Witaj Carol -u ,widzę,że jesteś zakręconym kolekcjonerem najprzeróżniejszych roślin.
To wspaniałe...młody człowiek z taka pasją ..to lubię!!!
Zrobisz co zechcesz ale podzielę sie z Tobą moimi spostrzeżeniami...
1.Uważam,że w złej ziemi siedzą Twoje kaktusy ,jest ciężka i mokra ...
pomijam moment podlewania i stojącą na podstawce wodę ale w ogóle maja one zbyt mokro ,
sukulenty również.Powinieneś ją zmieszać z piaskiem i żwirkiem ,rozluźnić ,zrobic bardziej przepuszczalną
2.Uważaj na bananowca...właśnie swojego uśmierciłam bo był zbyt mały kiedy chciałam oddzielić od niego młode sadzonki.
Poczekaj jak dorosną zarówno roślina macierzysta jak i sadzonki.
Czy zamierzasz odrosty ukorzeniać? To tez problem ale może się uda,próbować nawet trzeba bo możesz znaleźć chętnych na wymianę innych roślin.
3.Szkoda,że nie mieszkam bliżej Ciebie ...chodziłabym z Tobą by znaleźć niektóre roślinki,których Twoja rodzina juz nie chce.... ja bym chciała
4.Musisz nauczyć sie odwracać zdjęcia jak jeszcze je masz na swoim komputerze... zanim je wgrasz na forum..
Masz na pewno jakiś program ,który jest na wyposażeniu komputera ...,którym to załatwisz.
Kliknij prawym przyciskiem myszy na zdjęcie...
wyskoczy tabela z opcjami
poszukaj "Otwórz za pomocą" kliknij i wybierz program a tam znajdziesz oznaczoną strzałkami w prawo i w lewo
opcje odwracania zdjęcie.
Ustaw je prawidłowo i potem w lewym górnym rogu kliknij "Plik" i "Zapisz"
Zdjęcie będzie wtedy wgrane prawidłowo.
I tak wgrane zdjęcie możesz dopiero wstawiać na forum

Popróbuj jak sie nie uda to pytaj o to z czym masz problem ,
podpowiemy i wszyscy będziemy zadowoleni...
Jest taka sekcja na forum...na samym dole strony głównej "Pytania do Moderatorów .... "
zajrzyj tam ...znajdziesz tam wiele cennych wskazówek na temat obróbki zdjęć ale również innych.
Tam również zawsze możesz o wszystko pytać.. zapraszamy.
Miło mi,że jesteś z nami Carol...pisz i pokazuj ,będę do Ciebie zaglądać