Małgosiu z tego co zauważyłam powinien szybko przyrastać...
Tak wyglądał u mnie..poszukałam zdjęć i stwierdziłam że mam ich mało, muszę to naprawić w tym sezonie
Tereniu, dzwonek te kiepsko przyrasta od korzeni, ciężko pobrać kawek, mam go od kilku lat i jest ładna kępa, ale dopiero w zeszłym roku mogłam komuś odkopać kawałek. Prze kilka lat wyglądało, że ma korzeń palowy. Szkoda, że się nie wysiewa jak inne.
Tereniu masz dużą różnorodność kwiatów, szałwie łąkowa widzę pierwszy raz, czy ona się rozsiewa?
Dzwonek też ciekawy. Popieram ARABELLĘ takich zdjęć jak najwięcej
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka Moje wątki, Aktualny
Aniu szałwia łąkowa kwitła mi w zeszłym roku pierwszy raz i przyznam się że nie zauważyłam czy się rozsiewa
Pogoda mnie dołuje i dlatego poprawiam sobie humor szukając i oglądając zdjęcia z innymi kolorkami niż biały
Postaram się coś jeszcze poszukać....ja będę miała zajęcie i skrócę sobie w ten sposób czas oczekiwania do wiosny, prawda?
Pozdrawiam
Tereniu, witam po dłuższej przerwie
Zachwyciłam się dziś Twoimi przetacznikami... 'First Love' jakie ma dorodne kwiatostany, a 'Hot Pink' cudownie subtelny!
Czy zaopatrywałaś się w nie w okolicznych ogrodniczych czy też kupowałaś przez Internet?
Pozdrawiam Cię serdecznie!
Aniu niestety, przykro mi, nie zbierałam nasionek...poprawię się w tym roku.
Ale będę go przesadzać, więc może...
Aguś witaj
Cieszę się że moje przetaczniki przypadły do gustu, większość z nich kupiłam tu http://www.fuksjana.pl/
Sadzonki były ładne, rozrośnięte, nie zawiodłam się.
Pozdrawiam cieplutko.
Piękne masz te przetaczniki, i to tyle kolorowych odmian! Nawet nie zdawałam sobie sprawy, że tyle ich jest. Wyglądają trochę jak wrzos, trochę jak lawenda, ale są jeszcze inne.