Kaktusy Leszka2
- hen_s
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Kaktusy Leszka2
Super nabytki - szczególnie astrofyta robią wrażenie! Gratuluję takich zakupów. 

Tak to jest jak można gdzieś kupić nowe kaktusy, ciężko się oprzeć.
Bardzo fajne nowości
Bardzo fajne nowości

- mirror
- 50p
- Od: 19 lip 2012, o 09:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Leszku
pieknie ci te mammillarie kwitna z marketow
jestem pod wrazeniem... zaciekawila mnie ta mala szklarenka z 1 postu okryta folia zasuwana na suwak, calkiem fajna sprawa...gdzie ja kupiles?
tez by mi sie taka przydala..

- annaoj
- Od: 3 sie 2012, o 21:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Leszek - pozazdrościć bliskości Jarużyna. Zakupy - 

-
- Od: 11 kwie 2010, o 10:15
Kochani będąc w Markecie Biedronka zdobyłem za małą kwotę piękne Notocaktusy i jednego gymlaczka,dość ,że w ładnej doniczce
to jeszcze duże, nadają się w doniczki 10cm,ale są takie mokre,że ich już trzeci dzień suszę,fotki będą jak ich posadzę w nowy substrat
to jeszcze duże, nadają się w doniczki 10cm,ale są takie mokre,że ich już trzeci dzień suszę,fotki będą jak ich posadzę w nowy substrat

poz.Leszek
Kaktusy Leszka2
Kaktusy Leszka2
- Meir
- 100p
- Od: 17 maja 2013, o 14:42
- Kontakt:
Czasem dają ładne rośliny w Biedronce. Moja koleżanka wdzięczne Mammillarie sobie kupiła w tych takich doniczkach kolorowych we wzorki, co często w nich dają.
W marketach to leją wodą chyba z węża te rośliny ;) A kiedyś zwróciłam kierownikowi działu ogród w którymś takim budowlanym markecie, że sprzedają rośliny z wełnowcami, to wzruszył ramionami i powiedział, żebym to odstawiła z powrotem na regał z roślinami :P
Czekamy na zdjęcia zatem ^^
W marketach to leją wodą chyba z węża te rośliny ;) A kiedyś zwróciłam kierownikowi działu ogród w którymś takim budowlanym markecie, że sprzedają rośliny z wełnowcami, to wzruszył ramionami i powiedział, żebym to odstawiła z powrotem na regał z roślinami :P
Czekamy na zdjęcia zatem ^^
Leszku powoli nadrabiam zaległości w Twoim wątku, zakupy zrobiłeś rewelacyjne
jak ja Ci zazdroszczę (oczywiście pozytywnie), mówisz, że w Biedro pokazały się kaktusy? Trzeba by zobaczyć, ale muszę zaangażować w to mojego M, mam nadzieję, że nie będzie marudził 

Pozdrawiam Marzena
Moje kaktusy i sukulenty
Moje kaktusy i sukulenty
- Martada
- Od: 17 mar 2013, o 19:34
Czekam wobec tego na sesję zdjęciowąleszek2 pisze:Kochani będąc w Markecie Biedronka zdobyłem za małą kwotę piękne Notocaktusy i jednego gymlaczka,dość ,że w ładnej doniczce

Nabytki z Jarużyna

- Phacops
- 1000p
- Od: 8 wrz 2012, o 09:43
- Kontakt:
No to pokazuj te upolowane biedronkowce...
Może się narażę wiekowości bywalców tego forum ale Biedronka (no może po części jeszcze Lidl) jest chyba dobrym miejscem jeśli ktoś chce mieć kaktusa sztuk 1 (nie ważne jaki, ważne że się podoba). Nic tam długo nie zalega nie wyciąga się i nie ma hodowli wełnowca.
Może się narażę wiekowości bywalców tego forum ale Biedronka (no może po części jeszcze Lidl) jest chyba dobrym miejscem jeśli ktoś chce mieć kaktusa sztuk 1 (nie ważne jaki, ważne że się podoba). Nic tam długo nie zalega nie wyciąga się i nie ma hodowli wełnowca.
- annaoj
- Od: 3 sie 2012, o 21:29
Powiedzmy!
Byłam dzisiaj (a jakże!
), z gromady wybrałam 4: trzy notki i 1 Hamatocactus. Prawie cała reszta w fatalnym stanie.
Za to OBI - miłe zaskoczenie - ładne (pewnie nowa dostawa), ale mały wybór.

Za to OBI - miłe zaskoczenie - ładne (pewnie nowa dostawa), ale mały wybór.
-
- Od: 11 kwie 2010, o 10:15
To są nowości

Notocactus ubelmannianus

Gym.saglionis

nie wiem,czy dobrze podpisałem,jak się pomyliłem z nazwami,proszę o poprawienie

Notocactus ubelmannianus

Gym.saglionis

nie wiem,czy dobrze podpisałem,jak się pomyliłem z nazwami,proszę o poprawienie
poz.Leszek
Kaktusy Leszka2
Kaktusy Leszka2
- Martada
Leszku ten gymnol to raczej nie saglionis a achirasense... tak po mojemu, ale to nie zmienia faktu, że ładny 

-
- Od: 18 sie 2010, o 21:53
Ja bym raczej powiedziała ,że jest to G. monvillei,ale też się mogę mylić.
- hen_s
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
To moim zdaniem Gymnocalycium monvillei. 

- Martada
O matko
toć pewnie że Wasza racja mój błąd
Nie wiem dlaczego nie napisałam monvillei
przecież je mam... oprócz steineri dwa zwykłe i to Leszkowe to przecież to
Nic nie usprawiedliwia takiej pomyłki i mimowolnego wprowadzenia w błąd i tu nie ma żadnego ale...
ale wszystko przez achirasense v orientale... które to właśnie kataloguję i zgłębiam... i wyszło, że upchnęte jest przez niektórych w monvillei i z ciekawości zaczęłam sprawdzać co tam jeszcze siedzi pod tą jednostką taksonomiczną. Przy okazji odkryłam, że (moje ukochane i nie kiełkujące) schuetzianum też tam próbują zaklasyfikować. Chyba muszę jednak ostatecznie się zdeklarować wg kogo ten swój katalog robię bo sama się za jakiś czas nie rozeznam... co mam

Nie wiem dlaczego nie napisałam monvillei

Nic nie usprawiedliwia takiej pomyłki i mimowolnego wprowadzenia w błąd i tu nie ma żadnego ale...
ale wszystko przez achirasense v orientale... które to właśnie kataloguję i zgłębiam... i wyszło, że upchnęte jest przez niektórych w monvillei i z ciekawości zaczęłam sprawdzać co tam jeszcze siedzi pod tą jednostką taksonomiczną. Przy okazji odkryłam, że (moje ukochane i nie kiełkujące) schuetzianum też tam próbują zaklasyfikować. Chyba muszę jednak ostatecznie się zdeklarować wg kogo ten swój katalog robię bo sama się za jakiś czas nie rozeznam... co mam