Moja rabatka2- perdii
- ewamaj66
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moja rabatka2- perdii
Zaraz się nastrój poprawia po takiej porcji zdjęć
Cebulowe mają coś niezwykle optymistycznego w wyglądzie.
To prawda. truskawki to te wczesne które dałam Ci sadzonki.Mam nadzieję że u Ciebie też będą dorodne i słodkie 
- dotii

- Od: 18 cze 2012, o 07:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Gosiu ,widzę że robisz dokładnie tak jak ja
W zeszłym roku chyba wykupiłam wszystką ziemie ze sklepu żeby dogodzić wszystkim roślinkom
Od całkiem niedawna znów parę woreczków leży w moim bagażniku
Gosiu ,piwonię białą masz piękną

W zeszłym roku chyba wykupiłam wszystką ziemie ze sklepu żeby dogodzić wszystkim roślinkom
Od całkiem niedawna znów parę woreczków leży w moim bagażniku
Gosiu ,piwonię białą masz piękną
Mój zielony raj.
Zapraszam do mojej cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=72247" onclick="window.open(this.href);return false;
Wymienię/Kupię/Sprzedam http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 53&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zapraszam do mojej cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=72247" onclick="window.open(this.href);return false;
Wymienię/Kupię/Sprzedam http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 53&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Dziękuję Dorotko za pochwałę piwonii. Jest ładna i ładnie pachnie 
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Mam nadzieję, że sobie poradzą. Zaraz gdy je posadziłam, w nocy przyszedł przymrozek i przez następne się pojawiał
Oby im to nie zaszkodziło 
Miejmy nadzieję że nie
dane były od
dane były od
- ewa_rozalka
- 1000p

- Od: 10 cze 2012, o 12:18
Gosiu ,napisałam do Ciebie u Krissa ,a to będzie miał ubaw .Zajrzyj do niego i przeczytaj
.Pozdrawiam Cię z całego serducha 
Widziałam Ewciu
Szkoda że zamknęłaś swój ogródek.Masz tyle piękności.
- zielonajagoda

- Od: 4 lut 2011, o 10:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Gosiu, to też jest wyjścieperdii pisze:Jak nie to powoli dosypie dobrej ziemi wykopując dołki pod rośliny i uzupełniając je ziemią ogrodową z worków
koszty transportu są olbrzymie,niestety
Chciałam grysik kupić którego tona była niska,ale jak obliczyli koszt transportu to mało nie padłam trupem
Więc grysiku nie będzie i też coś wymyślę.
Ziemia mi potrzebna do warzywniaka bo trochę gliniasty jest w jednej części, ale jakoś sobie poradzę sadząc poplony,dając słomę i piach.Sypie też popiół drzewny no i oczywiście wapno nie co roku ale sypię
Myślę, że powoli jakoś ją rozbiję. Muszę przyznać że już jest o wiele lepiej niż było,ale do poprawy potrzeba czasu.Na szczęście to nie sama glina tylko takie grudy się trafiają i mam problem jak deszcz długo pada bo woda w tych miejscach stoi. Jednak od pewnego czasu robię podwyższone grządki i jest nawet dobrze.
Na zdjęciu zaznaczyłam miejsce gdzie mam glinę, Posiany jest poplon który wiosną zostanie przekopany, a w miejscach gdzie był poplon wcześniejszy i został już przekopany ziemia została wymieszana ze słomą .mam nadzieję że dobrze wymyśliłam bo z nikim się nie konsultowałam.

Na zdjęciu zaznaczyłam miejsce gdzie mam glinę, Posiany jest poplon który wiosną zostanie przekopany, a w miejscach gdzie był poplon wcześniejszy i został już przekopany ziemia została wymieszana ze słomą .mam nadzieję że dobrze wymyśliłam bo z nikim się nie konsultowałam.

- zielonajagoda

- Od: 4 lut 2011, o 10:12
- Kontakt:
Gosiu i bardzo dobrze to wymyśliłaś
, przeczytaj drugi wpis od góry http://www.dzialkowcy.info/phpBB2/print ... 322a7d5123
Widzisz Iwonko jak mi się udało. Nieświadomie zrobiłam tak jak radzą 
- maniusika

- Od: 18 mar 2009, o 20:50
A u mnie żółty piasek i też muszę tam gdzie sadzę roślinki kopać dołki i zaprawiać je odpowiednią ziemią . Może koszt mniejszy bo ja swoją ziemię mieszam z kompostem a dla kwiatów co potrzebują dobrą ziemię też dokupuję worki przeważnie w Biedronce na wiosnę bo tam jest dużo tańsza .. Ale ja mam zięcia co mi od czasu do czasu podrzuca glinę więc teraz nawet kwiaty i krzewy mają dobrą ziemię .. Tylko torf kupowałam bo mi był potrzebny pod wrzosowiska ale za transport już nie płaciłam ..
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gosiu,kwiatuszki wiosenne piękne ,ale piwonie to moje największe skarby,cudna jest ta Twoja biała ,cieszę się bardzo,że myślisz o ogrodzie i przyszłości tego ogrodu,buziaczki dla Ciebie