Majeczko, z pokazanych ostatnio przez Ciebie, choć wszystkie piękne, mam tylko Cottage Rose i Mary Rose. Obydwie jeszcze młódki, ale jestem z nich bardzo zadowolona . W ostatnim sezonie pod koniec lata złapały nieco plamistości, ale mam nadzieję, że w tym roku będzie lepiej
Majkowy zielony dom i różane szaleństwo.
- Mufka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 11 lut 2009, o 20:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Majkowy zielony dom i różane szaleństwo.
Majeczko, z pokazanych ostatnio przez Ciebie, choć wszystkie piękne, mam tylko Cottage Rose i Mary Rose. Obydwie jeszcze młódki, ale jestem z nich bardzo zadowolona . W ostatnim sezonie pod koniec lata złapały nieco plamistości, ale mam nadzieję, że w tym roku będzie lepiej
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
-
edulkot

- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Witam w niedzielne, leniwe popołudnie
Grażynko fajniste te różyczki ma i nic tylko zamawiać takie same, ciągnie mnie żeby zapytać Kamilę o Single Cherry http://www.helpmefind.com/rose/l.php?l=2.37960.2
Jadziu nie pozostaje Ci nic innego jak tylko oglądanie u innych w czasie odwiedzin
Iwonko
Elizabetko zapraszam o każdej porze, furtka zawsze otwarta
Moniko ja nazwałabym to raczej delikatnie mówiąc bzikiem
chyba już mam w kraju największą kolekcję, jeszcze muszę poczekać aż ładnie się rozrosną i będą obficiej kwitły niż tylko jednym kwiatkiem
Aniu
ciąg dalszy będzie i to pewnie jeszcze dzisiaj.
Souvenir de Baden-Baden słabo się sprawuje u mnie, ale cierpliwie czekam na jego pokaz
Marysiu mączniak miałam w zeszłym roku w całym ogródku, tym mniejszym przy domu. Susza, upał i podlewanie wszystkiego zrobiły swoje, no i brak profilaktyki wiosennej.
Doczekasz się swoich wielkich krzaków, Mary Rose ma 3 pełne sezony i może dlatego taka szeroka. Twoja też da radę
Grażynko fajniste te różyczki ma i nic tylko zamawiać takie same, ciągnie mnie żeby zapytać Kamilę o Single Cherry http://www.helpmefind.com/rose/l.php?l=2.37960.2
Jadziu nie pozostaje Ci nic innego jak tylko oglądanie u innych w czasie odwiedzin
Iwonko
Elizabetko zapraszam o każdej porze, furtka zawsze otwarta
Moniko ja nazwałabym to raczej delikatnie mówiąc bzikiem
Aniu
ciąg dalszy będzie i to pewnie jeszcze dzisiaj.
Souvenir de Baden-Baden słabo się sprawuje u mnie, ale cierpliwie czekam na jego pokaz
Marysiu mączniak miałam w zeszłym roku w całym ogródku, tym mniejszym przy domu. Susza, upał i podlewanie wszystkiego zrobiły swoje, no i brak profilaktyki wiosennej.
Doczekasz się swoich wielkich krzaków, Mary Rose ma 3 pełne sezony i może dlatego taka szeroka. Twoja też da radę
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Piękny pustaczek Majko.
Zapytaj, może znajdzie po drodze do kraju.
Zapytaj, może znajdzie po drodze do kraju.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Majutku, przepraszam po raz kolejny za zmyłkę imienia, piszę z rozpędu i tak wychodzi
Piękna kolekcja Geschwinda. Jak to dobrze, że są tacy pasjonaci jak Ty i Ewa, którzy pielęgnują dziedzictwo tego wspaniałego, niedocenianego hodowcy.
Z opisu Austinek się nieźle uśmiałam. Większość przypadkowa albo mimo chodem, widać, że nie darzysz ich nadmierną sympatią
Piękna kolekcja Geschwinda. Jak to dobrze, że są tacy pasjonaci jak Ty i Ewa, którzy pielęgnują dziedzictwo tego wspaniałego, niedocenianego hodowcy.
Z opisu Austinek się nieźle uśmiałam. Większość przypadkowa albo mimo chodem, widać, że nie darzysz ich nadmierną sympatią
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lip 2006, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Maju jestem pod wielkim wrażeniem.
Masz róże w różnych kolorach...nawet budyniowe i landrynkowe....szaleństwo jak sama wątek nazwałaś...ale jakie pachnące i cudne.
Masz róże w różnych kolorach...nawet budyniowe i landrynkowe....szaleństwo jak sama wątek nazwałaś...ale jakie pachnące i cudne.
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
No właśnie Majka pozostaje mi tylko podziwianie tych pięknotek w innych ogrodach
,chociaż kto wie

- majka411

- Od: 12 sie 2009, o 18:55
piękne angieleczki
Basia Austin jest śliczna
O Princess Alexandra of Kent doczytałam się u Ciebie jednego miłego zdania
"jest ładna nawet jak przekwita. "
Skąd Ci się wzięłam ta 2 sterfa
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Majeczko cóż mogę powiedzieć....... wielkie słowa uznania za stworzenie różanego raju....coś pięknego 
-
edulkot

Grażynko ciągle się waham i prawdę powiedziawszy wolałabym żeby jej teraz nie było
ale może dla poprawy nastroju sobie ją zafunduję
Kasiek wiem żeś zaganiana i wcale się nie gniewam
Angielki zachwycają już tylu różomaniaków że ja mogę je sobie darować
Elizabetko budyniowe róże weszły do mojego ogrodu siłą swojej nazwy , skoro Souvenir się dobijał to musiałam go wpuścić
Jadziu wiesz to tak się przeważnie zaczyna a potem taka delikwentka ląduje u nas i gdzieś trzeba ją wcisnąć
Majeczko bo nie wszystkie róże są ładne jak przekwitają a jej trzeba to przyznać że do końca trzyma fason
Strefa 2b to jest tu http://www.helpmefind.com/gardening/l.php?l=2.43762
sama potem z siebie się śmiałam jak mogłam w to uwierzyć, ale człek w zapędzie widzi co chce 
Agnisiu Dzięki Ci kochana
byłam u Ciebie ale jakoś nie mam weny do pisania, cały ten post piszę już 45 minut, co chwila ktoś coś chce, albo mnie wołają albo tu przychodzą i głowę zawracają
no i jak tu człek ma myśleć pozytywnie
chyba muszę sobie zrobić jakąś przyjemność 
Kasiek wiem żeś zaganiana i wcale się nie gniewam
Angielki zachwycają już tylu różomaniaków że ja mogę je sobie darować
Elizabetko budyniowe róże weszły do mojego ogrodu siłą swojej nazwy , skoro Souvenir się dobijał to musiałam go wpuścić
Jadziu wiesz to tak się przeważnie zaczyna a potem taka delikwentka ląduje u nas i gdzieś trzeba ją wcisnąć
Majeczko bo nie wszystkie róże są ładne jak przekwitają a jej trzeba to przyznać że do końca trzyma fason
Strefa 2b to jest tu http://www.helpmefind.com/gardening/l.php?l=2.43762
Agnisiu Dzięki Ci kochana
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Majka jesteś szefowa to kogo maja sie pytać
Trza zamknąć drzwi na klucz i nie ma wstępu
a nie sie stresować
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Należę do wielbicieli angielek
Lubię je za to, że nie chorują, ładnie rosną i czasem pachną. Ale "stare" róże kocham
Głównie za to, że pachną, a mróz im na ogół nie przeszkadza.
-
edulkot

Jadziu dobrze Ci mówić, u mnie taka akcja by nie wyszła
Ewuś nie mam nic do angielek ale jest tak dużo innych róż że wybrałam te inne
Ewuś nie mam nic do angielek ale jest tak dużo innych róż że wybrałam te inne
-
MaGorzatka
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 20 sty 2011, o 17:43
Majeczko - wywieś na drzwiach godziny urzędowania i nie wpuszczaj!edulkot pisze:cały ten post piszę już 45 minut, co chwila ktoś coś chce, albo mnie wołają albo tu przychodzą i głowę zawracają
-
edulkot

Bourbon - burbonki
Jak zrobiłam zestawienie to okazało się że najwięcej z nich to Souvenirów
1. Boule de Neige - 3 sezony rośnie, ciągle ma tylko jeden pęd główny, i choć nie jest złą różą to istnieje szansa że ją wymienię na Souvenira

2. Louise Odier - rosła sobie rok w za ciasnym miejscu i nawet nie pamiętałam że nawet ładnie kwitła, jesienią dostała nową miejscówkę z większą ilością słońca

lipcowe kwiatki
jeden wrześniowy
3. Madame Isaac Pereire ? jej cudowny zapach niweluje wszystkie ujemne strony, nawet jej skłonność do mączniaka czy słabe powtarzanie, ale obfite deszcze zniszczyły dwa tygodnie jej kwitnienia, nie mam ani jednego zdjęcia z drugiej połowy czerwca

4. Martha - dla wnuczki Marty, nawet udało mi się zrobić dla niej sadzonkę, zadziwia mnie każdego roku swoim wigorem, jest coraz szersza i wyższa

Reszta to róże Geschwinda i Souveniry o których była mowa wcześniej
5. Parkzierde
6. Souvenir de la Malmaison
7. Souvenir de la Malmaison Jaune
8. Souvenir de la Malmaison Rose lub Rouge
9. Souvenir de la Princesse de Lamballe
10. Souvenir de Louis Gaudin
11. Souvenir de Madame Auguste Charles
12. Souvenir de St. Anne?s
13. Souvenir de Victor Landeau
14. Souvenir du Lieutenant Bujon
15. Souvenir du President Lincoln
16. Zigeunerblut ?Gipsy Blood
17. Zigeunerknabe - Gipsy Boy
-- 2 lut 2014, o 21:49 --

Jak zrobiłam zestawienie to okazało się że najwięcej z nich to Souvenirów
1. Boule de Neige - 3 sezony rośnie, ciągle ma tylko jeden pęd główny, i choć nie jest złą różą to istnieje szansa że ją wymienię na Souvenira
2. Louise Odier - rosła sobie rok w za ciasnym miejscu i nawet nie pamiętałam że nawet ładnie kwitła, jesienią dostała nową miejscówkę z większą ilością słońca
3. Madame Isaac Pereire ? jej cudowny zapach niweluje wszystkie ujemne strony, nawet jej skłonność do mączniaka czy słabe powtarzanie, ale obfite deszcze zniszczyły dwa tygodnie jej kwitnienia, nie mam ani jednego zdjęcia z drugiej połowy czerwca
4. Martha - dla wnuczki Marty, nawet udało mi się zrobić dla niej sadzonkę, zadziwia mnie każdego roku swoim wigorem, jest coraz szersza i wyższa
Reszta to róże Geschwinda i Souveniry o których była mowa wcześniej
5. Parkzierde
6. Souvenir de la Malmaison
7. Souvenir de la Malmaison Jaune
8. Souvenir de la Malmaison Rose lub Rouge
9. Souvenir de la Princesse de Lamballe
10. Souvenir de Louis Gaudin
11. Souvenir de Madame Auguste Charles
12. Souvenir de St. Anne?s
13. Souvenir de Victor Landeau
14. Souvenir du Lieutenant Bujon
15. Souvenir du President Lincoln
16. Zigeunerblut ?Gipsy Blood
17. Zigeunerknabe - Gipsy Boy
-- 2 lut 2014, o 21:49 --
Małgosiu to bym musiała wstawać za każdym razem jak jaki kot zechce wyjść lub zacznie miauczeć pod drzwiami - 'wpuść mnie' a czasami wędrują tam i s powrotemMaGorzatka pisze:Majeczko - wywieś na drzwiach godziny urzędowania i nie wpuszczaj!edulkot pisze:cały ten post piszę już 45 minut, co chwila ktoś coś chce, albo mnie wołają albo tu przychodzą i głowę zawracają
- Ivona44

- Od: 31 mar 2013, o 14:44
Piękne różyska, Martha ciekawa - różowa na bordowych pędach - fajnie się komponuje 
Pozdrawiam, Iwona.