W drogę jedziemy w poniedziałek. Miłej nocy z Kredką
Sojusz starego z nowym
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Sojusz starego z nowym
No tak pomyliłam się, ale wiedziałam że dzwoni
Faktycznie nasiona nie przetrwałyby
Ja kupiłam w tym roku jakieś dwie lobelie, ale nie wiem co z nich będzie, okryłam i nawet miałam nadzieję że jak zima będzie łagodna to przeżyją, ale po tych mrozach to wątpię
Miałam kiedyś takie lobelie, tylko czerwone, ślimaki błyskawicznie zrównały je z ziemią
Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować... akurat
10 minut
10 minut
- zuzanna2418
- 1000p

- Od: 15 maja 2013, o 09:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marysiu, szerokiej drogi i dobrej zabawy! 
EwoM moje ślimaki tak się opchały hostami, że już chyba sobie odpuściły resztę.
Dziś poranna wyprawa przez Warszawę była wyzwaniem. Śnieg walił całą noc i pada non stop. Odrobinę cieplej tzn. zamiast -15C rano było -11C, w związku z czym poprawił komfort podróżowania. Plac na Rozdrożu ok. 8.30 rano wyglądał tak:
Wykłady na dzisiejszym spotkaniu ciekawe, bardzo dobrze poprowadzona prezentacja nt. GMO.
Rozpalam w piecu i pora relaksu
EwoM moje ślimaki tak się opchały hostami, że już chyba sobie odpuściły resztę.
Dziś poranna wyprawa przez Warszawę była wyzwaniem. Śnieg walił całą noc i pada non stop. Odrobinę cieplej tzn. zamiast -15C rano było -11C, w związku z czym poprawił komfort podróżowania. Plac na Rozdrożu ok. 8.30 rano wyglądał tak:
Wykłady na dzisiejszym spotkaniu ciekawe, bardzo dobrze poprowadzona prezentacja nt. GMO.
Rozpalam w piecu i pora relaksu
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję
Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
Sama bym chętnie posłuchała, zbyt mała wiedza nie pozwala mi na wyrobienie sobie zdania.
Joasia
- zuzanna2418
- 1000p

Joasiu,niestety przeciętny obywatel słyszy tylko takich "ekspertów" jak Doda albo E. Herbuś, które twierdzą, że od tego się umiera. Może nie dosłyszały np., że duża część ludzkiej insuliny dla diabetyków jest produkowana przez ... drożdże genetycznie zmodyfikowane. I ten proceder trwa od lat osiemdziesiątych ubiegłego wieku... Z dostępem do rzetelnej wiedzy jest u nas baaardzo kiepsko.atka pisze:Sama bym chętnie posłuchała, zbyt mała wiedza nie pozwala mi na wyrobienie sobie zdania.
no taaaa, juz mam szyby w oknach zasypane sniegiem na jakieś 7 cm. Jutro będzie wesoło.
Z dostępem to chyba aż tak źle nie jest, ale trzeba się trochę wysilić, łatwiej oprzeć się na celebryckich opiniach wyczytanych w sobie.
Joasia
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Zuziu nie znam opinii tych które wymieniłaś, ale podczytuję , bo dostaję Agronews i Ekonews bo to wiadomości popularne na moją skalę i nie wszystko jest takie białe ani takie czarne, ale nie będę rozpoczynać dyskusji.
- zuzanna2418
- 1000p

Joasiu pewnie, że łatwiej. Mnie ojciec nauczył opierać swoje poglądy na racjonalnych podstawach, unikać pseudofachowców i starać się wiedzieć więcej.
Marysiu nic w życiu nie jest ani całkowicie czarne ani też białe. Chyba, że wyprane w wizirzearielupersiluwaniszu
A ja czytam Las Polski i Życie Weterynaryjne 
A zmieniając temat: dla zainteresowanych płotkami wiklinowymi jest dostępny w necie odcinek Mai w Ogrodzie (odc. 426) gdzie m.in. odwiedza ona firmę "produkującą" wiklinę w Lesznie. Właśnie od nich kupowaliśmy naszą.
Marysiu nic w życiu nie jest ani całkowicie czarne ani też białe. Chyba, że wyprane w wizirzearielupersiluwaniszu
A zmieniając temat: dla zainteresowanych płotkami wiklinowymi jest dostępny w necie odcinek Mai w Ogrodzie (odc. 426) gdzie m.in. odwiedza ona firmę "produkującą" wiklinę w Lesznie. Właśnie od nich kupowaliśmy naszą.
- duju

- Od: 13 paź 2008, o 12:31
Zuziu, u Ciebie śnieg jest, u mnie troszkę tylko poprószyło, więc roślinki żadnej zimowej pierzynki nie mają.
Zaczęłam czytać Twój wątek od początku, bo bardzo zainteresowałam się kuchnią
Masz bardzo dużo roślin, podoba mi się klonik (też chorowałam kiesy na takiego), ale miejsca nie mam. Chyba, że pomyślę gdzie by tu takiego wcisnąć.
Pozdrawiam i miłego rozpoczęcia tygodnia życzę
Zaczęłam czytać Twój wątek od początku, bo bardzo zainteresowałam się kuchnią
Masz bardzo dużo roślin, podoba mi się klonik (też chorowałam kiesy na takiego), ale miejsca nie mam. Chyba, że pomyślę gdzie by tu takiego wcisnąć.
Pozdrawiam i miłego rozpoczęcia tygodnia życzę
Pozdrawiam - Justyna
- zuzanna2418
- 1000p

Justyś u mnie sypie non-stop!
Szaleństwo jakieś! Cieszę się, że Cię troszkę przyciągnęłam do swojego ogródka. Klonik na zdjęciach to sztuka nr 2 . Poprzedni zdechł w krótkich abcugach 3 lata temu. Zaczęły mu gwałtownie zasychać liście i padł.
A kuchnię mam jeszcze w stanie rozkładu, czekam na hydraulika i na kamieniarza, który blat zainstaluje. Jak się ogarnę, to zdjęcia pokażę
Ściskam Matkę z Córcią
A kuchnię mam jeszcze w stanie rozkładu, czekam na hydraulika i na kamieniarza, który blat zainstaluje. Jak się ogarnę, to zdjęcia pokażę
Ściskam Matkę z Córcią
- zuzanna2418
- 1000p

Biel za oknem w przeważającej przewadze, więc wprowadzę inny akcent kolorystyczny. Zakwitł storczyk u mnie w pokoju pracowym. Pędy kwiatowe tylko dwa, wobec tego kwiaty dużo większe niż przy poprzednim kwitnieniu.

- ewa_rozalka
- 1000p

- Od: 10 cze 2012, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Zuzanko ,wpadłam się przywitać .Dawno do Ciebie nie pisałam ,ale często zaglądałam więc jestem na bieżąco .Co do ekspertów w naszym kraju ,to jest temat rzeka .Szkoda nerwów na wieczór .
Zima nam daje popalić ,ale jest nadzieja ,że trochę odpuści .Styczeń się kończy ,luty krótki a w marcu już wiosna .
Trzymaj się kochana ,buziak 
Zima nam daje popalić ,ale jest nadzieja ,że trochę odpuści .Styczeń się kończy ,luty krótki a w marcu już wiosna .
- zuzanna2418
- 1000p

Ewuniu
Jak miło Cię zobaczyć ! A Ty już na ojczyzny łonie czy nadal w bella Italia? Oj tak, aby do wiosny, choć dzisiejsze szaleństwo z Kredką na spacerze w zaspach też fajne było
Ściskam mocno!
- EwkaEs

- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Zuzanno-a półka na kryminały górskie z jamnikiem już gotowa,bo bym podesłała przez śnieżne zawieje.
- zuzanna2418
- 1000p

EwoEs niestety księgozbiór w rozsypce jeszcze, ale paczkę możesz wysłać w dogodnym dla Ciebie momencie, zawsze będzie mile widziana