Mój ogród - lila31 cz.2. 2008r.
- lila31
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 lip 2006, o 12:06
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Halinko dziękuję za odwiedziny.
Hibiskusy są piękne, a na dodatek kwitną o takiej porze roku gdy inne krzewy i byliny już dawno przekwitły. Daj się skusić i posadź w ogrodzie.
Grażynko nasiona tych gazani dostałam od Bogusi, dzięki Niej mam takie ślicznotki.
Najgorsze, że pogoda byle jaka czyli prawie codziennie pada, i jak na razie nie zawiązują nasion.
Jadziu ta jeżówka jest odmianą "Alba" ale ma taki ciekawy, zielonkawy odcień.
Co do nasionek gazani, pisałam już powyżej, dostałam je od Bogusi. Gdy kupowałam nasiona, właśnie mix, kwitły wszystkie na żółto.
Izuniu (lisko) dziękuję w imieniu moim za odwiedziny, i w imieniu moich hibiskusów za pochwałę, przekażę im te miłe słowa.
Izuniu (chatte) dzięki za to, że zaglądnęłaś do mojego ogrodu, no i za wszystkie miłe słowa.
Jak byśmy wszyscy nie zaklinali żeby lato zostało, to niestety, już zaczyna się jesień.
Kilka zdjęć obecnie kwitnących jeszcze, czy już, roślin.
Pierwszy raz kwitnący w moim ogrodzie cyklamen neapolitański "Album"
Niestety, kwitnące wrzosy świadczą jednoznacznie, że lato się kończy.

Ponownie zakwitł pełny kaczeniec.
Kwiat hibiskusa "Duc de Brabant"
Juka "Bright Edge"(drugi rok w moim ogrodzie)

Juka "Golden Sword" (pierwszy rok w moim ogrodzie)

Hibiskus "Red Heart" (drugi rok w moim ogrodzie)

Hibiskus jednoroczny, samosiewka.

Żurawka "Limonka"

Jesienne róże. Róża rabatowa "Fresco"
Róża rabatowa "Rumba"
Pierwsze kwiaty barbuli szarej.

Hibiskusy są piękne, a na dodatek kwitną o takiej porze roku gdy inne krzewy i byliny już dawno przekwitły. Daj się skusić i posadź w ogrodzie.
Grażynko nasiona tych gazani dostałam od Bogusi, dzięki Niej mam takie ślicznotki.

Najgorsze, że pogoda byle jaka czyli prawie codziennie pada, i jak na razie nie zawiązują nasion.

Jadziu ta jeżówka jest odmianą "Alba" ale ma taki ciekawy, zielonkawy odcień.
Co do nasionek gazani, pisałam już powyżej, dostałam je od Bogusi. Gdy kupowałam nasiona, właśnie mix, kwitły wszystkie na żółto.

Izuniu (lisko) dziękuję w imieniu moim za odwiedziny, i w imieniu moich hibiskusów za pochwałę, przekażę im te miłe słowa.

Izuniu (chatte) dzięki za to, że zaglądnęłaś do mojego ogrodu, no i za wszystkie miłe słowa.

Jak byśmy wszyscy nie zaklinali żeby lato zostało, to niestety, już zaczyna się jesień.

Kilka zdjęć obecnie kwitnących jeszcze, czy już, roślin.
Pierwszy raz kwitnący w moim ogrodzie cyklamen neapolitański "Album"

Niestety, kwitnące wrzosy świadczą jednoznacznie, że lato się kończy.

Ponownie zakwitł pełny kaczeniec.

Kwiat hibiskusa "Duc de Brabant"

Juka "Bright Edge"(drugi rok w moim ogrodzie)

Juka "Golden Sword" (pierwszy rok w moim ogrodzie)

Hibiskus "Red Heart" (drugi rok w moim ogrodzie)

Hibiskus jednoroczny, samosiewka.

Żurawka "Limonka"

Jesienne róże. Róża rabatowa "Fresco"

Róża rabatowa "Rumba"

Pierwsze kwiaty barbuli szarej.

- agrazka
- Przyjaciel Forum
- Od: 22 maja 2005, o 23:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
LIlu, masz bardzo ładnie w swoim ogrodzie. Roślinki zadbane i takie piekne nasadzenia, że oczy na wierzch wychodzą
Mogłabyś powiedzieć mi jakie iglaki są na tym zdjeciu, najbardziej interesują mnie te żółte.

Mogłabyś powiedzieć mi jakie iglaki są na tym zdjeciu, najbardziej interesują mnie te żółte.

serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 22 sty 2006, o 11:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj, Lilu ! Moje zdanie znasz - wzorowo , trudno cokolwiek upiększyć
.
Szczególną uwagę przyciągnęły wrzosy
- są prześliczne, jak z katalogu !
Zdradź, proszę, jak z nimi postępujesz, że są tak gęste i mają aż tyle kwiecia ?
Nie mogę przez trzy lata tego osiągnąć
, a może Twoje są starsze ?
Podziwiająco pozdrawiam

Szczególną uwagę przyciągnęły wrzosy

Zdradź, proszę, jak z nimi postępujesz, że są tak gęste i mają aż tyle kwiecia ?
Nie mogę przez trzy lata tego osiągnąć

Podziwiająco pozdrawiam

- lila31
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 lip 2006, o 12:06
Grażynko te żółte iglaki to cyprysiki Filifiera Aurea Nana.Dziękuję za miłe słowa.

Zuziu bardzo dziękuję za odwiedziny i pochwały.
Aniu Ty jak zwykle jesteś bardzo miła i nie szczędzisz pochwał. Serdecznie dziękuję.
Jeśli chodzi o wrzosy, to naprawdę nie robię nic specjalnego, dużo więcej czasu i uwagi poświęcam Rh, które też rosną na tej rabacie. Jedyne co pilnuję to strzyżenia po kwitnieniu.
Zobacz na wklejonym zdjęciu. Tak wyglądają wrzosy po zabiegach fryzjerskich.
Moje wrzosy mają około 4-5 lat.

Zuziu bardzo dziękuję za odwiedziny i pochwały.

Aniu Ty jak zwykle jesteś bardzo miła i nie szczędzisz pochwał. Serdecznie dziękuję.

Jeśli chodzi o wrzosy, to naprawdę nie robię nic specjalnego, dużo więcej czasu i uwagi poświęcam Rh, które też rosną na tej rabacie. Jedyne co pilnuję to strzyżenia po kwitnieniu.
Zobacz na wklejonym zdjęciu. Tak wyglądają wrzosy po zabiegach fryzjerskich.

Moje wrzosy mają około 4-5 lat.
-
Dziękuję, Liluś za odpowiedź . Też co roku dokładnie obcinam i karmię specjalnym nawozem - i nie chcą wydać aż tylu kwiatków
. Jeśli się nie mylę, Twoje rosną w słonecznym miejscu (?) , a moje mają słońce tylko rano, potem są zacienione przez gęstą ścianę dużych iglaków ... Może tu tkwi przyczyna ?
Ale kombinuję dalej - przecież w lesie dużo słoneczka nie widzą, a bywają również okazałe
Doprawdy nie wiem jaka jest w tej kwestii recepta ?
Jeszcze muszę pochwalić ciekawą rabatkę z jukkami - super odmiany i całość ładnie się prezentuje
I dzięki Tobie zgłębiłam temat Barbuli , której nie znałam
. Jeżeli jeszcze nie masz, to może pokusisz się o pszczółki ? Ponoć to bardzo miododajna roślina, a swój miodek to jest coś ! ;:8
Uściski

Ale kombinuję dalej - przecież w lesie dużo słoneczka nie widzą, a bywają również okazałe

Jeszcze muszę pochwalić ciekawą rabatkę z jukkami - super odmiany i całość ładnie się prezentuje

I dzięki Tobie zgłębiłam temat Barbuli , której nie znałam

Uściski

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Jakie cudne wrzosy Liluś wyhodowałaś.
Należą Ci się wielkie brawa.
Ile lat już rosną ? Niesamowite, że mogą być takie gęste, pewno często przycinane.
W ogóle to piękny masz ogródek nie tylko latem.

Ile lat już rosną ? Niesamowite, że mogą być takie gęste, pewno często przycinane.
W ogóle to piękny masz ogródek nie tylko latem.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
-
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
No, klawiatura juz sprawna, to mogę trochę popisac 
Twoje cudowne wrzosy ostatecznie przekonały mnie, że jednak zaczyna się jesien
A ja nie mogę utrzymać u siebie wrzosów. Co przytargam z lasu, to usycha. Nie chcę kupować, bo jak mają też uschnąć, to bez sensu. Ale nie poddaję sie, a jak widzę takie okazy jak u Ciebie, Liluś, to mój zapał rosnie
Juka piękna, a kaczeniec mnie zdumiał! Nie wiedziałam, ze jest odmiana pełna
No i pełny hibiskus - cudo! A czy różyczki, które pokazałaś, pachną ? Bo kolorki mają fantastyczne

Twoje cudowne wrzosy ostatecznie przekonały mnie, że jednak zaczyna się jesien

A ja nie mogę utrzymać u siebie wrzosów. Co przytargam z lasu, to usycha. Nie chcę kupować, bo jak mają też uschnąć, to bez sensu. Ale nie poddaję sie, a jak widzę takie okazy jak u Ciebie, Liluś, to mój zapał rosnie

Juka piękna, a kaczeniec mnie zdumiał! Nie wiedziałam, ze jest odmiana pełna

No i pełny hibiskus - cudo! A czy różyczki, które pokazałaś, pachną ? Bo kolorki mają fantastyczne