Ogrodowe zacisze Mandragory - cz. 3
- lora
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 25 maja 2010, o 13:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogrodowe zacisze Mandragory - cz. 3
...zdjęcie z kniecią błotną to tylko na wiosnę takie może być...
co to będzie jak przyjdzie zimno... 
- Lady-r
- Przyjaciel Forum

- Od: 3 lis 2006, o 12:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jak nic wegetacja rusza. 
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
- Mandragora

- Od: 25 maja 2008, o 16:18
Madziu - byłam u Ciebie - Ty to dopiero miałaś wycieczkę!
Nasze to takie kilkugodzinne, ale dobre i to - grunt, że ruszyliśmy trochę... tyłki
Martuś - lilak szczepiony mówisz... zaraz pójdę obejrzeć do Wandy, moja Mama ma taki kilkuletni okaz szczepiony (ale nie wiem, czy to Meyera...), kwitnie na biało. W ciągu 3 lat, jak Mama tam mieszka, kwitł tylko raz bardzo obficie. Ponadto tworzy wcale niemały parasol, zabrałby pozostałym roślinom sporo słońca, którego tam i tak niewiele. Każdą propozycję podaną przez Was zawsze rozważam, ale lilak w tym miejscu chyba nie (choć w innym jak najbardziej
). Pytałaś wcześniej o powalony świerk - on nie był nasz, rósł przy sąsiedniej posesji. Mam w ogrodzie świerka srebrnego przy samym podjeździe do garażu, ma dopiero ok. 4 metry, mam nadzieję, że nigdy tak nie skończy...
Misiu, Aniu - a może zimy już nie będzie?
Wydaje się niemożliwe, ale pogoda tak nas ostatnio zaskakuje, że nic już nas chyba nie zdziwi.. Jak to Marysia napisała na Wyspie: "Na Trzech Króli słońce świeci, wiosna do nas pędem leci" 
Martuś - lilak szczepiony mówisz... zaraz pójdę obejrzeć do Wandy, moja Mama ma taki kilkuletni okaz szczepiony (ale nie wiem, czy to Meyera...), kwitnie na biało. W ciągu 3 lat, jak Mama tam mieszka, kwitł tylko raz bardzo obficie. Ponadto tworzy wcale niemały parasol, zabrałby pozostałym roślinom sporo słońca, którego tam i tak niewiele. Każdą propozycję podaną przez Was zawsze rozważam, ale lilak w tym miejscu chyba nie (choć w innym jak najbardziej
Misiu, Aniu - a może zimy już nie będzie?
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Milenko bardzo udany wyjazd, a zdjęcia bardzo ładne. Miejsce którego nie znam i może nie będę miała okazji poznać chętnie obejrzę choćby na zdjęciach. A pogoda sprzyja wycieczkom i spacerom 
-
Pashmina2006

- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Nie zawsze się da wyjechać na kilka dni. Grunt że właśnie nie siedzicie cały czas w domu. Ja chętnie już bym gdzieś znowu pojechała. Na jeden dzień. No ale póki co muszę właśnie siedzieć na tyłku. Uwielbiam podróżować. Mogłabym być cyganką i chodzić z taborem 
- Mandragora

- Od: 25 maja 2008, o 16:18
Marysiu - od Ciebie w moje okolice zupełnie niedaleko, więc kto wie
Mam nadzieję, że się nie gniewasz za podkradzione przysłowie z Wyspy
Oby się sprawdziło!
Madziu - lubię zwiedzać i podróżować, ale nawet dziś po powrocie do domu skwitowałam: "wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej"
Na samą myśl o cygańskim życiu już czuję się zmęczona

Madziu - lubię zwiedzać i podróżować, ale nawet dziś po powrocie do domu skwitowałam: "wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej"
- sweety

- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Oj, jak zobaczysz lilaki Wandy to zmienisz zdanie 
Super wycieczka, Milenko! Zdjęcia doskonale obrazują widoki, które mieliście okazję oglądać. Dzięki za ich pokazanie!
Woda romantycznie błękitna... cudnie
Woda romantycznie błękitna... cudnie
- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Milenko, zginęłaś mi w okresie przedświątecznym
Ale nadrobiłam i postaram się być na bieżąco. Wycieczka bardzo udana, zwłaszcza ze aura sprzyja eskapadom na łonie przyrody
Wczoraj na obchodzie ogrodu miałam wrażenie, ze jest marzec
Trochę martwią nas zbyt wysokie temperatury, ale miejmy nadzieję, ze zima będzie w dalszym ciągu łaskawa
Pozdrawiam serdecznie
Trochę martwią nas zbyt wysokie temperatury, ale miejmy nadzieję, ze zima będzie w dalszym ciągu łaskawa
Pozdrawiam serdecznie
- jonatanka

- Od: 4 mar 2012, o 12:11
Bardzo ładne okolice a czas spędzony aktywnie,póki co wykorzystujmy pogodę na spacery i piesze wędrówki.Ja musiałam sprawować opiekę nad chorym M 
- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Oglądając zdjęcia z waszej wyprawy zastanawiam się jaką mamy porę roku...nic nie wskazuję na zimę 
- Sylwia85
- 1000p

- Od: 24 lut 2013, o 16:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Milenko witaj
I Ciebie spotkała miła przygoda. Nigdy nie byłam ale Dzięki Tobie mogłam ujrzeć kawałek Polski
, dziękuje.
Mnie też tak korci żeby kupić głogownik ale jestem ciekawa jak cena będzie. Azali obok rododendronu powinno być dobrze więc myślę że polubi nowe miejsce. Róża i hortensja to dobry wybór, a jaki kolorek róży intensywny czy bardziej stonowany?
pozdrawiam cieplutko
I Ciebie spotkała miła przygoda. Nigdy nie byłam ale Dzięki Tobie mogłam ujrzeć kawałek Polski
Mnie też tak korci żeby kupić głogownik ale jestem ciekawa jak cena będzie. Azali obok rododendronu powinno być dobrze więc myślę że polubi nowe miejsce. Róża i hortensja to dobry wybór, a jaki kolorek róży intensywny czy bardziej stonowany?
pozdrawiam cieplutko
Ogród początki - zapraszam serdecznie
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
-
Pashmina2006

- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Jak tam wieczorek mija?
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Milenko przysłowie nie moje tylko z sieci wzięte
Masz racje nigdy nie wiadomo gdzie nad los rzuci, ale czasem najmniej zna się bliskie okolice.
Masz racje nigdy nie wiadomo gdzie nad los rzuci, ale czasem najmniej zna się bliskie okolice.
- Grazka226
- 1000p

- Od: 12 mar 2012, o 13:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dzień dobry Milenko!
Przepiękne zdjęcia... w wiosennej szacie
Wspaniale spędziliście czas;) Ja mam tylko nadzieję, że te anomalia pogoodwe nie narobią bałaganu w naturze
Pozdrawiam Cię serdecznie, Milenko!
Przepiękne zdjęcia... w wiosennej szacie
Wspaniale spędziliście czas;) Ja mam tylko nadzieję, że te anomalia pogoodwe nie narobią bałaganu w naturze
Pozdrawiam Cię serdecznie, Milenko!
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzymaj się z dala od ludzi, którzy próbują pomniejszać Twoje ambicje. Mali ludzie zawsze tak robią, a naprawdę wielcy sprawiają, że czujesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Trzymaj się z dala od ludzi, którzy próbują pomniejszać Twoje ambicje. Mali ludzie zawsze tak robią, a naprawdę wielcy sprawiają, że czujesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain