Moje marzenia -maniusika część III
- maniusika
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje marzenia -maniusika część III
Dzisiaj przyjechały nasionka , znowu w marcu będzie sianie na parapetach .. Aby tylko wiosna nie była tak późno jak w tamtym roku ..
U mnie pada deszcz i jest ciepło Znowu zaczną rosnąć kwiaty .. Aby tylko mrozek ich nie wymroził bo nie wierzę aby u nas nie było zimy ..
U mnie pada deszcz i jest ciepło Znowu zaczną rosnąć kwiaty .. Aby tylko mrozek ich nie wymroził bo nie wierzę aby u nas nie było zimy ..
- stasia109
- Od: 7 lip 2008, o 10:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Janeczko, piękne.
Zapisuję się na szczepeczki

Zapisuję się na szczepeczki

Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
- maniusika
Stasiu bardzo chętnie ...Gdy podrastają urywam im czubek i ukorzeniam , a wiesz ile może być czubków .. W tamtym roku sporo swoich tak ukorzeniłam więc na wiosnę się przypomnij..
- maniusika
Ciekawe czy można teraz uciąć i ukorzenić hortensje . Może by się ukorzeniły do wiosny a później posadziłabym je w doniczkach a na jesień do gruntu na nowe rabaty . przesadziłam już tam anabelkę bo pod górką miała za sucho i mimo podlewania miała dużo żółtych liści ..

rosną teraz za oczkiem więc wody nie powinno im brakować chyba że znowu lato będzie upalne tam jest sporo miejsca na inne hortensje ..

tą na pewno ukorzenie teraz i na wiosnę

moja różanka coraz piękniejsza a tam w samym kącie rośnie bukietowa NN mam zamiar wykopać wiciokrzew a w ty zacisznym miejscu posadzić kosmatą jak dostanę .. Ją też ukorzenię ..

rosną teraz za oczkiem więc wody nie powinno im brakować chyba że znowu lato będzie upalne tam jest sporo miejsca na inne hortensje ..

tą na pewno ukorzenie teraz i na wiosnę

moja różanka coraz piękniejsza a tam w samym kącie rośnie bukietowa NN mam zamiar wykopać wiciokrzew a w ty zacisznym miejscu posadzić kosmatą jak dostanę .. Ją też ukorzenię ..
- RomciaW
- Od: 12 gru 2008, o 20:58
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piękne letnie widoczki,czy na drugiej fotce jest Pinki Winki 

- maniusika
U mnie nadal ciepło , krokusy i śnieżynki już pokazują swoje czubki a zimy nadal nie widać ..
Krysiu tak to Pinki Vinki .. mam zamiar przynieść w lutym kilka gałązek do wazonu ,może się ukorzenią .. wiosną też przytnę i ukorzenię ..
Krysiu tak to Pinki Vinki .. mam zamiar przynieść w lutym kilka gałązek do wazonu ,może się ukorzenią .. wiosną też przytnę i ukorzenię ..
-
- 10p - Początkujący
- Od: 24 maja 2013, o 20:13
U mnie wieje wiatr ,może nie narobi szkód .. Dopiero dzisiaj wnuczek [starszy ]wgrał mi zdjęcia . i mogę pochwalić się swoją choinką ..

Antos jak zwykle przy swoich pierniczkach ..

dawne stroiki Bożonarodzeniowe już wyrośnięte oraz żarnowiec i formowana sosna ..

i trochę kolorków tej jesiennej zimy ..

Antos jak zwykle przy swoich pierniczkach ..

dawne stroiki Bożonarodzeniowe już wyrośnięte oraz żarnowiec i formowana sosna ..

i trochę kolorków tej jesiennej zimy ..
-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Maniusiko- piękny ogród ,i jaki okazały 

-
- 10p - Początkujący
- Od: 24 maja 2013, o 20:13
Jadziu ogród wielki i jest w czym robić , już nie mogę doczekać się wiosny . Chociaż u mnie jeszcze zimy nie było , żeby nie ten mrozek w październiku to pewnie ogród by wyglądał kwitnąco do tej pory ..

krokusy i przebiśniegi już na wierzchu

prymulki tez jeszcze pokazują kwiaty
bodziszek też jeszcze ma zielone listki
natomiast nowy skalniak cały zielony a nawet ostróżka jeszcze kwitnie . teraz leży na ziemi bo wiatr ja złamał ..
kapustki będą dekorować ogród do samej wiosny

Paproć zielona - dopiero teraz widać jej piękno jak wszędzie jest szaro . Ciekawe jakprzetrwa zimę bo u mnie jest dopiero od wiosny ..

krokusy i przebiśniegi już na wierzchu

prymulki tez jeszcze pokazują kwiaty

bodziszek też jeszcze ma zielone listki

natomiast nowy skalniak cały zielony a nawet ostróżka jeszcze kwitnie . teraz leży na ziemi bo wiatr ja złamał ..

kapustki będą dekorować ogród do samej wiosny

Paproć zielona - dopiero teraz widać jej piękno jak wszędzie jest szaro . Ciekawe jakprzetrwa zimę bo u mnie jest dopiero od wiosny ..
- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
Janeczko po oglądnięciu ostatnich zdjęć Twoich stwierdziłam dlaczego ja nie mam zimujących chryzantem...piękne są ...masz taki ogród jaki ja chcę żeby był taki babciny...
kolorami mieniący się...

- RomciaW
- Od: 12 gru 2008, o 20:58
Ślicznie wyglądają kapustki, czy wysiewasz wcześniej 

- maniusika
Sieję w maju bo mi są potrzebne aby jak przekwitną piwonie i narcyze bo sadzę między nich .. Zresztą one wyglądają dopiero ładnie na jesieni gdy wszędzie robi się szaro .
- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Janeczko ładne te późnojesienne widoki a raczej zimowe bo kalendarzowa już była ale teraz przykrył je śnieg więc to już wspomnienie ... wreszcie doczekaliśmy się , wyjątkowo spóźnialska ta "biała pani "
Białego puchu u nas tak z 6 - 7 cm i -4 st mrozu w tej chwili .
Jakie nasiona dostałaś - wpadłem zapytać bo pisałaś u mnie o zamówieniu ?
Białego puchu u nas tak z 6 - 7 cm i -4 st mrozu w tej chwili .
Jakie nasiona dostałaś - wpadłem zapytać bo pisałaś u mnie o zamówieniu ?
- maniusika
Krysiu jak zwykle dalie karłowate ,chociaż nie wszystkie później są takie ,cynie aksamitki nasturcje , nagietki ,astry,petunie , kroplik, dziwaczek bo moje w tym roku nie wydały nasion ..szałwia ,lwia paszcza i jeszcze parę jednorocznych .. Na oknie na początku marca mam siać penstemon jednoroczny,osteospermum,lnica reszta jak będzie ciepło w szklarni a trochę od razu do ziemi ..
U mnie pogoda na plusie i śnieg zaczyna ginąć a tak ładnie było ..
U mnie pogoda na plusie i śnieg zaczyna ginąć a tak ładnie było ..
-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Janeczko - czytam,że sporo wysiewasz.Ja raczej stram sie tylko o te wieloletnie,bo w bloku nie ma gdzie tego siać .Szkoda,ale moja córka zawsze coś posieje a potem zchacze
i mówi:"mama a tu miały być takie i takir".