Wiejski ogród cz.15
- iwona0042
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Wiejski ogród cz.15
No i takiej róży jeszcze nie mam, muszę zajrzeć do Ewy, może do wiosennego zamówienia taką znajdę, cudna, kolorek piękny i piękne oczko w środku 

- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Rapsody.....to nadal moje niespełnione marzenie, może w tym roku się uda.
- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marysiu, niesamowicie kusisz cudnymi różami. Kocham je ale jakoś nie wiem czemu boję się tych nowych odmian.
Stosujesz jakieś specjalne opryski przeciw chorobom róż?
Stosujesz jakieś specjalne opryski przeciw chorobom róż?
-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Jak różanie dziś u Ciebie Marysiu, aż serce podskakuje radośnie na takie widoczki. Rapsody posadziłam na jesieni, bardzo mi się podobała, a teraz jeszcze bardziej, po obejrzeniu Twoich zdjęć. Niesamowita ta róża. Już nie mogę doczekać się czerwca. I róża Barok mnie tez poderwała, nie widziałam wcześniej. Godna uwagi. Tylko moja lista chciejstw coś długaśna, coraz bardziej. Zestawienie ostróżki niebieskiej 

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Asiu jestem na takim samym etapie stale odkrywam coś nowego i pewnie też jeszcze trochę kupię roślin, ale jestem już na takim etapie że muszę to robić z głową
Dorotko poczytaj posty, bo jest tam i nazwa szkółki w której kupiłam
Marto zapowiada się śliczne zestawienie
Joasiu a nie wierzyłam że ostróżki z nasion takie ładne wyrosną i że róża będzie taka jak na obrazku....a jednak
Ewuniu podziwiaj ... wszystkiego nie da się mieć
Iwonko no właśnie to oczko w niejednej róży mnie zachwyciło
Aniu jedynie gnojówka z pokrzywy, jak rok bardziej robaczywy to coś na mszyce, ale w tym to wystarczyło obieranie pojedynczych i gnojóweczka rozcieńczona 1:10.
Małgosiu ja też chciałabym jeszcze parę róż, ale trzeba starannie przemyśleć zakupy, bo najpiękniej rosną w słońcu a ja mam większość ekspozycji z półcieniu. Jednak jak wypatrzę jakieś miejsce to na pewno coś dokupię, zresztą na wiosnę kilka nowych posadzonych w jesieni mnie zauroczy

Dorotko poczytaj posty, bo jest tam i nazwa szkółki w której kupiłam

Marto zapowiada się śliczne zestawienie

Joasiu a nie wierzyłam że ostróżki z nasion takie ładne wyrosną i że róża będzie taka jak na obrazku....a jednak

Ewuniu podziwiaj ... wszystkiego nie da się mieć

Iwonko no właśnie to oczko w niejednej róży mnie zachwyciło

Aniu jedynie gnojówka z pokrzywy, jak rok bardziej robaczywy to coś na mszyce, ale w tym to wystarczyło obieranie pojedynczych i gnojóweczka rozcieńczona 1:10.
Małgosiu ja też chciałabym jeszcze parę róż, ale trzeba starannie przemyśleć zakupy, bo najpiękniej rosną w słońcu a ja mam większość ekspozycji z półcieniu. Jednak jak wypatrzę jakieś miejsce to na pewno coś dokupię, zresztą na wiosnę kilka nowych posadzonych w jesieni mnie zauroczy

- Helios
- Od: 15 cze 2010, o 18:56

Piękne wspomnienia przy tej buro-szarości za oknem.

Jak mój M zaczyna marudzić n/t róż, to pytam go, czy zna inny kwiat o tak długim kwitnieniu, przepięknej formie i na dokładkę jeszcze pachnący? To go przekonuje, choć faktem jest, że róże są bardzo wymagające, wrażliwe i delikatne.

Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
- Maska
- Kontakt:
Helenko Droga nie marudź każda piękność wymaga pielęgnacji, a to że są to piękności nie zaprzeczysz
Miło, że jesteś, bo już myślałam o Tobie ale sprawdziłam, że bywasz to się uspokoiłam

Miło, że jesteś, bo już myślałam o Tobie ale sprawdziłam, że bywasz to się uspokoiłam

- jonatanka
- Od: 4 mar 2012, o 12:11
Marysiu my ogrodowo zakręceni tak mamy ja pewnie za kilka lat też będę jeszcze kupować.
- dorkow0
- Od: 17 sty 2013, o 22:58
Marysiu, witaj...
Dziękuję za ten piękny spektakl w towarzystwie Róż... Nie mam ich wielu w ogrodzie, kilka na pniu, bo jakoś mało z nimi zachodu, jakieś stare kwitnące olbrzymy, krzewy znaczy się... I tyle...
A u Ciebie bajka... Spisuję, jeśli pozwolisz nazwy, może i coś kupię, choć zawsze sobie powtarzałam, że Róż u siebie wielu mieć nie będę...

Dziękuję za ten piękny spektakl w towarzystwie Róż... Nie mam ich wielu w ogrodzie, kilka na pniu, bo jakoś mało z nimi zachodu, jakieś stare kwitnące olbrzymy, krzewy znaczy się... I tyle...
A u Ciebie bajka... Spisuję, jeśli pozwolisz nazwy, może i coś kupię, choć zawsze sobie powtarzałam, że Róż u siebie wielu mieć nie będę...

-
- 1000p
- Od: 16 cze 2013, o 15:41
Przepiękna róża
bardzo oryginalny kolor 

- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marysiu ja wiem gdzie kupiłaś tylko jednej róży nie opłaca się zamawiać.
- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Witaj Marysiu
I stało się nowy wątek założony . Myślałam ,że to z komplikowane ,a to proste jak ''drut''
I stało się nowy wątek założony . Myślałam ,że to z komplikowane ,a to proste jak ''drut''

Pozdrawiam Alicja
- Maska
- Kontakt:
Joasiu nie da się tak bez zakupów, jakiś sklep, jakiś plac.....
Witaj Dorotko niestety wejście na FO tym grozi, że zmienia się nastawienie i postanowienia a ulega urokom osobistym ludzi i roślin
więc przemyśl zakupy
Natalko urzekła mnie i jest!
Alu już lecę do Ciebie....jak się cieszę

Witaj Dorotko niestety wejście na FO tym grozi, że zmienia się nastawienie i postanowienia a ulega urokom osobistym ludzi i roślin

Natalko urzekła mnie i jest!

Do drugiej Dorotki pisałamkorzo_m pisze:Marysiu ja wiem gdzie kupiłaś tylko jednej róży nie opłaca się zamawiać.

Alu już lecę do Ciebie....jak się cieszę

- Maska
- Kontakt:
Zapraszam Was do kolejnej części Wiejskiego ogrodu
Tutaj