Ogród Gosi 12
-
e-babcia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 31 paź 2011, o 16:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Gosi 12
Gosiu bardzo dziękuje Ci ,że pokazujesz nam swój piękny i barwny ogród.Aż chce się patrzeć i tam byc .

- Lady-r
- Przyjaciel Forum

- Od: 3 lis 2006, o 12:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
To ja czekam z niecierpliwością na czerwiec u ciebie.
W sumie to ja też miałam misz-masz, ale teraz zaczęłam grupować rośliny, bo mi się tak kwitnienia rozmywały no i wywalam to co krótko kwitnie, a potem jest brzydkie.
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Gosiu,pokazuj te tulipany bo piękne i widzę niezapominajki,tez lubię
- renzal

- Od: 13 maja 2011, o 12:33
Po pierwsze: Wszystkiego najlepszego!
Też jestem Koziorożec, tyle że grudniowy, bo z 25 grudnia.
Po drugie: Zgadzam się z Tobą, ze nie każdy ogród musi być taki sam, a ten sąsiadki bardzo mi się podobał!
Po trzecie: Zdecydowanie najbardziej jestem zwolenniczką takiego ogrodu jak u Ciebie
(to już ogłosiłam po wizycie w realu u Ciebie) tyle, że ja nie dam rady chyba wyprowadzić swojego do jakiegokolwiek stanu używalności 
Po drugie: Zgadzam się z Tobą, ze nie każdy ogród musi być taki sam, a ten sąsiadki bardzo mi się podobał!
Po trzecie: Zdecydowanie najbardziej jestem zwolenniczką takiego ogrodu jak u Ciebie
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
)Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pokazu róż sąsiadki będę wyglądać
Tyle Rh zrobiło wrażenie, jakie powinny zrobić
Twoje schody i murek po obsadzeniu wyglądają rewelacyjnie
A pamiętam, jak się zastanawiałaś, co posadzić 
Twoje schody i murek po obsadzeniu wyglądają rewelacyjnie
- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Gosiu, zalegle uściski urodzinowe!
Niech Ci ogród rozkwita tak, jak sobie wymarzysz, a wiosna niech przyjdzie szybko i bezboleśnie
Niech Ci ogród rozkwita tak, jak sobie wymarzysz, a wiosna niech przyjdzie szybko i bezboleśnie
-
daffodil

- Od: 22 lut 2011, o 23:21
upsss, Gosiu.....ja też jakoś przeoczyłam. Spóźnione, ale z głębi serca serdeczne życzenia wszystkiego co NAJ..... 
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Gosiu
Śliczna wiosna u Ciebie,,kolorowa i chyba pachnąca
Patrzyłam na Twoje ładne tulipany
to pomyślałam o moich nowo posadzonych na jesieni 0k 55 sztuk i teraz 3 stycznia wsadziłam do ziemi 8 sztuk( dostałam na święta z Holandii)
ciekawe ile przeżyje, czy wszystkie bea,czy znowu nornice mi podjedzą
Śliczna wiosna u Ciebie,,kolorowa i chyba pachnąca
Patrzyłam na Twoje ładne tulipany
ciekawe ile przeżyje, czy wszystkie bea,czy znowu nornice mi podjedzą
- majka411

- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Pięknie wyglądają ciemnie tulipany z białymi. Zestaw bardzo elegancki.
Pytałaś o roślinkę, to ostróżka hiacyntowa. Sama siałam.
- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Gosiu weekendowe zaległości nadrabia...zdjęcia ładują pozytywną energią, dziękuję.
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Miło, że mnie odwiedzacie, bo ja dzisiaj mam bardzo zły dzień. Miałam rano stłuczkę. Moja wina. Mam doła. Cały dzień załatwiania napraw i wypłaty odszkodowania z polisy dla poszkodowanego.
A najgorsze jest to, że nie mam samochodu. Życie na obrzeżach miasta jest super, ale jak się ma samochód. W dodatku pracuję po drugiej stronie miasta. Niezbyt dobrze zaczęty rok.
Wasze odwiedziny od razu poprawiły mi nastrój
Moniko, a dlatego miałas przerwę tulipanową? Czyżby jakiś zawód?
Ja nawet jak mi jakieś wypadają, jesienią kupuję następne. Nie wyobrażam sobie ogrodu bez nich. Fakt, że liście potem denerwują, dlatego staram się sadzi je trochę dalej i za innymi roślinami.
Maju, jak na razie prognozy długoterminowe nie widzą zimy. Jakieś małe przymrozki. Ja bardziej martwię się o brak śniegu. Bo przy nim żaden mróz nie straszny. Mam nadzieję, jednak, że cała zima uciekła do Stanów.
Jadziu, cieszę się, że zdjęcia nastrajają Cię pozytywnie
Aniu, za jakiś czas. Lecę chronologicznie. Ale faktycznie czerwiec jest najbardziej ukwiecony. Kwiaty sa prawie wszędzie.
To jest problem, żeby potem rabata wydawała się ciekawa. Dlatego ja postawiłam na trawy
Marta, u Ciebie jest tyle wspaniałych roślin
Renatko, to ja się bardzo spóźniałam z życzeniami
Czyli masz wiele powodów do świętowania w tych dniach
Tak mówisz, bo nie widziałas za dużo ogrodów forumowiczek na żywo
Musisz to nadrobić. wtedy zmienisz zdanie
Ewa, zdjęcia róż nie są tak spektakularne. Po prostu portrety różane. Pokażę, bo ma część róż innych niż ja.
Oj to były dylematy
Całe szczęście, że Justy namówiła mnie do posadzenia tego cyprysika. Ja chciałam tylko niskie rośliny. Ten cyprysik zmienia całkowicie wygląd rabaty. Teraz jest rewelacyjnie.
Kasiu,Asiu ja już nie powinnam obchodzić urodzin
Tak mi się gdzieś wymknęło i poszło. Ale to bardzo miłe, że ktoś zwrócił na to uwagę.
Aniu, u mnie tulipany nie przemarzają. Nornic też nie mam, więc raczej się tylko rozmnażają.
Bardziej bałabym sie o te z Holandii.
Maju, muszę poszukać takiej ostróżki. Jest śliczna. Już sobie zapisałam.
Ciekawe, czy sama się sieje tak jak wszystkie jednoroczne.
Nawet jeśli nie to jestem gotowa się poświęcić i siać w domu co roku, chociaż moje siewy nie są zbyt udane
Aga, ja bardzo lubię wspomnienia. Zawsze dzięki nim łatwiej mi przetrwać zimę.
No to wracamy do maja

A najgorsze jest to, że nie mam samochodu. Życie na obrzeżach miasta jest super, ale jak się ma samochód. W dodatku pracuję po drugiej stronie miasta. Niezbyt dobrze zaczęty rok.
Wasze odwiedziny od razu poprawiły mi nastrój
Moniko, a dlatego miałas przerwę tulipanową? Czyżby jakiś zawód?
Ja nawet jak mi jakieś wypadają, jesienią kupuję następne. Nie wyobrażam sobie ogrodu bez nich. Fakt, że liście potem denerwują, dlatego staram się sadzi je trochę dalej i za innymi roślinami.
Maju, jak na razie prognozy długoterminowe nie widzą zimy. Jakieś małe przymrozki. Ja bardziej martwię się o brak śniegu. Bo przy nim żaden mróz nie straszny. Mam nadzieję, jednak, że cała zima uciekła do Stanów.
Jadziu, cieszę się, że zdjęcia nastrajają Cię pozytywnie
Aniu, za jakiś czas. Lecę chronologicznie. Ale faktycznie czerwiec jest najbardziej ukwiecony. Kwiaty sa prawie wszędzie.
To jest problem, żeby potem rabata wydawała się ciekawa. Dlatego ja postawiłam na trawy
Marta, u Ciebie jest tyle wspaniałych roślin
Renatko, to ja się bardzo spóźniałam z życzeniami
Czyli masz wiele powodów do świętowania w tych dniach
Tak mówisz, bo nie widziałas za dużo ogrodów forumowiczek na żywo
Musisz to nadrobić. wtedy zmienisz zdanie
Ewa, zdjęcia róż nie są tak spektakularne. Po prostu portrety różane. Pokażę, bo ma część róż innych niż ja.
Oj to były dylematy
Całe szczęście, że Justy namówiła mnie do posadzenia tego cyprysika. Ja chciałam tylko niskie rośliny. Ten cyprysik zmienia całkowicie wygląd rabaty. Teraz jest rewelacyjnie.
Kasiu,Asiu ja już nie powinnam obchodzić urodzin
Tak mi się gdzieś wymknęło i poszło. Ale to bardzo miłe, że ktoś zwrócił na to uwagę.
Aniu, u mnie tulipany nie przemarzają. Nornic też nie mam, więc raczej się tylko rozmnażają.
Bardziej bałabym sie o te z Holandii.
Maju, muszę poszukać takiej ostróżki. Jest śliczna. Już sobie zapisałam.
Ciekawe, czy sama się sieje tak jak wszystkie jednoroczne.
Nawet jeśli nie to jestem gotowa się poświęcić i siać w domu co roku, chociaż moje siewy nie są zbyt udane
Aga, ja bardzo lubię wspomnienia. Zawsze dzięki nim łatwiej mi przetrwać zimę.
No to wracamy do maja

- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Uwielbiam niezapominajki
Wprowadzają taką lekkość na rabaty, niewymuszoną swobodę
Wprowadzają taką lekkość na rabaty, niewymuszoną swobodę
Gosiu.. komunikacyjne uściski!! Nie denerwuj się i nie dręcz- każdemu się zdarza chwila zagapienia.. Na pewno utrudnia się codzienne zycie bez samochodu ale najważniejsze, że nic się Tobie nie stało
Dlaczego miałam przerwę w tulipanach..? Kiedyś posadziłam sporo opapuzich, ale jakos nie miałąm pomysłu co robić z kikutami po kwitnieniu. Na szczęście rosną u Rodziców w mało widocznym miejscu-więc rosna swobodnie bez wykopywania od jakiś 8 lat.. Jednak nie kupowałam ani nie dosadzałam niejako zniechęcona.. Teraz podglądam na Fo zdjęcia, wyciągam wnioski i widzę, że trzeba, jak wspominasz, sadzić tak, aby później inne rosliny zakryły.. W październiku posadziłam kilka sztuk i zobaczymy, jak to będzie wyglądać wiosną i później w lato- ale coś czuję, że się "od-obrażę" na tulipany
Przypomnij mi, proszę, co to za drobne lekko fioletowe kwiatki jak płożąca poduszka- floksy..?
Dlaczego miałam przerwę w tulipanach..? Kiedyś posadziłam sporo opapuzich, ale jakos nie miałąm pomysłu co robić z kikutami po kwitnieniu. Na szczęście rosną u Rodziców w mało widocznym miejscu-więc rosna swobodnie bez wykopywania od jakiś 8 lat.. Jednak nie kupowałam ani nie dosadzałam niejako zniechęcona.. Teraz podglądam na Fo zdjęcia, wyciągam wnioski i widzę, że trzeba, jak wspominasz, sadzić tak, aby później inne rosliny zakryły.. W październiku posadziłam kilka sztuk i zobaczymy, jak to będzie wyglądać wiosną i później w lato- ale coś czuję, że się "od-obrażę" na tulipany
Przypomnij mi, proszę, co to za drobne lekko fioletowe kwiatki jak płożąca poduszka- floksy..?
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Niezwykła przyjemność zajrzeć do ogrodu majowego czy czerwcowego
Namawiałam koleżankę, żeby zaczęła robić zdjęcia, bo zima czasem jest za długa, żeby ją znieść bez wspomagania
Nic z tego nie wyszło, trudno.
- renzal

- Od: 13 maja 2011, o 12:33
A teraz zobaczyłam śliczne irysy.
Czy one są wysokie, czy takie średniaki? Bo takich szukam. Najbardziej podobają mi się te średnie (może dlatego, ze wysokie często się wykładają 
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
)Nadzieja umiera ostatnia...