Mój Raj część III
- Kriss1515
- 1000p

- Od: 15 cze 2012, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój Raj część III
Te zwyczajne mają w sobie najwięcej uroku.
Podoba mi się gazania. Z własnego siewu? Frezja, posadziłem na jesień. Masz do niej jakieś szczególne uwagi? 
- ewunia7
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 1 lis 2012, o 15:31
Przepiękne fotki gazanii.
Też miałam kilka posadzonych w ogrodzie, ciekawe czy się wysiały,
- Biedronka641

- Od: 5 cze 2012, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Graziu Twoje gazanie mnie zauroczyły, dlatego je wysiałam i już mi powschodziły. Może doczekam się ich kwitnienia w moim ogródku. Frezje kiedyś uprawiałam i nawet kwitły, ale już z nich zrezygnowałam. 
-
e-babcia

- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Grażyno- piękne kwiaty,takich barw mi potrzeba
Zaintrygowała mnie Twoja kuracja ,gęsi tłuszcz.Na co go stosujesz.Bo wiem,że zdrowy bo bez cholestreolu
Zaintrygowała mnie Twoja kuracja ,gęsi tłuszcz.Na co go stosujesz.Bo wiem,że zdrowy bo bez cholestreolu
- Ivona44

- Od: 31 mar 2013, o 14:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Cześć Grażynka, a frezję w ogrodzie masz? Czy w kwiaciarni kupiłaś i w ziemię wetknęłaś
? Sadziłam ją kilka razy i dorobić się nie mogę, nigdy nie wzeszła
. Miłej niedzieli 
Pozdrawiam, Iwona.
-
Marzenka79
- 1000p

- Od: 27 lis 2011, o 22:54
Ja w tym roku gazanii nie zaplanowałam ale tak patrzę na te zdjęcia

- gracha
- 1000p

- Od: 23 maja 2012, o 21:49
Karnawał czas zabaw,dawniej to co najmniej dwie zabawy były zaliczone ,przeważnie fundowane przez zakłady pracy
w tym roku tzn. wczoraj też na takowej zabawie byliśmy,mój zakład pracy zorganizował zabawę karnawałową dla pracowników,bardzo ładnie ze strony szefostwa,ubawiliśmy się po pachy może nie do białego rana ale wystarczająco długo jak dla nas
Dzisiaj odpoczywam i nabieram sił na przyszły tydzień,
jeśli też chodzicie na zabawy karnawałowe to życzę miłego spędzania czasu
Ja bawię się a u mnie tylu gości, dziękuję kochani ,już odpowiadam
Marysiu,Alu,Tesiu,Teresko,Marzenko macie rację ,każde kwiatki zwykłe i niezwykłe są piękne ,tylko trzeba je kochać
, gazanie są śliczne ale tylko w dni słoneczne otwierają swoje kwiatki,w dni pochmurne są obrażone i zamykają się
Marzenko słyszę ze zaczynasz wysiewy a co wysiewasz najpierw
Marto pięknie witam , cieszę się że zaglądnęłaś do mnie , domeczek jak dla nas jest w sam raz,ogródka mogłoby być więcej bo tyle jeszcze bym chciała roślin ,że miejsca braknie, piękna właścicielka to trochę przesadziłaś
Kriss gazanie mam co roku ,kupuję gotowe sadzonki a one w gruncie pięknie się rozrastają,frezje prawdopodobnie nie zimują w gruncie ,trzeba je wykopywać jak mieczyki,ja tego nie zrobiłam ,bo zapomniałam więc na wiosnę sama się przekonam ,no i ty też bo posadziłeś jesienią ,jeśli Ci wyjdą to muszą mieć wilgotno i słonecznie,powodzenia w uprawie
Ewuniu gazanie nigdy same mi się nie wysiały
Alu super że wysiałaś sama gazanie,będziesz miała satysfakcję że sama wyhodowałaś
,ja frezje w zeszłym roku kupiłam tak z ciekawości i udało się ,kwiatki były i na dodatek pachnące,uwielbiam ich zapach
Jadziu tłuszcz z gęsi polecił mi znajomy, stosuję go do smarowania,bardzo dobrze rozgrzewa przy przeziębieniu klatkę piersiową ,gardło ,ja nawet smarowałam stopy
Ivonko frezja autentyczna z mojego ogrodu,jak wcześniej pisałam wsadziłam ją na wiosnę, w sierpniu ku mojemu zaskoczeniu już miała kwiaty, w tym roku jak spotkam w naszych ogrodniczych to też kupię
w podziękowaniu za odwiedzinki piwonie dla moich gości

w tym roku tzn. wczoraj też na takowej zabawie byliśmy,mój zakład pracy zorganizował zabawę karnawałową dla pracowników,bardzo ładnie ze strony szefostwa,ubawiliśmy się po pachy może nie do białego rana ale wystarczająco długo jak dla nas
Dzisiaj odpoczywam i nabieram sił na przyszły tydzień,
jeśli też chodzicie na zabawy karnawałowe to życzę miłego spędzania czasu
Ja bawię się a u mnie tylu gości, dziękuję kochani ,już odpowiadam
Marysiu,Alu,Tesiu,Teresko,Marzenko macie rację ,każde kwiatki zwykłe i niezwykłe są piękne ,tylko trzeba je kochać
Marzenko słyszę ze zaczynasz wysiewy a co wysiewasz najpierw
Marto pięknie witam , cieszę się że zaglądnęłaś do mnie , domeczek jak dla nas jest w sam raz,ogródka mogłoby być więcej bo tyle jeszcze bym chciała roślin ,że miejsca braknie, piękna właścicielka to trochę przesadziłaś
Kriss gazanie mam co roku ,kupuję gotowe sadzonki a one w gruncie pięknie się rozrastają,frezje prawdopodobnie nie zimują w gruncie ,trzeba je wykopywać jak mieczyki,ja tego nie zrobiłam ,bo zapomniałam więc na wiosnę sama się przekonam ,no i ty też bo posadziłeś jesienią ,jeśli Ci wyjdą to muszą mieć wilgotno i słonecznie,powodzenia w uprawie
Ewuniu gazanie nigdy same mi się nie wysiały
Alu super że wysiałaś sama gazanie,będziesz miała satysfakcję że sama wyhodowałaś
Jadziu tłuszcz z gęsi polecił mi znajomy, stosuję go do smarowania,bardzo dobrze rozgrzewa przy przeziębieniu klatkę piersiową ,gardło ,ja nawet smarowałam stopy
Ivonko frezja autentyczna z mojego ogrodu,jak wcześniej pisałam wsadziłam ją na wiosnę, w sierpniu ku mojemu zaskoczeniu już miała kwiaty, w tym roku jak spotkam w naszych ogrodniczych to też kupię
w podziękowaniu za odwiedzinki piwonie dla moich gości

-
e-babcia

Grażynko dobrze ,ze sie pobawiliście
nie ma jak dobra zabawa.
Dziękuje za informacje tłuszczową .Okłady z kapusty pomogły córce.Teraz smaruje nogi pod kolanami ziołami szweckimi ,bo ponoc pomaga na zylaki.
Dziękuje za informacje tłuszczową .Okłady z kapusty pomogły córce.Teraz smaruje nogi pod kolanami ziołami szweckimi ,bo ponoc pomaga na zylaki.
- gracha
- 1000p

Jadziu zioła szweckie do nabycia są w aptece
bo jak dobre na żylaki to muszę też kupić 
-
e-babcia

Grazynko -mam w domu książke o ziołach i tam tak pisze.Córka nakładała na staw okład na noc przez chyba 2 tygodnie i pomogło.Teraz smaruje nogi i już po tygodniu mówi ,że czuje sie lepiej.W aptece są za 12zł mała buteleczka.
- gracha
- 1000p

Dziękuję Jadzieńka ,żylaki też mi dokuczają , muszę coś stosować ,lekarz rodzinny odradził operację 
- Ivona44

- Od: 31 mar 2013, o 14:44
Piwonie piękne, uwielbiam. Myślisz Grażynka , że rodzinny na żylakach się zna
. Lepiej się znachora poradź jakiego 
Pozdrawiam, Iwona.
- gracha
- 1000p

Gdzie ja u nas znachora znajdę
może znasz jakiegoś 
-
fumikko
- 100p

- Od: 2 cze 2013, o 23:03
Wpadłem do Was z rewizytą
......ogrom pracy włożyliście w swój zielony zakątek ......Wy to dopiero macie wszystko dopieszczone