Ale, jak piszę, kiełkowałam (w piekarniku), a nie siałam wprost do ziemi, co znacznie skróciło okres oczekiwania na pierwszy kiełek

Habanero chyba jest bardzo ostre i moim zdaniem wymaga więcej czasu. Ja bym kiełkowała przynajmniej miesiąc wcześniej, a może nawet na początku lutego.
Ale poczekaj na opinie kogoś, kto żyje papryczkami
 (u mnie tylko niewielkie doświadczenie).
  (u mnie tylko niewielkie doświadczenie).P.S. O właśnie, Dziunia ma doświadczenie konkretne

Może nie będę wszystkich nasionek wysiewać na raz. Dzisiaj położę do kiełkowania Habanero Mustard, tak jak radzicie. A z pozostałymi poczekam.
 Może nie będę wszystkich nasionek wysiewać na raz. Dzisiaj położę do kiełkowania Habanero Mustard, tak jak radzicie. A z pozostałymi poczekam.
 stycznia uparcie leży i się wygrzewa. Jalapeno też długo wschodziło. Natomiast cayenne faktycznie jest szybka - można siać ją w lutym, można nawet w marcu.
 stycznia uparcie leży i się wygrzewa. Jalapeno też długo wschodziło. Natomiast cayenne faktycznie jest szybka - można siać ją w lutym, można nawet w marcu.

Święta prawda!
  Święta prawda!  

w tym roku i ja zamierzam rozpocząć przygodę z papryczkami - na razie mam tylko Cayenne, ale na aukcji wymiany nasion
 w tym roku i ja zamierzam rozpocząć przygodę z papryczkami - na razie mam tylko Cayenne, ale na aukcji wymiany nasion 

Dobra jakość nasion....
  Dobra jakość nasion....