Ogród w dolinie część 8 - Niech krótka będzie zima...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród w dolinie część 8 - Niech krótka będzie zima...

Post »

Wiedziałam, że sięgając po róże wywołam odzew, ale taki ;:oj Wniosek: wiele z nas choruje na to samo :;230

Te 2 dni w pracy mnie wykończyły :D Ale tak to jest, jak trzeba nadrobi 2 tygodnie urlopu, bo absolutnie wszytsko na Ciebie czeka :evil: I do tego koniec roku... Ehhh, lepiej pomyśleć o różach. Choć skutki są takie, ze zamówiłam jeszcze dwie: Nuits de Young i Madame Legras de St. Germain ;:131

Asiu (iwwa)! No wszystkich mieć nie można. Ale można duuużo... Dla Ciebie jeszcze prawdziwa królowa - Kronenberg

Obrazek

Teresko (tesia39)! Masz jeszcze dużo trawnika ;:224 A spójrz tylko jeszcze raz na Cubanę

Obrazek

Iwonko (iwona0042)! To ile masz już róż? Bo ja po 2 latach ponad 100 ;:306 Ale jak odmówić sobie takich cudów, jak np., moja herbaciana NN

Obrazek

Grażynko (kogra)! 90 % Pashmin pochodzi z tego źródła. Więc to chyba nie to... Zobaczymy w przyszłym sezonie. Dla Ciebie niezawodna Pomponella

Obrazek

Asiu (jonatanka)! Żadnej z wymienionych przez Ciebie nie mam ;:185 I Tobie życzę miłego tygodnia. Może być Avalon?

Obrazek

Kasiu (robaczek_Poznan)! Cieszę się. Asia (daffodil) ma parę podobnej wielkości róż w donicach i pięknie jej rosną :D Zatem czemu nie ;:173 To może inną równie subtelną? Kosmos w paczku ;:167

Obrazek

Ewo (ewamaj66)! Już wszystko wiem :wink: Red Leonardo da Vinci?

Obrazek

Gosiu (Margo2)! Skoro Ci się podoba, to jeszcze raz Cubana ;:167

Obrazek

A Pashmina? Nie wiem. Zobaczymy!

Marto (Shirall)! Tak mnie jakoś wzięło na różyczki ;:173 Jakiś czas temu. Myślę, że Ci się spodoba - Charless de Gaulle

Obrazek

Aniu (anabuko1)! I ja mam też inne ulubienice. Na przykład Westerland

Obrazek

Majeczko (majka411)! Louise Odier mam 3 krzaczki ;:306 I choć krótko u mnie rosną już jestem z nich zadowolona. Okuś przywykł, ze ktoś cały dzień jest w domu, ale wróci do normalnego rytmu dnia. Drapanka jednak nigdy nie odmówi...
To może jeszcze raz Avalon?

Obrazek

Asiu (daffodil)! Nie ma wątpliwości, że to Maria Teresia. Ale z tego co widziałam w zależności od wilgotności, temperatury czy natężenie słonka nieco inaczej wyglądały jej kwiaty. Ale zawsze ładnie...
Ostatnio Ci wpadła w oko. To może jeszcze raz Kronenberg?

Obrazek

Aniu (AnaAn)! Wiedziałam... A Acropolis sobie kupiłam jesienią. Nie mogłam się powstrzymać :D Żadnej z wymienionych róż dziś nie mam zdjęć, ale może oczaruje Cię również landrynkowa NN?

Obrazek

Magdziu (lulka)! Tak jakoś wyszło ;:306 Planten un Blomen w słonku?

Obrazek

Aniu (an-ka)! Nie zamówiłaś i chyba miałaś rację. Jeśli w tym sezonie się nie poprawi, to jej miejsce zajmą inne, niezawodne. Z zamówionej różyczki na 100% będziesz zadowolona. A słodziaka Knirpsa masz?

Obrazek

A dla skrytoczytaczy, szczególnie tych spragnionych słońca - Berolina :D

Obrazek

:wit
slanka-flora
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 3 gru 2011, o 09:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękna ta ostatnia :wit
SLA
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sławku! Faktycznie ;:108 Ma taki stonowany odcień i do tego ten zakrętas w środku kwiatu ;:226 Może bardziej intensywna, ale równie słoneczna NN

Obrazek
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Aniu!...Twoja kolekcja róż powala na kolana...będą śniły mi się po nocach. Istne cudeńka!
Z wypiekami na twarzy ...niemal przyklejona do monitora ...oglądałam. Sporządziłam tez listę zakupu. Proszę o namiary na pw szkółki. Pozdrawiam serdecznie ;:168
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
jode22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 14:07

Post »

To ja skrytoczytacz się odzywam ;:224 . Bardzo lubię róże.. oglądać na zdjęciach i u innych ;:65 . A ty robisz przepiękne zdjęcia. Mnie najbardziej podobają się pełne i te w kolorach mocnej żółci, pomarańczy, herbaciane, czerwone, kremowe, białe - hm, na dalekim końcu różowe. Niestety, jak się ma małą działkę, a jeszcze uprawia się warzywa to albo rybki albo akwarium ;:306
Pozdrowienia, Jola, Utile dulci miscere Spis aktualnych wątków
Ogród przydomowy Joli
Awatar użytkownika
lanceta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 wrz 2010, o 19:39

Post »

Aniu,masz piękną kolekcję róż..... ;:180
Czy Twoja Westerland , ma tendencję do długich, prostych pędów,na końcu których są kwiaty ?Co robisz w takim przypadku?
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Bez litości dajesz po oczach różami :roll: Nie czytam podpisów, żeby nie wiedzieć co mi się podoba i nie zamówić, ale na tej fioletowej oko mi się samo zatrzymało...ona naprawdę ma taki cudowny kolor??
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Aniu, niezła kolekcja! Masz już ok. 100 róż prawda? Czytałam, ze zamawiasz Nuits Young i Mme Legrand? Jestem bardzo ciekawa tej pnącej...gdzie ją posadzisz?
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
ewkapaw
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2008, o 09:18

Post »

I ja jesienią kupiłam sobie Akropolis ;:333 .
Pozdrawiam EWA
Spis linków
Awatar użytkownika
drewutnia
1000p
1000p
Od: 1 gru 2011, o 13:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jesteś bez litości ;:14
Ładnie tak nas dręczyć,tyle bym teraz dołożyła do mojej listy,tylko skąd tu wziąć tyle mamony :roll:
Awatar użytkownika
roza333
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 11:30

Post »

Gdzie zajrzę tam pokazują róże co jedna to piękniejsza oj ja to się pochoruję od ich oglądania ;:oj
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bogusiu (bwoj54)! Pokus faktycznie jest wiele... Każdy znajdzie coś dla siebie. Miło, że podobają Ci się te, które ja sobie wybrałam. Pw poszło :D A dla Ciebie dodatkowo czerwona NN. Jestem pewna, że i ona przypadnie Ci do gustu!

Obrazek

Jolu (jode22)! Może nie mam takiego areału jak Bogusia, ale miejsce jeszcze mam i nie żałuję sobie ;:306 Ale rozumiem, że miejsce na grządki, a także krzaki i drzewa owocowe musi być, bo i u mnie tak jest. Swojskie jarzyny i mnóstwo swoich owoców chciałam mieć i mam. Więc jeśli nie możesz mieć róż - zapraszam jak najczęściej ;:196 Dla Ciebie kolejna NN - koralowa

Obrazek

Lanceto! Mojej Westerland chyba raz się to zdarzyło i zwyczajnie ciachnęłam jej tego bata. Ale faktycznie kwiaty raczej ma na szczytach pędów, za to wielkie bukiety. No i nie ma osoby, która by przeszła koło niej obojętnie...
Dla kolorystyczne uspokojenia Kosmos

Obrazek

Pati (survivor26)! I ja sobie obiecuję, że nie zajrzę, ale wzrok sam ucieka w kierunku kolejnych róż, kolejnych chciejstw ;:306 A Charless de Gaulle nie tylko ma taki kolor (nieco bledszy jak jest intensywne słonko), ale także obłędnie pachnie. Jedyna wada, to lekko go niszczą deszcze. Ale tragedii nie ma. Jeszcze raz?

Obrazek

Kasiu (robaczek_Poznan)! Tyle róż, co Ty to nie mam ;:224 Zamówiłam Madame Legras de St. Germain i Nuits Young. A gdzie je posadzę? Muszę to zobaczyć w ogrodzie. Podejrzewam, że rozumiesz, co mam na myśli. Madame na pewno posadzę w okolicy ogrodzenia, by ładnie je porosła. Już dawno chciałam mieć idealnie biała, pnącą różę. W ogóle śnieżnobiałe świetnie wyglądają. Nie mam ich wiele. Pierwsze były 2 małe, okrywowe. Uratowane w Casto przed zagładą. teraz pięknie się rozrosły i bardzo się cieszę, że je wówczas kupiłam. Niestety to także NN

Obrazek

Ewo (ewkapaw)! Podobno nie będziemy żałować :D I już nie mogę się na nią doczekać... Jak kiedyś na Avalon

Obrazek

Ewo (drewutnia)! Ty już i tak chyba dużo zamówiłaś, skoro przesyłka byłą darmowa ;:306 Ale nie ma litości. Powtórka z Knirpsa

Obrazek

Rosa333! Nick masz różany, to choroba już jest zaawansowana. Nie ma sensu leczyć, skoro to takie przyjemne. Muszę udać sie do Ciebie z rewizytą, by sprawdzić, jakie Ty masz różyczki.
Zamiast leku jeszcze raz Kronenberg :wink:

Obrazek
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Aniu ;:180 ;:180 ;:180 ;:180 ;:180 ;:180 ;:180 ;:180 :wit
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu (e-babcia) ;:196 A z całuskami pomponik :wink:

Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

jej Charles.....cuuuudny......kocham go za ten jego kolorek i ten zapach ;:167
Aniu ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”