Mój fijoł 13-czas wspomnień

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
MariaWy
1000p
1000p
Od: 3 lip 2011, o 22:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój fijoł 13-czas wspomnień

Post »

Ewuniu ja mam kilka krzaczków i nawet ładnie kwitły tylko jeszcze młode ale to kropla w morzu tego co u Ciebie. ;:108
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Marysiu, nie każdy musi mieć mnóstwo róż :D Każda ładna :D

Te bez podpisu, bo nie chcę pomylić :roll:
Obrazek

Brother Cadfael. Niedoceniana, a zdrowa i długo kwitnąca róża.
Obrazek

Trochę wszystkiego.
Obrazek
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Ewuniu, co to za trawa na ostatniej trawiastej fotce? Przeurocza kępa ;:167
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aga, to mój ulubiony ulubieniec-trzcinnik Karl Foerster :D Może nie widać, ale 170 cm ma.

Chyba Lady of Megginch. Chudzina.
Obrazek

Granny, Snow Ballet i Gentle Hermione.
Obrazek

Artemis.
Obrazek
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No i o to chodzi żeby nie wkurzała dlatego musi dostać odpowiednią miejscówkę gdzie będzie i jej i mnie odpowiadać. :uszy
Takie chudziny też mam i to całkiem sporo wśród Souvenirów, niestety ;:222
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Majka, ta moja tegoroczna, więc może sobie być chudziną :D Mam nadzieję, że w przyszłym sezonie pokaże się z lepszej strony.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ewo dzięki za podpowiedź o Granny. No nie domyśliłam się że to ona, zwłaszcza że we Flor. na zdjęciu jest różowa i piszą odmiana mogąca spełniać również rolę wysokiej róży okrywowej.
Przecież u ciebie nie jest wysoka? Widziałam też u kogoś na obwódce, ładne zwarte krzaczki i zdecydowanie bielsze.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jola-jak na okrywówkę jest na pewno wysoka ;:108 Rośnie szeroko, choć nieprzesadnie, nie miała pojedynczych metrowych, leżących pędów jak Snow Ballet. Natomiast sam krzaczek może osiągnąć średnicę metra i więcej, zobacz :D Na pewno kolor w F. zbliżony do prawdziwego-różowy. Blednie przekwitając, ale zdecydowanie to róż.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dzięki, teraz mam zagwozdkę :|
No nic, i tak tyle już zamówiłam że powinnam się wstrzymać. Jakoś kasa na drzewach nie chce rosnąć....
Awatar użytkownika
atena40
500p
500p
Od: 3 lut 2010, o 18:21

Post »

Witaj,Ewuniu. Dawno mnie nie było. Ale z remontem na razie spokój. Niestety jak to w takich sytuacjach bywa zrobił mi się niezły bałaganik wokół domciu. Na wiosnę planuję nowe nasadzenia. Zastanawiam się nad różycami po dwóch stronach wejścia na taras. Po prawej są już kratki, bo chciałabym tam posadzić pnące, a po lewej nostalgiczne albo rabatowe. Mam prośbę do Ciebie jako miłośniczki róż. Może coś podszepniesz, które wybrać. Na pewno ważne jest dla mnie, by nie były zbyt wrażliwe na mróz, a wiem,że też zwracasz na to uwagę. Będę wdzięczna za pomoc ;:196
Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

Z przyjemnością obejrzałam Twoje róże, Ewciu, pięknie Ci się odwdzięczają za opiekę.
Awatar użytkownika
katja
500p
500p
Od: 2 paź 2008, o 13:32

Post »

ewamaj66 pisze: Kasia, kwitnienie nie takie znowu wczesne (koniec kwietnia-początek maja), jednak raczej krótkie. Najładniejsze są liście, które się utrzymują długo potem. Sadzisz w miejscu wilgotnym, półcienistym i się cieszysz :D
Łatwo powiedzieć :D . Wilgotny półcień to u mnie towar deficytowy :lol: . Zobaczę, spróbuję, najwyżej Ty się będziesz później cieszyć ;:173 .
Pozdrawiam
Kasia
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Ewa, Brother Cadfael kilka razy przymierzałam, ale nie kupiłam. Trochę żałuję...widać, że ładnie trzyma pion, a kiaty mają ładny kształt. Może zrobię do niej kolejne podejście... ;:224
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

April pisze:Ewo dzięki za podpowiedź o Granny. No nie domyśliłam się że to ona, zwłaszcza że we Flor. na zdjęciu jest różowa i piszą odmiana mogąca spełniać również rolę wysokiej róży okrywowej.
Przecież u ciebie nie jest wysoka? Widziałam też u kogoś na obwódce, ładne zwarte krzaczki i zdecydowanie bielsze.
A ja ją sobie kupiłam bo spodobała mi się jej jeszcze inna nazwa Meine Oma co znaczy Moja Babcia ;:306 tak tu na Śląsku mówią właśnie na Babcie :lol:
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jola, darzę tę różę szczerym uczuciem :D Posadź, jeśli chcesz, tylko zostaw jej trochę miejsca po bokach :wink:
Aneta :wit Nie byłabym sobą, gdybym nie poleciła swojej ulubionej New Dawn :D Kwitnie na jednorocznych pędach, więc nawet po przemarznięciu można liczyć na jakieś kwiaty. Powtarza kwitnienie, więc jest wymarzona-ale przy tarasie będzie śmiecić płatkami. Christine Helene także powtarza, a kwiaty ma w pąku żółte, potem białe. Jednak jest dostępna tylko za granicą, u nas u nikogo jej nie widziałam. Inne róże, które mam w ogrodzie kwitną na ogół raz, ale długo i obficie, nie wiem, czy takie Cię interesują. Rabatową możesz wybrać niepachnącą Granny, rozmowę znajdziesz parę postów wyżej :wink: Pachnie za to Gartentraume, a jeśli ja czuję zapach, to Tobie będzie miło siedzieć na tarasie i się upajać :D A może myślisz o jakimś konkretnym kolorze, a ja tu w swoje ulubione różowości Cię spycham? :wink:
Ewa, teraz trochę się boję, bo pąki liściowe przed mrozami ruszyły i pędy mogą przemarznąć :roll:
Kasia, jest co najmniej jedno miejsce, w którym możesz sadzić epimedia :D
Kasia, mnie zachwyca wytrwałość i zdrowie tej róży :D Podobno pachnie, ale dla mnie za słabo :( Rośnie dość wysoko, mam ją na poziomie oczu czyli jakieś 160 cm. W przeciwieństwie do wielu angielek trzyma kwiaty wzniesione w górę.
Majka, nazwa i po angielsku oznacza babcię. Nie mam pojęcia, jak skojarzyć to z nazwą The Faun, w ogóle mi nie pasuje :roll:

Tę posadziłam wiosną i nazwa wyleciała mi z głowy :oops:
Obrazek

Dames de Chenonceux.
Obrazek

Casanova.
Obrazek

Claire R.
Obrazek
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Zablokowany