Ogród Ali -> alana cz.1
- alana
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 2 wrz 2007, o 22:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
A jakżepiterek pisze:To taka prawie patriotyczna nemezja
 jak ją zobaczyłam w sklepie, to nie było zmiłuj się, tak patriotycznego kwiatka nie znajdę :P Wierzyłam, że w tym roku również wyrośnie, na IO ...
 jak ją zobaczyłam w sklepie, to nie było zmiłuj się, tak patriotycznego kwiatka nie znajdę :P Wierzyłam, że w tym roku również wyrośnie, na IO ... 
Pozdrawiam, Alicja
Działka w mazurskiej krainie

- alana
Karolcia pisze:Prowokacja z lufą się udała

Nie będę odpowiadać za ogół,ale ja tam zachłanna nie jestem i się lufą podzielę

Gabi ,w czołgach to raczej lufy są solidne

Zobaczcie jaka lufa

(zdjęcie z http://krasnajaarmia.webpark.pl/IS2.jpg)

Pozdrawiam, Alicja

- 
				jol_ka
- 1000p 
- Od: 27 lip 2007, o 12:01
Ala a może masz chęć na dalię patriotyczną ;)alana pisze:A jakżepiterek pisze:To taka prawie patriotyczna nemezjajak ją zobaczyłam w sklepie, to nie było zmiłuj się, tak patriotycznego kwiatka nie znajdę :P Wierzyłam, że w tym roku również wyrośnie, na IO ...
nasi już w domu a ona ciągle kwitnie
 daj znac jakby coś ;)
 daj znac jakby coś ;)  
 ale lufa

Pozdrawiam Jola 
jo_linki

jo_linki
- alana
Wiedziałam, że ta lufa się Wam spodoba  
   Starałam się znaleźć taką najbardziej odpowiednią

Jolu jeśli chodzi o patriotyczne to ja zawsze bardzo chętnie, tak samo w przypadku dalii W ogóle musimy kiedyś się ugadać co do roślin (muszę Ci coś podesłac, no jakże to tak
 W ogóle musimy kiedyś się ugadać co do roślin (muszę Ci coś podesłac, no jakże to tak  ), ale jest jeszcze na to czas
), ale jest jeszcze na to czas 
Na dzisiaj sesja z przewagą maczków kalifornijskich czy eszolcji, jak kto woli (oj jak długo czekały w kolejce na forum ;))
 (oj jak długo czekały w kolejce na forum ;))

A zapomniałabym jeszcze Wam przekazać, ze jak dzisiaj wracałam do domu, to jechaliśmy przez Puszczę Piską, myślałam, że oczy mi wyjdą na widok cudownych wrzosowisk. Niestety nie przewidziałam tego i aparatu nie wzięłam, ale widok był niebywały.
 na widok cudownych wrzosowisk. Niestety nie przewidziałam tego i aparatu nie wzięłam, ale widok był niebywały.

Jolu jeśli chodzi o patriotyczne to ja zawsze bardzo chętnie, tak samo w przypadku dalii
 W ogóle musimy kiedyś się ugadać co do roślin (muszę Ci coś podesłac, no jakże to tak
 W ogóle musimy kiedyś się ugadać co do roślin (muszę Ci coś podesłac, no jakże to tak  ), ale jest jeszcze na to czas
), ale jest jeszcze na to czas 
Na dzisiaj sesja z przewagą maczków kalifornijskich czy eszolcji, jak kto woli

A zapomniałabym jeszcze Wam przekazać, ze jak dzisiaj wracałam do domu, to jechaliśmy przez Puszczę Piską, myślałam, że oczy mi wyjdą
 na widok cudownych wrzosowisk. Niestety nie przewidziałam tego i aparatu nie wzięłam, ale widok był niebywały.
 na widok cudownych wrzosowisk. Niestety nie przewidziałam tego i aparatu nie wzięłam, ale widok był niebywały.Pozdrawiam, Alicja

- alana
Madziu, dzięki   spraw sobie eszolcję, bo warta posiania, ja się w niej zakochałam już kilka lat temu :P
 spraw sobie eszolcję, bo warta posiania, ja się w niej zakochałam już kilka lat temu :P 
A na te owady, to o dziwo wcale długo nie czekałam, chyba one na mnie

spraw sobie eszolcję, bo warta posiania, ja się w niej zakochałam już kilka lat temu :P
 spraw sobie eszolcję, bo warta posiania, ja się w niej zakochałam już kilka lat temu :P A na te owady, to o dziwo wcale długo nie czekałam, chyba one na mnie

Pozdrawiam, Alicja

- 
				jol_ka
- 1000p 
Alu, no ja myślę, że coś tam kiedyś sobie podeślemy   

to pierwsze ze zdjęć to krwawnik ?
Magda nasionka eszolcji też mam w 'poczekalni' jakbyś chciała to daj znać, mogę sie podzielić
 jakbyś chciała to daj znać, mogę sie podzielić  

Magda nasionka eszolcji też mam w 'poczekalni'
Pozdrawiam Jola 
jo_linki

jo_linki
- 
				jol_ka
- 1000p 
Magduś trochę mi już 'wyszło' w tym roku  ale np. ten fajny klonik się skończył
 ale np. ten fajny klonik się skończył   a jego bym jeszcze chciała i pewnie jak znów spotkam (kupiony w Lidlu) to kupię ;)
 a jego bym jeszcze chciała i pewnie jak znów spotkam (kupiony w Lidlu) to kupię ;)  

ale np. ten fajny klonik się skończył
 ale np. ten fajny klonik się skończył   a jego bym jeszcze chciała i pewnie jak znów spotkam (kupiony w Lidlu) to kupię ;)
 a jego bym jeszcze chciała i pewnie jak znów spotkam (kupiony w Lidlu) to kupię ;)  
Pozdrawiam Jola 
jo_linki

jo_linki
- alana
To pierwsze to nawłoć :d niestety dzisiaj już ją wycięłam, bo szybko przekwitłajol_ka pisze:Alu, no ja myślę, że coś tam kiedyś sobie podeślemy
 a rozrasta się i rozsiewa...
 a rozrasta się i rozsiewa...  
 No właśnie, powiedz nam czego Ci brakuje w tej poczekalniKarolcia pisze:Jolu,powiedz czego nie masz
 :P  :P To wysiewaj sobie po pół, czy 1/3 paczki, to starczy Ci nasion na kilka sezonów ;) Ja w tym roku właśnie wysiewałam "po trochu"
  :P  :P To wysiewaj sobie po pół, czy 1/3 paczki, to starczy Ci nasion na kilka sezonów ;) Ja w tym roku właśnie wysiewałam "po trochu"  
 A jak u Was z pogodą? U nas kiepsko :(dosyć wilgotno jest i niektóre rośliny wyglądają jakby był październik
 Pąki dalii gniją jak leci
 Pąki dalii gniją jak leci 
Pozdrawiam, Alicja

- 
				jol_ka
- 1000p 
nawłoć rośnie dziko na nieużytku obok mojej działki, nawet fajnie wyglądaalana pisze:To pierwsze to nawłoć

nie odważyłam się jej jednak przywlec na swoje podwórko, pewnie i tak sama się wprosi

no a myślisz, że robię inaczejalana pisze: To wysiewaj sobie po pół, czy 1/3 paczki, to starczy Ci nasion na kilka sezonów ;)
 klonika było niestety mało i się cały zużył, to samo z dziwaczkiem, wysiałam też wszystko to, co miało datę ważności już na 'wylocie' - uwierz, że i tak duuużo zostało
 klonika było niestety mało i się cały zużył, to samo z dziwaczkiem, wysiałam też wszystko to, co miało datę ważności już na 'wylocie' - uwierz, że i tak duuużo zostało   
 u mnie dopiero przed chwilą popadało - raptem z 10 minut średnio mocnego deszczyku, mimo że od co najmniej dwóch dni jest pochmurnoalana pisze: A jak u Was z pogodą?
 ale ogólnie Ok, w miarę ciepło i lekki wiatr...mam nadzieję, że deszczu już dziś nie będzie, zaplanowałam trochę prac ogrodowych ;)
 ale ogólnie Ok, w miarę ciepło i lekki wiatr...mam nadzieję, że deszczu już dziś nie będzie, zaplanowałam trochę prac ogrodowych ;)  
Pozdrawiam Jola 
jo_linki

jo_linki

ale mam nadzieję że ją gdzieś kupię
 ale mam nadzieję że ją gdzieś kupię