Mój zielony świat cz.2
-
koziorozec
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Mój zielony świat cz.2
Witaj Aniu,u Ciebie zima a u mnie do wczoraj lato,dzisiaj gorzej bo bez słoneczka, mgła i wielka wilgoć,Twoje wejście do domku ciągle pięknie wygląda a kotek przepiękny,co byśmy robili bez tych zwierzątek,pozdrawiam i miłego dnia życzę

- Madziagos
- -Moderator Forum-.

- Od: 10 kwie 2012, o 21:44
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Aniu,
w końcu wybrałam się z rewizytą, śliczny ogródek. Masz takie uroczo zarośnięte zakamarki jakie lubię.
Pozdrawiam,
M.
ogród Madzi, zapraszam
w końcu wybrałam się z rewizytą, śliczny ogródek. Masz takie uroczo zarośnięte zakamarki jakie lubię.
Pozdrawiam,
M.
ogród Madzi, zapraszam
- terlica
- 500p

- Od: 24 mar 2013, o 07:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Aniu,
przyznam się szczerze,że musiałam kilka stron nadrobić.
Czytam o nasionach,ja też mnóstwo już kupiłam. Tyle,że już chyba mi więcej nie potrzeba
Czytałam,że chcesz kupić hortensje bukietowe. Ja mam kilka i oczywiście będę ciąć niedługo,więc jeśli chciałabyś się pobawić w patyki,to mogę Ci je podesłać. Mogę Ci dorzucić również nasiona orlików,które pieczołowicie zbierałam w ubiegłym sezonie.
Ja kupowałam hortensje bukietowe w zeszłym roku na all... sadzonki przyszły nieduże,ale żywe i zdrowe, nawet pozwoliłam im zakwitnąć
a najważniejsze jest to,że kosztowały naprawdę nieduże pieniądze 8-10 zł. Jak chcesz podam Ci na priv użytkownika.
przyznam się szczerze,że musiałam kilka stron nadrobić.
Czytam o nasionach,ja też mnóstwo już kupiłam. Tyle,że już chyba mi więcej nie potrzeba
Czytałam,że chcesz kupić hortensje bukietowe. Ja mam kilka i oczywiście będę ciąć niedługo,więc jeśli chciałabyś się pobawić w patyki,to mogę Ci je podesłać. Mogę Ci dorzucić również nasiona orlików,które pieczołowicie zbierałam w ubiegłym sezonie.
Ja kupowałam hortensje bukietowe w zeszłym roku na all... sadzonki przyszły nieduże,ale żywe i zdrowe, nawet pozwoliłam im zakwitnąć
Pozdrawiam-Ewa
- anym

- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Aguś-AGNESS dziękuję
bardzo się cieszę, że podoba Ci się wejście do mojego domu. Staram się aby było jak najbardziej ukwiecone, to taka moja wizytówka.
Małgoś jeszcze troszkę i pojawią się nasiona we wszystkich sklepach ogrodniczych. Musimy być cierpliwe
choć wiem, że to nie łatwe. Zajrzyj tu, może jednak się skusiszhttp://www.ogrodniczy.eu/
Nasion petunii nie ma, ale jest dość duży wybór.
Marysiu zajrzyj do Leszka Seredyńskiego, wyżej podałam link, ma duży wybór i dostałam informacje, że niedługo zwiększy ofertę. Jeśli chodzi o kobeę to dobrze przeczytałaś, Alunia-Biedronka już wysiała.
Marysiu-Sasanko
Małgocha1960 moja też z patyka i też w drugim roku przemarzła ale dzięki Bogu wiosną odbiła z korzenia
Martuś bardzo Ci zazdroszczę takiej pogody u mnie -6 i wiatr...brrr
Madziu witam Cię w moim zielonym zakątku
cieszę z Twojej wizyty i zapraszam, zaglądaj kiedy tylko będziesz miała ochotę
Ewka cześć
napisz proszę jakie masz bukietówki? Ja będę próbować rozmnożyć Pinky Vinki. Najbardziej zależy mi na MAGICAL MOONOLIGHT i WANILE RAISE.
Zajrzyj tu http://www.sadzonkikwiaty.pl/?site=oferta&id_kat=100 mają nie zły wybór, i krzaczki są duże. Sama nie wiem może jednak się skusze
Adres z all.. podaj na pw. a orliki pełne masz?

Miłej niedzieli życzę
Małgoś jeszcze troszkę i pojawią się nasiona we wszystkich sklepach ogrodniczych. Musimy być cierpliwe
Nasion petunii nie ma, ale jest dość duży wybór.
Marysiu zajrzyj do Leszka Seredyńskiego, wyżej podałam link, ma duży wybór i dostałam informacje, że niedługo zwiększy ofertę. Jeśli chodzi o kobeę to dobrze przeczytałaś, Alunia-Biedronka już wysiała.
Marysiu-Sasanko
Małgocha1960 moja też z patyka i też w drugim roku przemarzła ale dzięki Bogu wiosną odbiła z korzenia
Martuś bardzo Ci zazdroszczę takiej pogody u mnie -6 i wiatr...brrr
Madziu witam Cię w moim zielonym zakątku
Ewka cześć
Zajrzyj tu http://www.sadzonkikwiaty.pl/?site=oferta&id_kat=100 mają nie zły wybór, i krzaczki są duże. Sama nie wiem może jednak się skusze
Adres z all.. podaj na pw. a orliki pełne masz?

Miłej niedzieli życzę
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Aniu witam niedzielnie
Mieczyki cudne, ja już niestety musiałam z nich zrezygnować, bo nie ma gdzie sadzić, ale bardzo je lubię i zawsze muszę kupić sobie bukiet do wazonu. Żeby chociaż w ten sposób się nimi nacieszyć
Mieczyki cudne, ja już niestety musiałam z nich zrezygnować, bo nie ma gdzie sadzić, ale bardzo je lubię i zawsze muszę kupić sobie bukiet do wazonu. Żeby chociaż w ten sposób się nimi nacieszyć
- jonatanka

- Od: 4 mar 2012, o 12:11
Aniu na zdjęciu z mieczykami masz posadzone kępami niebieskie kwiatuszki chodzi mi o ich nazwę.Ładnie kwitnące lato pokazujesz.
- anym

Aguś ja kilka lat temu kupiłam trochę cebul, przez ten czas rozmnożyły mi się i każdej wiosny dzielę się z sąsiadkami, bo też już nie mam gdzie sadzić
Joasiu to lobelia, na jesieni nie sprzątnęłam zeschłej i się pięknie rozsiała w takim rządeczku
Joasiu to lobelia, na jesieni nie sprzątnęłam zeschłej i się pięknie rozsiała w takim rządeczku
- alicjad31

- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Aniu masz piękną różę i eukomis niczego sobie taki okazały ,wszystkie twoje kwiaty są piekne

Pozdrawiam Alicja
- terlica
- 500p

- Od: 24 mar 2013, o 07:26
Aniu mam Misia Polarnego , Magical Flame, Limelight oraz Pinky Winky . Orliki są u mnie w wątku. Nie posegregowane. Jednak gdzieś czytałam,że nie powtarzają cech z nasion, więc nie wiem.
Pozdrawiam-Ewa
-
PEPSI

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Aniu, kupiłam nasionka petunii
Pani w ogrodniczym rzekła, że codziennie teraz dokładają. Dostałam nasionka petunii różowo białej o bardzo ciekawym kształcie kwiatków , i nasionka surfinii różowej. Kupiłam też lobelię różową i żeniszka. Nie mieli jeszcze heliotropu
Poczekam.. 
- Sylwia85
- 1000p

- Od: 24 lut 2013, o 16:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Aniu
musze stwierdzić że już zimy to ja nie chcę. Śliszko, ciagle pada i wiatr do tego. Temperatura cały dzień ujemna ale tak sobie myśle po co komu mróz. Nam nie potrzebny i roślinkom tym bardziej. Ale pięknie kolorowo u Ciebie a takie mleko z taką zawartością to ja bym kupiła cały karton. Śliczna kicia.
Pozdrawiam cieplutko
Pozdrawiam cieplutko
Ogród początki - zapraszam serdecznie
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
- zuzanna2418
- 1000p

- Od: 15 maja 2013, o 09:59
Aniu, zaglądam do Ciebie, jakoś mi spadła ostatnio wydajność w odwiedzaniu zaprzyjaźnionych wątków. . A u Ciebie powtórka lata
Gdzie takie mleko sprzedają?
Kupiłam nasiona zatrwianu, chyba miałaś go u siebie? Czy wysiewałaś do gruntu?
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję
Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
moje wątki miastowe i wiejskie
- anym

Alu i jak Cię nie lubić kochana
dziękuję...buźka dla Ciebie
Ewuniu pw.
Gosiu jeszcze chwilka i zapełnią się półki we wszystkich sklepach, ja też dokupiłam trochę nasion w tym sklepie internetowym o którym pisałam wcześniej. Dziś poszerzył ofertę i skusiłam się na byliny. Ciekawa jestem tej petunii a lobelii różowej jeszcze nie widziałam. Będzie pięknie u Ciebie Gosiu
Sylwuś u mnie też nie ciekawie, silny wiatr wywiewa ciepło z domu. Dziś eM podwyższył temperaturę na piecu a ja mam ciągle zimne nogi
Mimo tego pozdrawiam cieplutko
Zuziu witaj
jeśli nie chcesz się bawic w sianie parapetowe, możesz wysiać w ogrodzie ale przygotuj trochę ziemię przed siewem tz. wymieszaj z ziemią z worka a jak dostaną liście właściwe przesadź tam gdzie Ci pasuje. Te moje białe mleko ostatnio spało w pralce, wszędzie się wciśnie 

Ewuniu pw.
Gosiu jeszcze chwilka i zapełnią się półki we wszystkich sklepach, ja też dokupiłam trochę nasion w tym sklepie internetowym o którym pisałam wcześniej. Dziś poszerzył ofertę i skusiłam się na byliny. Ciekawa jestem tej petunii a lobelii różowej jeszcze nie widziałam. Będzie pięknie u Ciebie Gosiu
Sylwuś u mnie też nie ciekawie, silny wiatr wywiewa ciepło z domu. Dziś eM podwyższył temperaturę na piecu a ja mam ciągle zimne nogi
Zuziu witaj

-
PEPSI

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Aniu, bo ja w tym roku to mam ochotę stworzyć rabaty kwiatowe pełne odcieni różu, fioletu i niebieskiego. A co będzie .....wiesz jak jest
Mój ogrodniczy się zapełnia, dzisiaj pobuszowałam w nasionach ciekawych warzyw. Nie miałam np żółtego patisona no to już będę mieć 
- anym

Ja w szczególności lubię kolor niebieski, dlatego kupiłam niebieski farbownik, można go siać bezpośrednio do gruntu, podeśle Ci trochę ziarenek, jeśli chcesz