Moje królestwo- uczta dla oczu i balsam ...na wszelkie zło .
- Ewiczka52
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 1 lut 2012, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje królestwo- uczta dla oczu i balsam ...na wszelkie zło .
JAGÓDKO
Ja kocham operetkę i jak jest Festiwal Kiepurowski w Krynicy Zdroju/ tej w górach /to jestem zawsze na wiekszości koncertów. . Kiedyś mówiono,że zachorować za granicą to wielki problem , niestety u nas też. Ja przeszłam bardzo poważną operację kostną to coś na ten temat wiem z własnego doświadczenia . Trzy lata wyrwane z życiorysu . To jest wiele, wiele okołoleczniczych problemów różnych
. Przetrzymałam i jestem i dobrze będzie z Twoim synem - czas robi swoje . Zresztą medycyna poszła do przodu . .Człowiek jest w stanie bardzo dużo wytrzymać nawet z tego nie zdaje sobie sprawy.Ma podobno w przyszłym tygodniu padać śnieg aż się boję co to faktycznie będzie . Może pomrozi oby nie za dużo . Spokojnej nocki 
Pozdrawiam Ewula
Jagódko, witam u schyłku tygodnia roboczego - bardzo dziś wietrznie i nieprzyjemnie. Idzie zmiana pogody, jak nic.
Przykro mi czytać, że z powrotem J. do zdrowia wciąż pod górkę... to tylko pokazuje w jak poważnym stanie był po wypadku. Potrzeba czasu na dojście do całkowitej sprawności, ale z tygodnia na tydzień będzie lepiej - wierzę w to. Miejmy nadzieję, że po krótkim ataku zimy, przyjdzie przedwiośnie, a wraz z nim każdemu z nas się polepszy. Cierpliwości Ci życzę i uśmiechu mimo wszystko.
Pozdrawiam serdecznie,
A
Przykro mi czytać, że z powrotem J. do zdrowia wciąż pod górkę... to tylko pokazuje w jak poważnym stanie był po wypadku. Potrzeba czasu na dojście do całkowitej sprawności, ale z tygodnia na tydzień będzie lepiej - wierzę w to. Miejmy nadzieję, że po krótkim ataku zimy, przyjdzie przedwiośnie, a wraz z nim każdemu z nas się polepszy. Cierpliwości Ci życzę i uśmiechu mimo wszystko.
Pozdrawiam serdecznie,
A
- Teniak
- 200p

- Od: 13 sty 2013, o 14:09
Jagódko pozostała tylko wiara że będzie lepiej no i rehabilitacja oczywiście/w pózniejszym terminie/.
Myślę że dotarło do tej młodej głowy jak poważne były obrażenia i jeżeli będzie w stanie chodzić i wspinać się dalej to już z większą ostrożnością.
Pozdrawiamy serdecznie.
Teresa
Myślę że dotarło do tej młodej głowy jak poważne były obrażenia i jeżeli będzie w stanie chodzić i wspinać się dalej to już z większą ostrożnością.
Pozdrawiamy serdecznie.
- Esterka
- 100p

- Od: 12 maja 2011, o 11:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jagódko, nadrabiam powoli zaległości
ale mam kolorowy zawrót głowy od pięknych zestawień kolorystycznych w Twoim ogrodzie
i to oczko wodne, takie właśnie mi się marzy
Dużo zdrówka dla Syna i całej rodziny.
ale mam kolorowy zawrót głowy od pięknych zestawień kolorystycznych w Twoim ogrodzie
i to oczko wodne, takie właśnie mi się marzy
Dużo zdrówka dla Syna i całej rodziny.
Pozdrawiam serdecznie
Gośka
Nasz ogrodowy plac budowy
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Nasz ogrodowy plac budowy
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Witaj Jagódko.
Czytam ,czytam i aż uśmiechnęłam się gdy napisalaś o leciwej magnolii,że im starsza tym dorodniejsza-szkoda,że nie możemy o sobie tak powiedzieć
"I nam zaświeci słońce ...cierpliwie czekamy ...
Swoje ogrody ...na fotkach oglądamy ..." no własnie ,tak czynimy.Milusio się oglada u Ciebie wszelkie kwiecie.
Muszę znależć tą wiekową różę a może mi ją wkleisz?
Kartki,szale,poezja-zostalaś bardzo bogato obdarowana przez los.Pozdrawiam !!!!
Czytam ,czytam i aż uśmiechnęłam się gdy napisalaś o leciwej magnolii,że im starsza tym dorodniejsza-szkoda,że nie możemy o sobie tak powiedzieć
"I nam zaświeci słońce ...cierpliwie czekamy ...
Swoje ogrody ...na fotkach oglądamy ..." no własnie ,tak czynimy.Milusio się oglada u Ciebie wszelkie kwiecie.
Muszę znależć tą wiekową różę a może mi ją wkleisz?
Kartki,szale,poezja-zostalaś bardzo bogato obdarowana przez los.Pozdrawiam !!!!
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- Jagodka

- Od: 24 sty 2011, o 22:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aneczko ...
czy aby na pewno nie możemy ...wszak " kobieta jest jak wino ...im starsza - tym lepsza "
...nawet mi przez myśl nie przeszło , że może być leciwa
.
Dziękuję za miłe słowa - w istocie rzeczy - każdy ma w sobie jakieś ukryte zdolności , o które - sami siebie nie podejrzewamy
...
Zaraz Ci znajdę tę różę... mówisz i masz ...czujesz , jak pachnie ?

Serdeczności
Esterko...koniecznie zaprojektuj oczko w ogrodzie - woda jest czymś naturalnym - tylko swe " Robaczki " musisz mieć na oku .
Pozdrawiam i dziękuję za życzenia
Tereniu...być nie może inaczej ...tylko dobrze - innych opcji - choćbym świat miała postawić na głowie - nie biorę pod uwagę . Nie tylko wiara pozostała ...jest jeszcze nadzieja - a ona umiera ostatnia ...mówią , że nadzieja - to matka głupców - ale - jak każda matka kocha swe dzieci - więc będzie dobrze
.
Nie wiem , czy w pełni dotarło ...łzę czasem uroni ...stał się w związku z tym zdarzeniem bardziej otwartym i pomału analizuje - dalej wierząc , że Bóg posłał Anioła , który dodał Mu skrzydeł ...wszyscy , którzy to zobaczyli - byli w szoku , że On przeżył lecąc z takiej wysokości . Rehabilitacja już jest wprowadzona zaraz po artroskopii - w szpitalu ma sprzęt nowoczesny , elektryczny , który wymusza zginanie i wyprostowanie nogi w kolanie , pod ustawionym kątem ...miał wczoraj 70 ^ ...a teraz ma 90 ^ .
Ech ...szumi młodość ...my też tacy byliśmy zwariowani - tylko bardziej ostrożni - prawda ?
Buziaki
Aguniu...i u mnie - mimo pięknego blasku
- jest wietrznie ...ba ! , by nie powiedzieć , że halny , ciepły wieje od gór ...coś te chmury przechodziły przez siebie nawzajem - z ciemno niebieskich , po granatowe , rozmyte błękity , wpadające miejscami w biel ...aż się rozpadało - dobrze , że na chwilę .
Uważam ,że w naszym życiu zawsze jest coś , po co ... oznaki dają dowód tego , że nic nie jest bez przyczyny . On to wie ... ma siłę w sobie i samozaparcie - już jest lepiej , niż wczoraj ...czasu potrzeba , cierpliwości i jeszcze raz cierpliwości ...
Dziękuję za ciepłe słowa ...jestem twarda - ...kocham życie , więc uśmiecham się - czasem przez łzy ...z każdej walki wychodzimy wzmocnieni - bo czyż ten , który ma w sobie siłę , by dalej walczyć - wszak nie jest przegranym - dopóki walczysz - jesteś zwycięzcą .
Pozdrowienia - wieczorową porą
Ewuś...pamiętam kilka operetek i oper , na których bywałam ...lata świetlne temu ..Zielony Gil , Księżniczka Czardasza i Cyrulik Sewilski . Wrażenia niezapomniane - chociaż opera jest trudniejsza w odbiorze od operetki .
Tak , masz rację - ciężkie czasy nastały ...w wielu szpitalach dzieje się źle - brak funduszy , pacjent - jest traktowany jak balast ...a w porównaniu z przestępcami - wychodzi na to - jak dobrze mają Ci w więzieniu - dla nich pieniądze muszą być . Wcale nie małe - z kieszeni podatników ....a z ubezpieczenia , które ściągają , to pacjenta pozbywają się jak najszybciej ...Swoista ruletka ...selekcja , kto zostanie przyjęty , a kto odesłany z kwitkiem ...byłam trzy razy - w tym dwa razy ze skierowaniem od kardiologa ...stwierdzili , ze jeszcze nie umieram , to po co niepotrzebnie robić jakieś badanie , a leczenie ? ...po co - wszak to kosztuje ....
Nawet nie mów , ze śnieg spadnie - jakoś mam wiosnę w sercu i ..nie wiem , czy nie popadnę w melancholijny , tudzież przygnębiający nastrój ...ale lepszy śnieg i lekki mróz , niż mrozy syberyjskie - bez śniegu .
Ściskam mocno

Dziękuję za miłe słowa - w istocie rzeczy - każdy ma w sobie jakieś ukryte zdolności , o które - sami siebie nie podejrzewamy
Zaraz Ci znajdę tę różę... mówisz i masz ...czujesz , jak pachnie ?

Serdeczności
Esterko...koniecznie zaprojektuj oczko w ogrodzie - woda jest czymś naturalnym - tylko swe " Robaczki " musisz mieć na oku .
Pozdrawiam i dziękuję za życzenia
Tereniu...być nie może inaczej ...tylko dobrze - innych opcji - choćbym świat miała postawić na głowie - nie biorę pod uwagę . Nie tylko wiara pozostała ...jest jeszcze nadzieja - a ona umiera ostatnia ...mówią , że nadzieja - to matka głupców - ale - jak każda matka kocha swe dzieci - więc będzie dobrze
Nie wiem , czy w pełni dotarło ...łzę czasem uroni ...stał się w związku z tym zdarzeniem bardziej otwartym i pomału analizuje - dalej wierząc , że Bóg posłał Anioła , który dodał Mu skrzydeł ...wszyscy , którzy to zobaczyli - byli w szoku , że On przeżył lecąc z takiej wysokości . Rehabilitacja już jest wprowadzona zaraz po artroskopii - w szpitalu ma sprzęt nowoczesny , elektryczny , który wymusza zginanie i wyprostowanie nogi w kolanie , pod ustawionym kątem ...miał wczoraj 70 ^ ...a teraz ma 90 ^ .
Ech ...szumi młodość ...my też tacy byliśmy zwariowani - tylko bardziej ostrożni - prawda ?
Buziaki
Aguniu...i u mnie - mimo pięknego blasku
Uważam ,że w naszym życiu zawsze jest coś , po co ... oznaki dają dowód tego , że nic nie jest bez przyczyny . On to wie ... ma siłę w sobie i samozaparcie - już jest lepiej , niż wczoraj ...czasu potrzeba , cierpliwości i jeszcze raz cierpliwości ...
Dziękuję za ciepłe słowa ...jestem twarda - ...kocham życie , więc uśmiecham się - czasem przez łzy ...z każdej walki wychodzimy wzmocnieni - bo czyż ten , który ma w sobie siłę , by dalej walczyć - wszak nie jest przegranym - dopóki walczysz - jesteś zwycięzcą .
Pozdrowienia - wieczorową porą
Ewuś...pamiętam kilka operetek i oper , na których bywałam ...lata świetlne temu ..Zielony Gil , Księżniczka Czardasza i Cyrulik Sewilski . Wrażenia niezapomniane - chociaż opera jest trudniejsza w odbiorze od operetki .
Tak , masz rację - ciężkie czasy nastały ...w wielu szpitalach dzieje się źle - brak funduszy , pacjent - jest traktowany jak balast ...a w porównaniu z przestępcami - wychodzi na to - jak dobrze mają Ci w więzieniu - dla nich pieniądze muszą być . Wcale nie małe - z kieszeni podatników ....a z ubezpieczenia , które ściągają , to pacjenta pozbywają się jak najszybciej ...Swoista ruletka ...selekcja , kto zostanie przyjęty , a kto odesłany z kwitkiem ...byłam trzy razy - w tym dwa razy ze skierowaniem od kardiologa ...stwierdzili , ze jeszcze nie umieram , to po co niepotrzebnie robić jakieś badanie , a leczenie ? ...po co - wszak to kosztuje ....
Nawet nie mów , ze śnieg spadnie - jakoś mam wiosnę w sercu i ..nie wiem , czy nie popadnę w melancholijny , tudzież przygnębiający nastrój ...ale lepszy śnieg i lekki mróz , niż mrozy syberyjskie - bez śniegu .
Ściskam mocno
Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
- Teniak
- 200p

Jagódko jakie my leciwe jesteśmy pytam ?/okrągłe urodziny stuknęły, od Ulki piękny obraz dostałam/ ale to przecież dzieci się nam starzeją a nie my.
W głowie zawsze maj a w kręgosłupie to miesiąca z 12 braknie.
Byle do wiosny dziewczyny.
Teresa
W głowie zawsze maj a w kręgosłupie to miesiąca z 12 braknie.
Byle do wiosny dziewczyny.
Teresa
- Jagodka

Tereniu ...zrozumiałaś / przeczytałaś na opak ...magnolia jest leciwa ; im starsza , tym dorodniejsza - Ania dodała - szkoda , że my nie możemy o sobie tak powiedzieć . Dorodniejsze na pewno jesteśmy ...to tu , to tam ...przybyło , oj przybyło ...
Ja absolutnie nie podpisuję się pod tymi słowami Ani ..przecież napisałam przysłowie , że ..." kobieta - jak wino ...im starsza , tym lepsza .." mam na uwadze ; doświadczenie , obycie , ripostę , urok i wiele , wiele innych - o smaku nie wspomnę
...
Kiedyś napisałam ... " To nic ,że łupie w kręgosłupie , a oczy mgłą zachodzą ...
liczą się tylko te chwile , w których wspaniałe pomysły się rodzą .."
Serdeczności

Ja absolutnie nie podpisuję się pod tymi słowami Ani ..przecież napisałam przysłowie , że ..." kobieta - jak wino ...im starsza , tym lepsza .." mam na uwadze ; doświadczenie , obycie , ripostę , urok i wiele , wiele innych - o smaku nie wspomnę
Kiedyś napisałam ... " To nic ,że łupie w kręgosłupie , a oczy mgłą zachodzą ...
liczą się tylko te chwile , w których wspaniałe pomysły się rodzą .."
Serdeczności
- Teniak
- 200p

Dobrze Jaguś zrozumiałam,podroczyć się trochę chciałam z Tobą.
Lubię poczytać Twoje przemyślenia ,ot życie przecież.
A co u Ewuni,nigdzie nie pokazuje ani nie pisze o swoich skarbach?
Teresa
Lubię poczytać Twoje przemyślenia ,ot życie przecież.
A co u Ewuni,nigdzie nie pokazuje ani nie pisze o swoich skarbach?
- Jagodka

No , to sobie wyjaśniłyśmy to i owo .....
Ewcia nie wiem , czy zapadła w sen zimowy - czy co ? Nic nie daje znaku życia od ...24 grudnia - czyli wtedy z Nią rozmawiałam przez telefon
....
Tęskno mi za naszymi rozmowami - w ogóle za Jej osobą ...a tu nic - cisza
Ewcia nie wiem , czy zapadła w sen zimowy - czy co ? Nic nie daje znaku życia od ...24 grudnia - czyli wtedy z Nią rozmawiałam przez telefon
Tęskno mi za naszymi rozmowami - w ogóle za Jej osobą ...a tu nic - cisza
- Teniak
- 200p

I ja Jagódko rozmawiałam z Ewunią w imieniny a teraz cisza.
Poczekamy.
Teresa
Poczekamy.
Teresa
- Jagodka

Przecież z pszczołami , ani w ogrodzie nie robi ..no , chyba ,że siedzi na parapetach
...znaczy z hojami ...
Kurcze - jutro mam jechać do Janusza , a tu ksiądz się zapowiedział z kolędą ...albo mu kartkę zostawię w drzwiach ...niech przyjdzie kiedy będę w domu
.
Kurcze - jutro mam jechać do Janusza , a tu ksiądz się zapowiedział z kolędą ...albo mu kartkę zostawię w drzwiach ...niech przyjdzie kiedy będę w domu
- Teniak
- 200p

My też dziś mieliśmy duchowne odwiedziny ale musieliśmy jechać do chorej.
Po naszym póznym powrocie w bramie spotkaliśmy księdza dobrodzieja ale załatwiliśmy wizytę u córki,takie małe 2 w 1
Pozdrawiamy Jagódko.
Teresa
Po naszym póznym powrocie w bramie spotkaliśmy księdza dobrodzieja ale załatwiliśmy wizytę u córki,takie małe 2 w 1
Pozdrawiamy Jagódko.
Teresa
- UlaL

- Od: 27 cze 2013, o 23:30
Widzę Jagódko, że i u Ciebie ciekawa dyskusja się toczy.
U nas wizyta duszpasterska zaplanowana na 28 stycznia, a pomysł z kartką dla księdza fajny, pewnie zdziwiłby się.
Pozdrawiam i Ciebie i Terenię
U nas wizyta duszpasterska zaplanowana na 28 stycznia, a pomysł z kartką dla księdza fajny, pewnie zdziwiłby się.
Pozdrawiam i Ciebie i Terenię
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Różyczka pachnie nawet przez monitor a może to portlandka Jacques Cartier chociaż większość starych róż jest do siebie podobna jak obecne hybrydy