Ogród w dolinie część 9 - Blisko coraz bliżej ...
- wielkakulka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród w dolinie część 9 - Blisko coraz bliżej ...
Witaj Aniu, cudne wspomnienia kwitnących roslinek. Ja czeka az moje fioleczki zaczna kwitnąć. Troche ich padło, ale posadziłam nowe i czeka na wiosnę.
- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
U mnie nadal trzyma mróz. Podobno idzie odwilż. Ale tak często zmieniają się prognozy, że się do nich nie przywiązuje
Będzie co ma być. A my sobie nadal będziemy wspominać.... Dziś zacznę od ostróżek. Niestety są bezimienne, bo najczęściej kupione zostały jako "bylina mix". Mnie to jednak nie przeszkadza.
Ta jest najstrasza i zdążyła już utworzyć ładną kępę

Aniu (mamafrania)! Już chyba zauważyłaś, że lubię intensywne kolory. Co prawda nie stronię od bieli, czy pasteli, ale zdecydowanie wolę fiole, bordo czy purpurę
I ja kupiłam sporo, ale to sadzonki z forum, więc w tym roku na 100% ucieszą mnie kwiatami.

Ejko (Elwi)! W zasadzie zestawienia kolorystyczne to kwestia gustu, więc jak Tobie pasuje... Zawsze można stonować zestawienie bylinami. Co do kupowania na forum, to zdecydowanie polecam. Sadzonki są duże. Nigdy nie zdarzyły mi się pomyłki. Kwitną niezawodnie. No i są tańsze, a jak jeszcze uwzględnisz gratisy... Jak ruszą wątki sprzedażowe, to upomnij się o namiary. Mam już swoje ulubione

Moniko (Monika-Sz)! No cóż, pokus na forum nie brakuje. Nie sposób im się oprzeć i nie ma w zasadzie możliwości ich uniknąć. Zatem, pozostaje się z nimi pogodzić
I co kupiłaś coś w Lillipolu?

Maryniu (marpa)! I ja rankiem przemykam się m.in. po Twoim ogrodzie, by podładować akumulatory. Ale już blisko. Coraz bliżej

Krysiu (Ingnis05)! Moje głównie pochodzą od Joli, od Sławka, a kilka od Geni. Duże i zgodne odmianowe. Nie narzekam...

Wando (wanda7)! Na forum możesz kupić za nawet 6 - 8 zł. Większość moich kosztowało właśnie tyle. Tylko jedną kępę kupiłam w pobliskim ogrodniczym i kosztowała podobnie, jak Twoje. A skusiłam się, bo pięknie pachnie. Co do katalogowych to w 100% się z Tobą zgadzam. Trudno doczekać się na jako takie efekty

Asiu (asia2)! Miałam w zeszłym sezonie już nie kupować nowych liliowców, ale ... Sama wiesz. I kilkanaście mam nowych. Już nie mogę się doczekać jak zakwitną. Ale to nie jakieś drogie rarytasy. Z tych tańszych też są takie, które mi się podobają. Pełnych lilii mam dosłownie kilka i więcej nie będzie
Jedną nową jeżówkę już sobie zamówiłam - Evening Glow 

Lucy (Arabella)!

Aniu (wielkakulka)! Fajnie, że zaczyna Ci wychodzić z fiołkami. Mnie raczej nie wychodzi
A skrętniki Ci się podobają?

Ta jest najstrasza i zdążyła już utworzyć ładną kępę

Aniu (mamafrania)! Już chyba zauważyłaś, że lubię intensywne kolory. Co prawda nie stronię od bieli, czy pasteli, ale zdecydowanie wolę fiole, bordo czy purpurę

Ejko (Elwi)! W zasadzie zestawienia kolorystyczne to kwestia gustu, więc jak Tobie pasuje... Zawsze można stonować zestawienie bylinami. Co do kupowania na forum, to zdecydowanie polecam. Sadzonki są duże. Nigdy nie zdarzyły mi się pomyłki. Kwitną niezawodnie. No i są tańsze, a jak jeszcze uwzględnisz gratisy... Jak ruszą wątki sprzedażowe, to upomnij się o namiary. Mam już swoje ulubione

Moniko (Monika-Sz)! No cóż, pokus na forum nie brakuje. Nie sposób im się oprzeć i nie ma w zasadzie możliwości ich uniknąć. Zatem, pozostaje się z nimi pogodzić

Maryniu (marpa)! I ja rankiem przemykam się m.in. po Twoim ogrodzie, by podładować akumulatory. Ale już blisko. Coraz bliżej

Krysiu (Ingnis05)! Moje głównie pochodzą od Joli, od Sławka, a kilka od Geni. Duże i zgodne odmianowe. Nie narzekam...

Wando (wanda7)! Na forum możesz kupić za nawet 6 - 8 zł. Większość moich kosztowało właśnie tyle. Tylko jedną kępę kupiłam w pobliskim ogrodniczym i kosztowała podobnie, jak Twoje. A skusiłam się, bo pięknie pachnie. Co do katalogowych to w 100% się z Tobą zgadzam. Trudno doczekać się na jako takie efekty

Asiu (asia2)! Miałam w zeszłym sezonie już nie kupować nowych liliowców, ale ... Sama wiesz. I kilkanaście mam nowych. Już nie mogę się doczekać jak zakwitną. Ale to nie jakieś drogie rarytasy. Z tych tańszych też są takie, które mi się podobają. Pełnych lilii mam dosłownie kilka i więcej nie będzie

Lucy (Arabella)!

Aniu (wielkakulka)! Fajnie, że zaczyna Ci wychodzić z fiołkami. Mnie raczej nie wychodzi

Piękne kolekcje
lilie , liliowce ostróżki , ja to wszystko lubię
Ostróżki jednoroczne co roku same mi się wysiewają , zapobiegawczo zbieram nasionka toć różnie może być
Podobno idzie ale większy mróz
już -15 odwilż tylko dla wybrańców 

Podobno idzie ale większy mróz

- aleksanderk
- Od: 13 lip 2009, o 19:24
Aniu ostróżki powalające ,nie wiedziałem że jest tyle kolorów 

- sweety
Elu (tija)! Ostróżki to cudne bylinki. Pięknie wyglądają na rabacie. Jednoroczną też miałam. Teraz mi przypomniałaś
Sama się skądś przyplątała. W tym roku kupiłam też nasiona, więc przypadku nie będzie. Co do mrozów, sama nie wiem, co w końcu będzie. Ale i tak na to nie mamy wpływu...

Olku! Kolorów jest jeszcze więcej. Taka na przykład Coral sunset

Następne będą rudbekie
Kolejne moje ulubienice.

Olku! Kolorów jest jeszcze więcej. Taka na przykład Coral sunset

Następne będą rudbekie

- aleksanderk
To czekam ,też mam
-jedną lśniącą . 

- wielkakulka
Mam jednego. Grazynka przysłała mi kiedyś kilka ładnych listków, ale padły mi razem z fiołeczkami. Mam tylko zwykłego niebieściutkiego. Bedę szukac kolejnych.
- wielkakulka
Zaczynam modły o zmiane pogody

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 3 gru 2011, o 09:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
ANNO,kolekcja ostróżek już niezła i jak pokazana
Przekonamy się latosi czy są one trwałe,bo ja mam wiele podobnych
Pozdrówki,
SŁA
Ps. Rudbekie są wdzięczne do fotek,ne'pas

Przekonamy się latosi czy są one trwałe,bo ja mam wiele podobnych

Pozdrówki,
SŁA
Ps. Rudbekie są wdzięczne do fotek,ne'pas

- survivor26
- Od: 31 sty 2012, o 14:23
Uwielbiam ostróżki..ogladać na zdjęciach, bo na żywo jeszcze nie miałam przyjemności...
mam jakąś ostróżkożerną odmianę ślimaków w ogrodzie, które nawet bariery ze środków ochrony pokonują, byle mi je zjeść, więc kwitnienia od 2 lat nie doczekałam Zatem popatrzę sobie bez potencjalnego bólu portfela przygotowując go na Twój pokaz rudbekii, bo te rosną u mnie nieźle, a Ty pewnie znowu pokażesz jakieś nieznane cudne odmiany 

- sweety
- aleksanderk
Śliczne , ale ja zostanę przy jednej mojej ,miejsca na działce brak .