Skromny ogród Joli - 2008r.
szerszeni nie zazdroszczę....sami zlikwidowaliśmy ogromne gniazdo w domu,a raczej miedzy pokojem a dachem w stropie,bo straż tylko przyjwżdzała i psikała i nic to nie dawało,bo co roku jak nie pszczoły to szerszenie......a gniazdo było ogromne(była wczesna wiosna ,wiec pszczoły jeszcze spały)...mój M wyrzucił,spryskał i na razie jest spokój....
a ja sie boję tego badziewia ,bo mój synek i ja jesteśmy alergikami i nie wiadomo czy na to też nie
całuski i spokojnej nocki
- jollla500
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 26 cze 2008, o 23:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
To faktycznie Julka masz stracha ,szczerze nie zazdroszczę i to pod samym nosem.Nie wiem co to się dzieje w tym roku ,wszędzie pełno os i szerszeni .Dziś będąc na cmentarzu, zauważyłam że szerszenie zrobiły sobie gniazdo pod czyimś grobem. To wszystko chyba jest spowodowane tym że zima była łagodna i to dziadostwo nie pogineło .U sąsiada gniazdo zlikwidowali ale kilka uciekło i do tej pory latają jak oszalałe ,oby tylko znów gdzieś nie założyły gniazdo .Pozdrawiam Cię milutko

- hanka55

- Od: 19 sty 2008, o 15:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Lulaj więc w błękitnych obłokach Joluś,
a strugi wody niech zostaną w oczku
http://pl.youtube.com/watch?v=XkguCwO5i-M
a strugi wody niech zostaną w oczku
http://pl.youtube.com/watch?v=XkguCwO5i-M
Witaj Jolu! Jestem jestem! i z maślanką w Twoim ogródku (jak mi tego brakowało - i maślanki i ogródków)
Joluniu piękny rozwar kupiłaś. Ja widziam tyko białe i niebieskie. A tu proszę... różowy
O i zdjęcie pokazałaś i nie wiadomo kogo podziwiać mamę czy córeczkę a może kota :P hihihi
Widzę, ze z szerszeniami problem masz. To nie są żąrty Jolu. Trzeba dzwonić o straż. Mam nadzieję że już po wszystkim. ooooooooo widzę, że jednak akcja była.
Noi dobrze ... będziesz spokojna o dzieciaczki.
A te co zostały to może takie co z gniazda wyleciały i teraz domu szukają... polecą sobie
Miłej niedzieli życzę a ja na zakupy zmykam bo mi się zupa marzy po tych fastfoodach:) I chyba polewkę ugotuję
Joluniu piękny rozwar kupiłaś. Ja widziam tyko białe i niebieskie. A tu proszę... różowy
O i zdjęcie pokazałaś i nie wiadomo kogo podziwiać mamę czy córeczkę a może kota :P hihihi
Widzę, ze z szerszeniami problem masz. To nie są żąrty Jolu. Trzeba dzwonić o straż. Mam nadzieję że już po wszystkim. ooooooooo widzę, że jednak akcja była.
A te co zostały to może takie co z gniazda wyleciały i teraz domu szukają... polecą sobie
Miłej niedzieli życzę a ja na zakupy zmykam bo mi się zupa marzy po tych fastfoodach:) I chyba polewkę ugotuję
z uśmiechami Iza
u liski
u liski
- krzysiek86

- Od: 15 maja 2008, o 20:29
- Kontakt:
- jollla500

- Od: 26 cze 2008, o 23:49
Witaj Hanuś ,mam nadzieję że miło spędziłaś dzisiejszy dzień
Nareszcie Kochana Lisko jak bardzo się cieszę
że już jesteś ,wszyscy bardzo tęskniliśmy za Tobą
Krzysiu Ty to masz nosa ,masz rację u mnie zimują kaczki i czapla
Tess dziękuję Ci że zechciałaś odpocząć w moim ogrodzie, mam nadzieję ze się zrelaksowałaś

że już jesteś ,wszyscy bardzo tęskniliśmy za Tobą