak.Eda_S pisze:...ja mam hopla na punkcie sadzenia kilku sztuk jednej odmiany
Tym bardziej Twoja konsekwencja w nasadzeniach budzi mój szczery podziw!
Miłego dnia i całego tygodnia... pozdrawiam słonecznie
Ewa, tworzysz ogród bujny, różnorodny, ciekawy, gdzie czujesz się dobrze. Bardzo lubię go odwiedzać. Jak Ty spamiętujesz wszystkie nazwy - szczerze podziwiam
.
Aguniu, dziękuję. Sadzę rośliny po min. 2-3 szt jednej odmiany. Ostanio kupiłam u Sz. Pęchcinie jedną sztukę floksa, m. się zdziwił, ale w porę nic nie powiedział. Wróciłam do domu i nie wiedziałam gdzie mam go posadzić (z 3 szt nie miałabym problemu)
.
Aguniu, dziękuję. Sadzę rośliny po min. 2-3 szt jednej odmiany. Ostanio kupiłam u Sz. Pęchcinie jedną sztukę floksa, m. się zdziwił, ale w porę nic nie powiedział. Wróciłam do domu i nie wiedziałam gdzie mam go posadzić (z 3 szt nie miałabym problemu)
- usa1276
- 1000p

- Od: 22 sty 2012, o 19:30
Pojedyncze sztuki giną w ogrodzie ja też teraz jak zamawiałam róże to po dwie lub trzy sztuki wyjątkiem pnące te po jednej
Ula, mam oczywiście pojedyńcze sztuki niektórych roślin. Np. goździki czy floksy szydlaste tak szybko się rozrastają, że po jakimś czasie i pojedyńczą sadzonkę trzeba ujarzmiać
. Wszystko zależy od docelowej wysokości i szerokości danej rośliny.
- Madziagos
- -Moderator Forum-.

- Od: 10 kwie 2012, o 21:44
Witaj
Właśnie pospacerowałam sobie po Twoim ogrodzie, bardzo u Ciebie ładnie. Będę zaglądać, ciekawa jestem, jak będzie rozwijał się ogród w miarę odtrawniczania.
Właśnie pospacerowałam sobie po Twoim ogrodzie, bardzo u Ciebie ładnie. Będę zaglądać, ciekawa jestem, jak będzie rozwijał się ogród w miarę odtrawniczania.
Ja też jak coś kupuję do ogrodu to x 2 albo 3 , pojedyncze roślinki giną w dużym ogrodzie a czekać lat aż się rozrosną
Pięknie obsadzona ścieżka 
Madzia
, witam serdecznie i zapraszam. Małemu odtrawniczaniu nie mówię nie
.
Ela (tija) myślę, że w tym roku nie będzie potrzeby przetykania liliowców jednorocznymi. Muszę jednak pomyśleć o miejscu dla lwich paszczek, bo bardzo je lubię. Ich brak w ogródku oprotestował nawet mój synek
.
Zostawiam, kilka zdjęć kwiatków ...

... i coś do przekąszenia

Udanego wtorku
.
Ela (tija) myślę, że w tym roku nie będzie potrzeby przetykania liliowców jednorocznymi. Muszę jednak pomyśleć o miejscu dla lwich paszczek, bo bardzo je lubię. Ich brak w ogródku oprotestował nawet mój synek
Zostawiam, kilka zdjęć kwiatków ...

... i coś do przekąszenia

Udanego wtorku