Moje kwitnie na żółto, ale jest też epimedium czerwone o kwiatach czerwonych.
Podoba mi się w tej rośłinie to, że jesienią liście ładnie się przebarwiają.
Dobrze sprawdza się jako rośłina okrywowa do cienistych miejsc.

No nie wiem,nie wiem....jackon pisze:Haniu jak najbardziej trojeść się nadaje, uwielbia wilgoć, szybko się rozrasta
sporo takich roślin można zastosować
w krótkim czasie betonu nie będzie widać
 a przecież to prawie to samo,tez powinny po niej  rozrastać się rośliny okrywowe...
 a przecież to prawie to samo,tez powinny po niej  rozrastać się rośliny okrywowe... 

takie efekt jest u kilku osób na forum którzy mają kwadratowe oczka ... i wyglądają efektownie ...
 takie efekt jest u kilku osób na forum którzy mają kwadratowe oczka ... i wyglądają efektownie ...

. Już się poprawiam : Jak kupiłam działkę w zeszłym roku rósł sobie pod brzóską w ilości 3-4 pędów kwiatowych. Na pierwszy rzut oka domyśliłam się,że to coś ze storczykowatych i zostawiłam go. Podlewałam i na tym koniec. W tym roku ku memu zdziwieniu ładnie się rozrósł i miał nawet kilka samosiejek w pobliżu rośliny matecznej ( poszły już do ludzi ). Skąd on się wziął na działce to nie wiem. Chyba poprzedni właściciel go nie sadził,bo pewnie by się o niego upomniał ( taki to człowiek). Jeśli jesteś zainteresowana i masz na niego chęć, to możesz na mnie liczyć.
 . Już się poprawiam : Jak kupiłam działkę w zeszłym roku rósł sobie pod brzóską w ilości 3-4 pędów kwiatowych. Na pierwszy rzut oka domyśliłam się,że to coś ze storczykowatych i zostawiłam go. Podlewałam i na tym koniec. W tym roku ku memu zdziwieniu ładnie się rozrósł i miał nawet kilka samosiejek w pobliżu rośliny matecznej ( poszły już do ludzi ). Skąd on się wziął na działce to nie wiem. Chyba poprzedni właściciel go nie sadził,bo pewnie by się o niego upomniał ( taki to człowiek). Jeśli jesteś zainteresowana i masz na niego chęć, to możesz na mnie liczyć. - nie miałam zamiaru 'sępić' , tylko zainteresowało mnie skąd go masz ?
 - nie miałam zamiaru 'sępić' , tylko zainteresowało mnie skąd go masz ?