Pozdrawiam
Ogród Gosi 12
Re: Ogród Gosi 12
Fajne ogólne widoki ogrodu. Chyba dotąd nie widziałam u Ciebie tak szerokich planów.
Pozdrawiam
.
Pozdrawiam
Gosiu- dobrze, że mi o fiolecie przypomniałaś kolorami, a że jak wspomniałam- mam sporo żółtego- np. 3 pięciorniki żółte, to planuję je podsadzić fioletowymi bodziszkami- upatrzyłam na stronie sklepu internetowego, podobno kwitną od czerwca do października.. zobaczymy jak to będzie w rzeczywistości.. Jeśli okazałoby się to prawdą to zrobi się fajna plama koloru.
Twoje rododendrony cudowne! Tak zadbane i obsypane kwiatami.. ja mam kilka sztuk w kolorze purpury, musze jednak popracować nad ilością kwiatów. Twoje są zachwycające
Pracuję nad iglakami, pracuję..
Twoje rododendrony cudowne! Tak zadbane i obsypane kwiatami.. ja mam kilka sztuk w kolorze purpury, musze jednak popracować nad ilością kwiatów. Twoje są zachwycające
Pracuję nad iglakami, pracuję..
- ewamaj66
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Twój tamaryszek obłędnie kwitnie
Mój został skoszony przez kosiarza i nie wiem, czy odżyje. Wcale nie rósł
I nie kwitł.
- justi177

- Od: 22 wrz 2011, o 17:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Gosia,
Jesteś cała
i to tylko się liczy.
Zastanawiałam się ile masz gatunków w ogrodzie....taka różnorodność
i to naprawdę dobrze wygląda. Zdecydowanie lepiej niż na zdjęciach. To jest twój ogromny sukces
,wiesz?
U mnie rabaty nie rozszerzę, jeszcze nie rozszerzę, tzn. nie teraz rozszerzę
....ona powstała calkiem nielegalnie, wiesz o co chodzi 
Jesteś cała
Zastanawiałam się ile masz gatunków w ogrodzie....taka różnorodność
U mnie rabaty nie rozszerzę, jeszcze nie rozszerzę, tzn. nie teraz rozszerzę
Pozdrawiam
- Lady-r
- Przyjaciel Forum

- Od: 3 lis 2006, o 12:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gosiu, ale ty masz jeszcze trawnika.
No ja bym coś wzdłuż uliczek miejscami dała. 
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Mój ogródek cz.1
- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Tamaryszek przed wejściem jest zjawiskowy.
Co się stało już nie nie odstanie...trzeba żyć dalej. Głowa do góry
Co się stało już nie nie odstanie...trzeba żyć dalej. Głowa do góry
- Ave

- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
hihihi, te trawniki to coś po oczach kłują... ale jak patrzyłam na te fajne widoki ogólne, to przyznam sie, że też pomyślałam... jakies drzewko o luźnej koronie by się przydało...
Co my mamy z tym zagęszczaniem tego zielonego wokół nas... a co dziwniejsze to naszym panom jakos ta wolna przestrzeń nie przeszkadza i raczej protestują przed jej zawłaszczaniem.
Co my mamy z tym zagęszczaniem tego zielonego wokół nas... a co dziwniejsze to naszym panom jakos ta wolna przestrzeń nie przeszkadza i raczej protestują przed jej zawłaszczaniem.
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Ah,ten majowy ogród taki piękny z tamaryszkiem w roli głównej 
- anym

- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Co tu dużo gadać Gosiu...piękna u Ciebie wiosna
te białe kwiaty co to...kamasja?
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Adrianno, cieszę się, że podobają Ci się moje widoczki.
Ivonka, spróbuj zasilania jak pisałam. W dodatku rh trzeba porządnie podlać przed nadejściem mrozów. Często mają trudność z przetrwaniem z powodu suszy
Renatko, powiem szczerze, że próbowałam się go pozbyć 2 lata temu
Nie dał się. Jak na razie trzyma się nieźle. Rośnie już około 6-7 lat
Asiu, pokazywałam już szersze widoki, ale w takim natłoku wątków można, szczególnie w sezonie, pominąc wiele zdjęć
Monia, ja swoje rh podlewam co jakiś czas herbatką liściastą z cytryną. Fusy też podrzucam pod krzaczek. Dodatkowo wisoną zasilam żelazem. Popracuj nad igalkami i bukszpanami. One też fajnie wyglądają w ogrodzie.
Bodziszki są super. Też mam na nie ochotę
Ewa, mój jest jak do tej pory niezniszczalny. Próbowałam go wykopać. Nie dał się
Justyś, dzięki
Faktycznie mam tego bardzo dużo. Ale wydaje mi się, że na zdjęciach mimo wszystko lepiej to wygląda. Ja mam bardzo krytyczny stosunek do swojego ogrodu. Dlatego nawet nie wiesz jak mi milo, że uważasz, że ogród wyglada dobrze.
Wiem o czym mówisz z tym poszerzaniem
Ale aż się prosi
Aniu, ja mam jeszcze bardzo dużo pomysłów na zagospodarowanie tego trawnika, ale muszę bardzo powoli wdrażać je w życie. Niestety mój m. szaleje za nim.
Aga,
Już mi przeszło. Odstresowałam się w sobotę ze znajomymi.
Ewa, nie wiem co faceci widzą w tym trawniku. Ja bym chętnie go zagospodarowała. M. miełaby mniej roboty, chociaż ostatnio i tak już wcale nie ma, bo przejęłam i trawnik od niego. A zagęszczanie jest super. Uwielbiam kupowanie roślinek, a przecież trzeba je gdzieś wsadzić
Marta, a ja próbowałam się pozbyć tamaryszka. Rósł strasznie ekspansywnie. Nie dałam rady go wykopać, więc postanowiłam go przycinać. Robię z niego parasolke.
Aniu, tak to kamasja.

Ivonka, spróbuj zasilania jak pisałam. W dodatku rh trzeba porządnie podlać przed nadejściem mrozów. Często mają trudność z przetrwaniem z powodu suszy
Renatko, powiem szczerze, że próbowałam się go pozbyć 2 lata temu
Nie dał się. Jak na razie trzyma się nieźle. Rośnie już około 6-7 lat
Asiu, pokazywałam już szersze widoki, ale w takim natłoku wątków można, szczególnie w sezonie, pominąc wiele zdjęć
Monia, ja swoje rh podlewam co jakiś czas herbatką liściastą z cytryną. Fusy też podrzucam pod krzaczek. Dodatkowo wisoną zasilam żelazem. Popracuj nad igalkami i bukszpanami. One też fajnie wyglądają w ogrodzie.
Bodziszki są super. Też mam na nie ochotę
Ewa, mój jest jak do tej pory niezniszczalny. Próbowałam go wykopać. Nie dał się
Justyś, dzięki
Faktycznie mam tego bardzo dużo. Ale wydaje mi się, że na zdjęciach mimo wszystko lepiej to wygląda. Ja mam bardzo krytyczny stosunek do swojego ogrodu. Dlatego nawet nie wiesz jak mi milo, że uważasz, że ogród wyglada dobrze.
Wiem o czym mówisz z tym poszerzaniem
Aniu, ja mam jeszcze bardzo dużo pomysłów na zagospodarowanie tego trawnika, ale muszę bardzo powoli wdrażać je w życie. Niestety mój m. szaleje za nim.
Aga,
Już mi przeszło. Odstresowałam się w sobotę ze znajomymi.
Ewa, nie wiem co faceci widzą w tym trawniku. Ja bym chętnie go zagospodarowała. M. miełaby mniej roboty, chociaż ostatnio i tak już wcale nie ma, bo przejęłam i trawnik od niego. A zagęszczanie jest super. Uwielbiam kupowanie roślinek, a przecież trzeba je gdzieś wsadzić
Marta, a ja próbowałam się pozbyć tamaryszka. Rósł strasznie ekspansywnie. Nie dałam rady go wykopać, więc postanowiłam go przycinać. Robię z niego parasolke.
Aniu, tak to kamasja.

- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Piękny ten powojnik Gosiu....zawsze mnie zachwyca, ilekroć go u Ciebie podziwiam 
-
e-babcia

- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Gosiu wyjątkowy powojnik.Jak się nazywa 
- Lady-r
- Przyjaciel Forum

- Od: 3 lis 2006, o 12:35
Czy to Omoshiro?
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Mój ogródek cz.1
- TerDob

- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Gosiu
Piękne zdjęcia
super widoki
Tamaryszek też mam taki , próbowałam go przycinać ale nic mi z tego nie wyszło - jak chcesz zrobić z niego parasolkę ????
Pozdrawiam
Tamaryszek też mam taki , próbowałam go przycinać ale nic mi z tego nie wyszło - jak chcesz zrobić z niego parasolkę ????
Pozdrawiam
- Ivona44

- Od: 31 mar 2013, o 14:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zdjęcia wspominkowe o tej porze to miód, wszyscy powinni je przez cały czas wstawiać

Pozdrawiam, Iwona.