Co do żylaków, to proponuję venescin lub detralex, lepszy jest detralex, i ułożenie nóżek wyżej co jakiś czas
Mój Raj część III
-
PEPSI
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój Raj część III
Grażynko, wiem o jakim smaku mówisz
Te warzywa z naszych warzywniaczków ach....już niedługo
Co do żylaków, to proponuję venescin lub detralex, lepszy jest detralex, i ułożenie nóżek wyżej co jakiś czas
A o operacji myślałaś?? Teraz to kosmetyczne bardziej robią. 
- gracha
- 1000p

- Od: 23 maja 2012, o 21:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam Grzegorzu , na początku było ciężko ale tego już się nie pamięta teraz to już tylko kosmetyka
Witam Małgosiu,każde warzywo z własnej działki bez porównania ,zdrowsze i smaczniejsze,,
pytałam się ostatnio rodzinnego o operację ,dopóki są małe żylaki,lecz odradził mi i powiedział żebym się nie spieszyła ,chyba że bardzo będą mi dokuczały a jak zapytałam co teraz stosować żeby nie powiększały się to powiedział że nic bo te maści nic nie pomogą,dziwne to i do końca mu nie wierzę,najgorsze ze mam je pod kolanem i muszę uważać żeby nie zginać, tylko w ogrodzie jak nie zginać kolana
Witam Małgosiu,każde warzywo z własnej działki bez porównania ,zdrowsze i smaczniejsze,,
pytałam się ostatnio rodzinnego o operację ,dopóki są małe żylaki,lecz odradził mi i powiedział żebym się nie spieszyła ,chyba że bardzo będą mi dokuczały a jak zapytałam co teraz stosować żeby nie powiększały się to powiedział że nic bo te maści nic nie pomogą,dziwne to i do końca mu nie wierzę,najgorsze ze mam je pod kolanem i muszę uważać żeby nie zginać, tylko w ogrodzie jak nie zginać kolana
-
PEPSI

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Grażynko, bo maści nie pomogą jak już żylak ujrzał światło dzienne
od środka trzeba go troszkę zbombardować
detralex proponuję 
- gracha
- 1000p

Dziękuję Małgosiu spróbuję detralexem 
- mamafrania

- Od: 13 paź 2011, o 13:50
Ta biała piwonia
.Grazynko jaka odmianę papryki siałaś?Masz Swoje nasionka?
-
Marzenka79
- 1000p

- Od: 27 lis 2011, o 22:54
Detralex jest dosyć drogi
Ja mam nogi po operacji żylaków-w ciąży mi wyszły,miałam robione metodą skleroterapii ale mam tendencje genetyczne i trochę cięzki tyłek-lekarz każe zrzucić(łatwo mówić-gorzej zrobić bo jestem zakochana w słodyczach
)
Piwonie Grażynko masz cudne- w życiu mi tak nie kwitły
Wczoraj wysiałą kobeę-białą i fioletową,tunbergię,poziomki czerwone i żółte,wczesny por i seler korzeniowy.
Piwonie Grażynko masz cudne- w życiu mi tak nie kwitły
Wczoraj wysiałą kobeę-białą i fioletową,tunbergię,poziomki czerwone i żółte,wczesny por i seler korzeniowy.
- Tacca

- Od: 12 lut 2009, o 12:23
- Kontakt:
Grażynko , papryka fantastyczna, aż ślinka cieknie i chyba zapach czuję . Jakie odmiany sadziłaś?
Zamiast się męczyć idź kobieto do chirurga naczyniowego , zrób badanie doplpera , jak masz światło żył zatkane to żadne okłady nie pomogą , tylko skalpel . Ja 15 lat się męczyłam ( nie wiem po co) , byłam cztery lata temu , trzy nacięcia , po których już prawie nie ma śladu i mam spokój .
Zamiast się męczyć idź kobieto do chirurga naczyniowego , zrób badanie doplpera , jak masz światło żył zatkane to żadne okłady nie pomogą , tylko skalpel . Ja 15 lat się męczyłam ( nie wiem po co) , byłam cztery lata temu , trzy nacięcia , po których już prawie nie ma śladu i mam spokój .
-
Marzenka79
- 1000p

Ja w ostateczności zdecyduję się na usunięcie,chociaż to radykalna metoda bo krew będzie musiała znależć sobie nowe drogi
Pięknie, bujnie, i smakowicie
i zapowiadają się nowe nasadzenia. Gratuluję i życzę spełnienia wszystkich marzeń ogrodowych
.
-
Marzenka79
- 1000p

Grażynko a papryczki to wysiewasz czy kupujesz?
- Andzia84
- 1000p

- Od: 23 sty 2014, o 15:51
Grażynko przyszłam się przywitać i zobaczyć wątek. Ślicznie u Ciebie-tak miło, że aż mam ochotę Cię uściskać
Taką działkę mają moi teście i uwielbiam tam jeździć (chyba bardziej niż do moich rodziców
Nie wiem czemu, ale ich działeczka, a teraz i Twoja kojarzy mi się z taką rodzinnością i serdecznością. Czyżby to kwestia doboru takich naszych, tradycyjnych kwiatków
Będę więc stałym gościem u Ciebie.
Ps. Kwiatki z B są super. Moja dalia, liatria i fioletowy powojnik dały czadu w zeszłym roku. Nie spodziewałam się, że tak pięknie zakwitną. Tylko liliowiec sobie nie poradził, ale to pewnie wina mojego Kubusia, który wziął go za trawę i wyrwał mu listki. Biedny kwiatek-odbijał 3 razy od korzeni, ale czwartego zerwania listków nie wytrzymał
No czepił się go Kuba jak rzep psiego ogona 
Ps. Kwiatki z B są super. Moja dalia, liatria i fioletowy powojnik dały czadu w zeszłym roku. Nie spodziewałam się, że tak pięknie zakwitną. Tylko liliowiec sobie nie poradził, ale to pewnie wina mojego Kubusia, który wziął go za trawę i wyrwał mu listki. Biedny kwiatek-odbijał 3 razy od korzeni, ale czwartego zerwania listków nie wytrzymał
Zbudowałam dom, urodziłam syna, czas posadzić drzewo 
Gdzieś tam na końcu świata...mój raczkujący ogródek
Gdzieś tam na końcu świata cz.2
- Sylwia85
- 1000p

- Od: 24 lut 2013, o 16:57
Witaj Grażynko , dziękuję za buziaki doleciały w ekspresowym tempie i jeszcze co jakis czas dolatują i to chyba od Ciebie 
Piękne papryczki oj zjadłoby się taką pachnącą paprykę.
Jak chodziłam do szkoły podstawowej i jak mieliśmy jeszcze konia i był właśnie śnieg to mój taką pożyczał sanie i woził mnie do szkoły. Po drodze zabierał dzieci i było bardzo wesoło. A mi czasami było szkoda konia że biedny musi ciagnąć sanie i jeszcze nas. Wspaniałe wspomnienia.
Pozdrawiam cieplutko i wysyłam ekspresowo dużo buziaków
Miłego wieczoru życzę.
Piękne papryczki oj zjadłoby się taką pachnącą paprykę.
Jak chodziłam do szkoły podstawowej i jak mieliśmy jeszcze konia i był właśnie śnieg to mój taką pożyczał sanie i woził mnie do szkoły. Po drodze zabierał dzieci i było bardzo wesoło. A mi czasami było szkoda konia że biedny musi ciagnąć sanie i jeszcze nas. Wspaniałe wspomnienia.
Pozdrawiam cieplutko i wysyłam ekspresowo dużo buziaków
Miłego wieczoru życzę.
Ogród początki - zapraszam serdecznie
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Może wyglądają jak te z B ale na pewno smaczek mają zupełnie inny i zapach
- gracha
- 1000p

Normalnie się chyba zastrzelę
,odpisałam każdemu z osobna i nie wiem który klawisz nacisnęłam a tu wszystko zniknęło,pierwszy raz takie coś mi się stało
więc piszę jeszcze raz
Mamafrania mam cztery piwonie każda w innym kolorze ale ta biała podoba mi się najbardziej,w tym roku mam swoje nasionka papryki
Marzenko sezon już rozpoczęłaś ,paprykę mam już wysiewać
podpowiedz bo ja pierwszy raz
Taccunia dzięki za podpowiedź ,poszukam chirurga naczyniowego w Szczecinie a może ty mi kogoś podpowiesz
Edziunia witam w moim ogródku, pochwały dla mnie to miód na moje serce,nasadzeń w tym roku będę miała sporo,już się cieszę na nowe kwitnienia
Andziu miło mi i zapraszam częściej,ja również jak do tej pory nie zawiodłam się na Biedronce,wszystkie roślinki ładnie rosną a mam ich sporo , nasz Piotruś psotnik już nie jedną roślinkę nam zniszczył, w zeszłym roku uwziął się na fuksję i na jej kuleczki ,fajnie mu strzelały w paluszkach
Sylko dzięki za buziaczki ,całą mnie oblepiły, wspomnienia z jazdy saniami masz wspaniałe,musiało być cudownie ,
Iwonko cudowny zapach i smak,parę słoiczków czeka jeszcze w piwniczce
to może jeszcze z własnych zbiorów pomidorek i ogóreczki i tu już znam nazwę -ogórek śremski zawsze udaje się ,smaczny na surowo i do kiszenia

więc piszę jeszcze raz
Mamafrania mam cztery piwonie każda w innym kolorze ale ta biała podoba mi się najbardziej,w tym roku mam swoje nasionka papryki
Marzenko sezon już rozpoczęłaś ,paprykę mam już wysiewać
Taccunia dzięki za podpowiedź ,poszukam chirurga naczyniowego w Szczecinie a może ty mi kogoś podpowiesz
Edziunia witam w moim ogródku, pochwały dla mnie to miód na moje serce,nasadzeń w tym roku będę miała sporo,już się cieszę na nowe kwitnienia
Andziu miło mi i zapraszam częściej,ja również jak do tej pory nie zawiodłam się na Biedronce,wszystkie roślinki ładnie rosną a mam ich sporo , nasz Piotruś psotnik już nie jedną roślinkę nam zniszczył, w zeszłym roku uwziął się na fuksję i na jej kuleczki ,fajnie mu strzelały w paluszkach
Sylko dzięki za buziaczki ,całą mnie oblepiły, wspomnienia z jazdy saniami masz wspaniałe,musiało być cudownie ,
Iwonko cudowny zapach i smak,parę słoiczków czeka jeszcze w piwniczce
to może jeszcze z własnych zbiorów pomidorek i ogóreczki i tu już znam nazwę -ogórek śremski zawsze udaje się ,smaczny na surowo i do kiszenia

- Andzia84
- 1000p

- Od: 23 sty 2014, o 15:51
Grażynko, ale mi smaka narobiłaś tym pomidorem- chyba malinowy-mój ulubiony 
Zbudowałam dom, urodziłam syna, czas posadzić drzewo