Na liliowce przyjdzie pora, a na razie ciąg dalszy lilii
Grażynko (kogra)! Nie tylko dokupię, ale dokupiłam

Na szczęście sadzenie lilii jest nieco mnie skomplikowane niż sadzenie róż...
Kasiu (robaczek_Poznan)! Podobnie jak tulipany tak i lilie dosadzam co roku i to zarówno jesienią, jak i wiosną. Wiosenne zamówienie już popełnione... Sadzę i nie liczę, więc nie wiem ile ich jest, ale nie tak dużo jakby się zdawało. One po prostu są przeze mnie fotografowane na 100 sposób. No i niektóre zmieniają się kwitnąc.
Loki! Jak mam ciężki dzień, to zdarza mi się jednym okiem spojrzeć na kolorowe, forumowe ogrody. Higena pracy przede wszystkim!
Lucy (Arabella)! U mnie śnieg jak na lekarstwo...
Aniu (anym)! Oczywiście, że się znajdzie...
Mileno (Mandragora)! Ta pachnie
Aniu (an-ka)! 
Akurat pełne mnie rozczarowały. Chyba wolę te 'puste'
Aniu (anka159)! Witam nowego gościa
Andrzeju! To lilijkę
Majeczko (edulkot)! Żeby choć już wiosna była...
Elu (tija)! Jeszcze będzie parę przeglądów ogrodu: liliowcowy, jeżówkowy i jeszcze nie wiem
Asiu (asia2)!
Ewo (Ewa_tuli)! Cieszę się, że udało mi się Ciebie zwabić. Faktycznie owadów jest u mnie mnóstwo
Lisico! Mrozy przyszły i do nas, więc amatorom kolejki zmarzło co nieco po tym, jak nastąpiła w sobotę awaria nowoczesnego - podobno - odcinka Jaworzyna-Skrzyczne

Lilie tygrysią mam tylko jedną (ale obiecuję się poprawić) i słownie 2 zdjęcia już pokazałam. Sama zatem rozumiesz, że nie mogę... Ale może taka przypadnie Ci do gustu?
Marto (koziorożec)! I ja lubię ostróżki, Dziś kupiłam nasiona jednorocznych, bo są niższe i równie ładne. Co tych bylinowych, co roku kupuję jakąś odmianę. A potrafią kosztować i ponad 20zł.
Iwonko (heliofitka)! Nazbierało się tego trochę. I roślin i zdjęć
Danusiu (danutab)! Ismenę wykopałam i czeka na wiosnę w trocinach w chłodnym garażu. Z tego, co wiem, ona nie zimuje
Beatko (beata68)!
Aguś (Agness)! Wiem, że kochasz lilie
Ewo (ewamaj66)! Ja też jeszcze dokupiłam

A pogoda

U nas temperatura nie spadała poniżej 15 stopni, ale też śnieg tylko lekko poprószył. Wolę nie myśleć, jakie tego mogą być skutki
Ejko (elwi)! Kolejna bielszczanka

Pierwsze spotkanie grupy już było, ale jest nas coraz więcej, więc może już niedługo kolejne spotkanie? Czytałam u Heni, że planujesz różankę
Iwonko (IwonaPM)! Dziękuję