Zieloni przybysze - Carol1
- katrina26
- 1000p
- Od: 14 sie 2008, o 12:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Masz naprawdę fajną dużą kolekcję i zielone ręce
Grubosz znaleziony mnie zachwycił! Co do hibiskusa, ja mojego z pąkami musiałam 2 razy wystawiać na balkon bo go pryskałam, wiatr nim targał niemiłosiernie, ale po wniesieniu do domu nadal trzyma pąki, mam nadzieję że nie zrzuci. Jak zimno na polu to zaryzykowałabym i wniosła. Nawet jak zrzuci to pewnie pojawią się nowe pąki. Tylko pamiętaj o dużej wilgotności i spryskiwaniu.

Kwiato_maniaczko oczywiście, że pozwole, nawet zapraszam częściej 
Jestem szczęśliwym człowiekiem. Mój hibiskus mnie dzisiaj z samego rana postanowił zaskoczyć, ale to za chwile
Ceropegia, którą już znacie, dziś postawiłe (nie wiem czemu i po co) swoje kwiaty, co wygląda dość dziwnie ale fajnie:

No to teraz czas na hibiskusa, kwiat tak bardzo mnie zachwycił, że zrobiłem ponad 30 zdjeć, dodam mniej, ale też sporo. Czuje się zadowolony
Myślę jednak coraz poważniej o przeniesieniu hibiskusa do domu, z tym, że nie wiem czy na miejsce zimowania, czy na słoneczny i ciepły parapet południowy. Mam nadzieje, że wyrazicie swoje opinie tak jak wcześniej (za co bardzo dziękuję
) i pomożecie w podjęciu decyzji. Teraz zapraszam was do oglądania pierwszego kwiatu mojego hibiskusa.

Przepraszam, że tyle zdjeć na raz, ale jestem tak zadowolony i tak bardzo podoba mi się ten kwiat, że nie umiałem się powstrzymać.

Jestem szczęśliwym człowiekiem. Mój hibiskus mnie dzisiaj z samego rana postanowił zaskoczyć, ale to za chwile

Ceropegia, którą już znacie, dziś postawiłe (nie wiem czemu i po co) swoje kwiaty, co wygląda dość dziwnie ale fajnie:

No to teraz czas na hibiskusa, kwiat tak bardzo mnie zachwycił, że zrobiłem ponad 30 zdjeć, dodam mniej, ale też sporo. Czuje się zadowolony

Przepraszam, że tyle zdjeć na raz, ale jestem tak zadowolony i tak bardzo podoba mi się ten kwiat, że nie umiałem się powstrzymać.

-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 26 cze 2007, o 19:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Cieszę się, że wam się podoba
Myślałem, że mój hibiskus jakoś późno kwitnie, a tu Katrina26 mówi, że jej też jeszcze nie zakwitł. Rano nie umiałem się powstrzymać i podskoczyłem na ogród zobaczyć kwiat, myślałem, że już się bedzie zamykać bo mija dzień od jego otwarcia, a on się w słoneczku opala
Po temperaturze wody wywnioskowałem, że w nocy musiało być na prawdę zimno, nie wiem co robić z tymi roślinami... Musiałbym hibiskusa, dracene, jukke i azalie już chyba wnieść... mandarynka sobie da rady jeszcze, no a ukorzeniające się sadzonki azali chyba też nie będą zachwycone taką niską temperaturą, to je trzeba wnieść...
Wnosicie już do domu swoje rośliny?
No a teraz 2 poranne zdjęcia:

Ten kwiat jest jak nie z tego świata...

Wnosicie już do domu swoje rośliny?
No a teraz 2 poranne zdjęcia:

Ten kwiat jest jak nie z tego świata...

- treissi
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 sty 2008, o 16:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Twój hibciu cudnie zakwitł. Ma przepiękny kolor - nie mogę się napatrzeć na niego.

A co do późnego kwitnięcia - to wcale nie późno. Hibcie kwitną (wg książek) od marca do września. Mój miał pierwsze pąki już w końcu lutego. Od tamtej pory kwitnie cały czas i ma jeszcze mnóstwo pąków. Więc na pewno długo jeszcze będzie kwitł
Ale mój hibek to jest taka kochana bestia, że w ciągu okresu kwitnienia to ponad 200 kwiatów ma 

A co do późnego kwitnięcia - to wcale nie późno. Hibcie kwitną (wg książek) od marca do września. Mój miał pierwsze pąki już w końcu lutego. Od tamtej pory kwitnie cały czas i ma jeszcze mnóstwo pąków. Więc na pewno długo jeszcze będzie kwitł

200? 200? dwieście kwiatów? to musi być coś wspaniałego.treissi pisze:w ciągu okresu kwitnienia to ponad 200 kwiatów ma
ChętnieMoże kiedyś się wymienimy?

Wieczorem chyba pozbieram rośliny do domu, dziś niech jeszcze mają troche słońca