Pytanie o kaktusa
- patusia_90
- 100p
- Od: 18 cze 2008, o 14:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pytanie o kaktusa
Witam
Mam Euphorbie lactee zaszczepioną na innym wilczomleczu i jedna część(ta niższa) wypuszcza odrosty w formie liści.Wcześniej pojawiał sie tylko jeden a teraz urosło ich aż 5.Co do tego wilczomlecza już wcześniej pisałam pytanie co z tym liściem zrobić i jedna osoba poradziła mi żeby go urwać.No i oberwałam ale w miejscu gdzie był ten liść zrobił sie brzydki punk ktory nie chcie zarosnąć.Czy jak sie te liście obrywa to powinno sie czymś posypać czy coś żeby normalnie zarastało? i czy można cos robić żeby te liście się nie pojawiały?
Mam Euphorbie lactee zaszczepioną na innym wilczomleczu i jedna część(ta niższa) wypuszcza odrosty w formie liści.Wcześniej pojawiał sie tylko jeden a teraz urosło ich aż 5.Co do tego wilczomlecza już wcześniej pisałam pytanie co z tym liściem zrobić i jedna osoba poradziła mi żeby go urwać.No i oberwałam ale w miejscu gdzie był ten liść zrobił sie brzydki punk ktory nie chcie zarosnąć.Czy jak sie te liście obrywa to powinno sie czymś posypać czy coś żeby normalnie zarastało? i czy można cos robić żeby te liście się nie pojawiały?
- patusia_90
- 100p
- patusia_90
- 100p
- patusia_90
- 100p
- patusia_90
- 100p
patusia_90 pisze:To chyba jedynym wyjściem będzie jak będe odrywać je co jakiś czas :/
Albo poczekaj aż podrośnie ,wtedy spróbuj ukorzenić ,gdy odetniesz odrost zasyp węglem drzewnym
k-arolka jeśli była to forma bez chlorofilu to niestety nie da się tego ukorzenić ,może rosnąć tylko szczepione
Bebeszek twoja strona nie ładuje się

- patusia_90
- 100p