Mój ogród na fotografii .cz. 6 Wspomnienia lata
- MariaWy
- 1000p

- Od: 3 lip 2011, o 22:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mój ogród na fotografii .cz. 6 Wspomnienia lata
Bogusi jestem częstym gościem u Ciebie , dzisiejsze fotki śliczne

- Kriss1515
- 1000p

- Od: 15 cze 2012, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Piękna dalia.
I ta szałwia.
Zakupiłem ją w tamtym roku dzięki Tobie, bo mi się spodobała. Ładnie zdobiła ogródek i się wysiała. 
- TerDob
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Bogusiu
witam cieplutko .
Piękna masz wiosnę tej zimy
Pospacerowałam po Twoim pięknym ogrodzie - pooglądałam , podziwiałam i co najważniejsze odpoczęłam
Zdjęcia wspominkowe też śliczne
Dziękuję i pozdrawiam
Piękna masz wiosnę tej zimy
Zdjęcia wspominkowe też śliczne
Dziękuję i pozdrawiam
- bwoj54

- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Marysiu Kochana!...cieszę się,ze jesteś moim wiernym , stałym gościem. Każda wizyta cieszy mnie bardzo. Pozdrawiam cieplutko! i zapraszam!
Krystianie!
Dalie ładne....ale zdecydowanie gorzej przechowują się tego sezonu/ nie napiszę zimy bo tej jeszcze u mnie nie było/ a temp. + 5C w nocy, w dzień w granicach +15C ... a niekiedy nawet +19C...źle na nie wpływają.
Szałwia zdobi ogród bardzo długo, bezproblemowa, sama wysiewa się...ale u mnie tego roku , właśnie teraz wielkie połacie nowych , zielonych sadzonek...zatem nasionka wykiełkowały....przyjdzie mróz...i będzie po nich / chyba ,ze spadnie śnieg i otuli/.
Tereniu!witaj
...cieszę się ,ze spacer po moim ogrodzie wpłynął na Ciebie pozytywnie/ przedłużenie rehabilitacji /;:306
Dzisiaj u mnie szaro i ponuro....w nocy i nad ranem padał deszcz , momentami intensywnie...dosyć spory tez wiatr, ale temp +8C.
Posyłam moc serdeczności

Krystianie!
Dalie ładne....ale zdecydowanie gorzej przechowują się tego sezonu/ nie napiszę zimy bo tej jeszcze u mnie nie było/ a temp. + 5C w nocy, w dzień w granicach +15C ... a niekiedy nawet +19C...źle na nie wpływają.
Szałwia zdobi ogród bardzo długo, bezproblemowa, sama wysiewa się...ale u mnie tego roku , właśnie teraz wielkie połacie nowych , zielonych sadzonek...zatem nasionka wykiełkowały....przyjdzie mróz...i będzie po nich / chyba ,ze spadnie śnieg i otuli/.
Tereniu!witaj
Dzisiaj u mnie szaro i ponuro....w nocy i nad ranem padał deszcz , momentami intensywnie...dosyć spory tez wiatr, ale temp +8C.
Posyłam moc serdeczności
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
-
majka1971
- 500p

- Od: 31 sie 2012, o 14:07
Witaj Bogusiu .
Zdjęcia piękne .Kiedy za oknem będą takie widoki ,zieleń wszędzie. śpiew ptaków.
U mnie też pogoda nieciekawa.Wieje pada,mimo to 7 na plusie.
Jeszcze muszę jechać do miasta a nie chce mi się, po południu do pracy.Pozdrawiam.
Zdjęcia piękne .Kiedy za oknem będą takie widoki ,zieleń wszędzie. śpiew ptaków.
U mnie też pogoda nieciekawa.Wieje pada,mimo to 7 na plusie.
Jeszcze muszę jechać do miasta a nie chce mi się, po południu do pracy.Pozdrawiam.
Ogród Majkihttp://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 47&start=0
Moje hafty i moje ptaki http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 21&start=0
Parapety Majki http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 79&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje hafty i moje ptaki http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 21&start=0
Parapety Majki http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 79&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- Kochammmkwiaty
- 1000p

- Od: 25 maja 2012, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Witaj Bogusiu
Piękne kolory i spora różnorodność. Utworzyłam już sobie spis bylin na ten rok, które chciałabym zobaczyć na swoich rabatach - podobają mi się kolory fioletowe, niebieskie, białe, różowe to moja ulubiona kolorystyka..

Piękne kolory i spora różnorodność. Utworzyłam już sobie spis bylin na ten rok, które chciałabym zobaczyć na swoich rabatach - podobają mi się kolory fioletowe, niebieskie, białe, różowe to moja ulubiona kolorystyka..
Agnieszka :) wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
- Kriss1515
- 1000p

- Od: 15 cze 2012, o 21:16
Też boję się o siewki. 
- bwoj54

Majeczko!
...z jednej strony fajnie ,ze ciepło, nie ma utrudnień na drogach, ale roślinki zupełnie zbałamucone.
Ja jestem w tej dobrej sytuacji ,ze od września 2012 roku nie muszę już chodzić do pracy. Byłam pełna obaw , jak zniosę to rozstanie z pracą zawodową...ale wszystko OK , w dużej mierze pomogła mi obecność na FO oraz zaangażowanie w prace ogrodowe.
Agniesiu!...
Proszę napisz co znalazło się na Twojej liście bylinowych chciejstw...może będę mogła jakieś dla Ciebie zrealizować.
Dzisiaj zatem coś z moich ogrodowych bieli i jeszcze coś w tonacji fioletowo- niebiesko- różowej
Pozdrawiam cieplusio!
Krystianie!...szkoda byłoby utraty roślinek...ale cóż nie mamy wpływu ...zatem bądźmy dobrej myśli

[/UR
[url=http://www.fotosik.pl]

Ja jestem w tej dobrej sytuacji ,ze od września 2012 roku nie muszę już chodzić do pracy. Byłam pełna obaw , jak zniosę to rozstanie z pracą zawodową...ale wszystko OK , w dużej mierze pomogła mi obecność na FO oraz zaangażowanie w prace ogrodowe.
Agniesiu!...
Proszę napisz co znalazło się na Twojej liście bylinowych chciejstw...może będę mogła jakieś dla Ciebie zrealizować.
Dzisiaj zatem coś z moich ogrodowych bieli i jeszcze coś w tonacji fioletowo- niebiesko- różowej
Pozdrawiam cieplusio!
Krystianie!...szkoda byłoby utraty roślinek...ale cóż nie mamy wpływu ...zatem bądźmy dobrej myśli

[/UR [url=http://www.fotosik.pl]

"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Bogusiu, ta Twoja biel jest cudowna, miałam napisać, że dwa pierwsze zdjęcia, ale wszystkie są piękne 
- semper

- Od: 27 lis 2011, o 10:12
Oglądając Twoje fotki zacząłem się zastanawiać czy wykopałem galtonie.
Masz tyle pięknych i rozrośnietych roślinek, że chyba się zacznę do Ciebie uśmiechać.

Masz tyle pięknych i rozrośnietych roślinek, że chyba się zacznę do Ciebie uśmiechać.
- bwoj54

Iwonko!... biele uwielbiam w zestawieniu z bardziej intensywnymi, "drapieżnymi' kolorami
Jurku!
I tak do tej pory byłeś dla mnie życzliwy ...ale nie mam nic przeciwko temu / jeśli tylko żonka pozwoli/ uśmiechaj się częściej/
Nie ma sprawy , zresztą ...nawet bez uśmiechu ...chętnie podzielę się tym co sobie upatrzysz...myślę ,ze mimo anomalii pogodowych , roślinki dzielnie zniosą ten sezon. Pisz na pw bez jakichkolwiek "zahamowań"... skupię się na Twoich chciejstwach szczególnie i otoczę opieką roslinki
Pozdrawiam serdecznie!
Też przed świętami...nawiedziła mnie myśl ...o moich galtoniach" czy wykopałam?"/ miałam pierwszy rok/.
W te pędy ruszylam do piwnicy...i...okazało się ,ze spokojnie tam sobie "leżakują".
Jurku!
Pozdrawiam serdecznie!
Też przed świętami...nawiedziła mnie myśl ...o moich galtoniach" czy wykopałam?"/ miałam pierwszy rok/.
W te pędy ruszylam do piwnicy...i...okazało się ,ze spokojnie tam sobie "leżakują".
- Darmokot

- Od: 10 lis 2012, o 20:37
Bogusiu Witam bardzo serdecznie w ten bardzo wietrzny i mokry dzień
Podziwiam Twój ogród i żałuję, że nie mam laków w tym roku, może też by zdobiły widoki. Masz wspaniałe panoramy ogrodu, cieszę się, że wreszcie się nimi z nami podzieliłaś. Czy przy wiosennych wysyłkach mogłabyś dołączyć mi nasiona malope? Kiedyś miałem tę roślinę i wyleciała mi całkiem z głowy. 2 strony wstecz pokazałaś wszelkie odcienie purpury - bardzo je lubię , od razu przypomina mi się dzieciństwo jak u babci w sierpniu kwitły astry jednoroczne puste u nas zwane ślepokami, właśnie miały wszelkie odcienie różowego, fioletowego i białego. Tamten ogród już jest sprzedany ale astry można u mnie co roku podziwiać, same się wsiewają. Jak Twoje koty? Czy ta wiosna za oknami pobudza je do aktywności czy lenią się jak moje na wszystkim co miękkie?
Galtonie, nawet jakbyś nie wykopała to przezimują, swoje co roku wykopuję ale chyba tylko tak z przyzwyczajenia, czasem o jakiejś zapomnę i wyrasta na wiosnę. Pigwowiec mam w takim samym stanie i boję się tych zapowiadanych mrozów, oby się nie sprawdziły.... Miłego bezwietrznego dnia 
- bwoj54

Michale!...chyba telepatycznie przywołałam Ciebie
Bardzo mnie ucieszyła Twoja wizyta
Dzisiaj zdecydowanie u mnie pogoda odmienna od tej z poprzednich dni. Wieje niesamowicie , w nocy padał deszcz.
Laki po kilkunastu latach przerwy ponownie zagościły w moim ogrodzie. Żałuję,ze ot tak po prostu zapomniałam o nich. Są tak wdzięczne i dodają ciepełka. Malope też miałam po raz pierwszy...jeśli zebrałam nasiona ...to nie ma sprawy wyślę.
Astry bardzo lubię, choć miałam ich niewiele.W tym roku zadbam o nie i cynie. Moje koty ...ciągle by jadły i niesamowite pieszczochy...zwłaszcza Imka "akrobatka". Antek "dostojniś"...ociężały i leniwy
Też mam nadzieję,że zima będzie łagodna i będziemy cieszyli się wiosną widokiem naszych roślinek.
Pozdrawiam serdecznie!
Dzisiaj zdecydowanie u mnie pogoda odmienna od tej z poprzednich dni. Wieje niesamowicie , w nocy padał deszcz.
Laki po kilkunastu latach przerwy ponownie zagościły w moim ogrodzie. Żałuję,ze ot tak po prostu zapomniałam o nich. Są tak wdzięczne i dodają ciepełka. Malope też miałam po raz pierwszy...jeśli zebrałam nasiona ...to nie ma sprawy wyślę.
Astry bardzo lubię, choć miałam ich niewiele.W tym roku zadbam o nie i cynie. Moje koty ...ciągle by jadły i niesamowite pieszczochy...zwłaszcza Imka "akrobatka". Antek "dostojniś"...ociężały i leniwy
Też mam nadzieję,że zima będzie łagodna i będziemy cieszyli się wiosną widokiem naszych roślinek.
Pozdrawiam serdecznie!
- korzo_m

- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Obiecałam, że będę zaglądała do Twojego ogrodu. Jak zawsze jestem zachwycona kolorowymi rabatkami.
Chyba wszędzie dziś wieje, u mnie w nocy również lało.
Wymiziaj kociaczki.
Chyba wszędzie dziś wieje, u mnie w nocy również lało.
Wymiziaj kociaczki.
-
zbyszek50

- Od: 13 gru 2009, o 15:40
Ale piękny ogród !!!! Witaj, bardzo mi było miło "pospacerować " po ogródeczku