Dorotko, zapraszam ! Hektary może i są ale jest mnóstwo przeszkód w rozwinięciu się ogrodu. Jednak z M robimy małe kroczki do przodu...
Ogródek-moje początki
- iwwa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 27 sty 2013, o 18:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek-moje początki
Kasiu, dzękuję !
Srebrna dziewczyna ze mnie teraz
Dorotko, zapraszam ! Hektary może i są ale jest mnóstwo przeszkód w rozwinięciu się ogrodu. Jednak z M robimy małe kroczki do przodu...
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
- dorcia7

- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Przeszkody są po to aby je pokonywać
ja zakupy już robię na wiosnę 
- iwwa

Drotko, masz rację! Tak też podchodzę do życia ogródkowego... Ale mam rokrocznie straty, kradną mi rośliny.
Serce mnie boli, że nie mogę kupić i posadzić sobie tego, co mi się podoba. Musi być pospolicie, sielsko, bez roślin wybijających się kształtem i kolorem. Teraz na jesieni po trzech latach bytności w naszym ogrodzie, ukradli nam wierzbę IWA. Chyba dlatego się skusili, bo była szczepiona na pniu. Ukradli derenie, berberysy. Serce mnie boli, ale "idę" do przodu. Muszę tylko dobrze przemyśleć, jak kupuję jakąś roślinę. Cenię też sobie wyprzedaże, kupuję tam roślinki dosłownie za grosze. Wszystko w takich warunkach, jak moje trzeba brać i skalkulować, aby nie załamywać się ciągle. No i teren stepowy, piasek żółty - generalnie jest "pod górkę".
Ale co tam, fajnie jest być i pielęgnować to co się przyjęło i rośnie
Serce mnie boli, że nie mogę kupić i posadzić sobie tego, co mi się podoba. Musi być pospolicie, sielsko, bez roślin wybijających się kształtem i kolorem. Teraz na jesieni po trzech latach bytności w naszym ogrodzie, ukradli nam wierzbę IWA. Chyba dlatego się skusili, bo była szczepiona na pniu. Ukradli derenie, berberysy. Serce mnie boli, ale "idę" do przodu. Muszę tylko dobrze przemyśleć, jak kupuję jakąś roślinę. Cenię też sobie wyprzedaże, kupuję tam roślinki dosłownie za grosze. Wszystko w takich warunkach, jak moje trzeba brać i skalkulować, aby nie załamywać się ciągle. No i teren stepowy, piasek żółty - generalnie jest "pod górkę".
Ale co tam, fajnie jest być i pielęgnować to co się przyjęło i rośnie
-
Pashmina2006

- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Ojej czytam że kradzieży ciąg dalszy. Masakra. Oby tym złodziejom te wszystkie rośliny Twoje pousychały. Jestem przerażona tym co się dzieje. Taka wierzba chyba nie jest taka droga. By daliśmy za swoją hakuro jakieś 15 zł. Nie można sobie iść kupić tylko trzeba kraść? Dobrze że masz do tego takie podejście. Ja jestem za nerwowa na takie cyrki. Choć nie wiadomo co mnie w życiu czeka. Na razie jest spokój na działce i oby tak zostało.
- iwwa

Madziu, zorientowaliśmy się, że to kradną pijaki. Nie pracują, to kradną cokolwiek, nawet za 10, czy 15zł. Jedzie później na targ w sobotę i sprzedaje za przysłowiową złotówkę. Ale jak ma 5 zeta, to chyba jakieś winko da radę kupić. I już jest zadowolony
Takie są realia, a ja- My musimy się z tym pogodzić. W zeszłym roku założyliśmy alarm, to chociaż nie ma włamań do domku - tyle dobrego.
-
Pashmina2006

Hm.. no tak, dobry chociaż alarm. A może spróbuj z jakimiś atrapami kamer ? Może się wystraszą? Są takie co wkładasz baterie i obraca się za Tobą.
- iwwa

Nie słyszałam o takich ? Zobaczymy. Ale to są cwaniaki w wieku 30-stu paru lat, wiesz, myslę, że są zorientowani w tym sprzęcie... Ale dzięki bardzo za podpowiedź !
-
Pashmina2006

Są różne. Za 15 zł ale i za 60. Ja miałam te za 15. Spisywały się. I każdy się na nie nabierał. Ale właśnie z tych starszych osób. Myślę że jakby zainwestować w te za 60 to może by się nie połapali. Bo sama byłam przekonana że są prawdziwe. Byłam w szoku że je tak dopracowali. Może to jest jakiś pomysł i trochę by się już bali.
- iwwa

A gdzie to się kupuje ? Na Allegro może ?
-
Pashmina2006

na all kupowałam te kiepskie. Te porządne widziałam w bricooomanie.
-- 7 sty 2014, o 00:01 --
Do tego tabliczkę obiekt monitorowany i może jakimś cudem by się trochę bali. No bo widząc taką porządną kamerę myśleli by że albo atrapa albo za porządna na atrapę.
-- 7 sty 2014, o 00:01 --
Do tego tabliczkę obiekt monitorowany i może jakimś cudem by się trochę bali. No bo widząc taką porządną kamerę myśleli by że albo atrapa albo za porządna na atrapę.
- iwwa

Madziu, dziękuję
Może to być dobrym rozwiązaniem (?)
Teraz juz kochana lecę spać
Pa, pa dobrej nocki , jutro mnie praca wzywa od 6-stej rano. Raunku ! 
Teraz juz kochana lecę spać
-
Pashmina2006

Papapa , do "zobaczenia".
- Sylwia85
- 1000p

- Od: 24 lut 2013, o 16:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Asiu, spraszne co piszesz, jak można tak kraść. A to łobuzy
A o kamerach co Madzia pisze to pierwszy raz słyszę. Świetny sposób a czy to jest legalne. Mozna tak powiesić atrapę?
Pozdrawiam cieplutko
A o kamerach co Madzia pisze to pierwszy raz słyszę. Świetny sposób a czy to jest legalne. Mozna tak powiesić atrapę?
Pozdrawiam cieplutko
Ogród początki - zapraszam serdecznie
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
-
Pashmina2006

hehe no monitoring każdy chyba może sobie założyć. A atrapa to taki udawany monitoring. Myślę że nie ma w tym nic nielegalnego. Przecież na to nie trzeba pozwolenia.
- Sylwia85
- 1000p

- Od: 24 lut 2013, o 16:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Prawdziwy monitoring to droga sprawa a atrapa tańsza i zawsze może odstardszy potencjalnych złodziei.
Ogród początki - zapraszam serdecznie