Doniczkowce u szarotki cz. 4

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Kelpie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2013, o 14:17
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Doniczkowce u szarotki cz. 4

Post »

Pamiętam jeszcze te wiosenne kwitnienia tulipanów u Ciebie- nie mogłam się napatrzeć- a tu się szykuje jeszcze bardziej kolorowy festiwal odmian :wink:
Życie jest piękne:) pozdrawiam wszystkich zielono zakręconych- Karolina

mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
przemo1669
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2011, o 11:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

:wit Dorotko prezencik przepiękny ;:138 mój też zaczynał kwitnąć, ale kotu się nie spodobał i go ułamał ;:145
50 odmian tulipanów to nie mało, ale za to ile kolorków. Szkoda, że większość tych kolorowych i papuzich po kilku latach mają inny kolor, albo całkiem giną :(
Awatar użytkownika
judyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 14:08

Post »

Dorota tylko 50 odmian... :shock:
:;230 ..to jakby poważne zaniedbanie :lol: ;:306
Podziwiam Cię za tą ilość w kolekcji. Niebanalna kolekcja i pracochłonnych roślin...wkopywać i wykopywać corocznie to nie lada wyzwanie, dlatego tym bardziej jestem pod wrażeniem.
Jeszcze jak się przyznasz po ile cebulek zagrzebałaś z każdej odmiany przyjmując tak na oko jakąś średnią, to będę miała jasność co do tej plantacji :wink:
Obstawiam średnią 15-20 szt. ;:209
szarotka66
1000p
1000p
Od: 21 sie 2011, o 14:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kelpie mam nadzieję na bardzo kolorowy festiwal, bo trochę było tych kolorów w zeszłym sezonie, a teraz całą jesień poświęciłam na sadzenie nowych odmian......... ;:224
przemo1669 mam nadzieję, że przez kilka sezonów kolory będą takie jakich oczekuję, ale w sumie podobają mi się nawet te bardziej oklepane jak np. Apeldoorn.
judyta Judytko te 50 to takie, które potrafię nazwać, a pewnie drugie tyle czekających na identyfikację. :D Jeśli chodzi o ilość szt w odmianie to było nawet po 60 szt, a Tardy to 110 szt, ale są odmiany gdzie mam tylko po 5 szt. :)
Mam nadzieję, że zakwitną i będzie co podziwiać. Dziś sprawdzałam i niektóre wystawiają nosy, ale u mnie w styczniu zawsze tak było, więc się nie martwię. ;:108
Spis moich wątków Parapetowe i lilie
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim
Awatar użytkownika
judyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 14:08

Post »

:shock: :shock: Nie podejmuję się zatem porachować ilości cebul, ale mogę sobie wyobrazić nakład pracy włożonej w przygotowanie gruntu i posadzenie takich ilości cebul. Będzie blisko 1 000, a może i grubo ponad ;:202 .
A tulipany to przecież nie jedyne Twoje cebulowe. Już się nie mogę doczekać fot z Twego ogrodu!! a przez Ciebie ;:196 i ze swojego :;230
Awatar użytkownika
hen_s
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2010, o 15:24

Post »

Podziwiam gust właścicielki i jej pracowitość. Ale potem aż chce się popatrzeć na takie piękności... :D
Henryk - moje kaktusy i sukulenty 1..., 8, 9,cz. 10
W tematach roślin proszę pisać na priv.
szarotka66
1000p
1000p

Post »

Jesienią w 2012 r posadziłam 450 szt samych tulipanów, w 2013r było ich zdecydowanie więcej, jeśli doliczę do tego moje skromne pozostałości z poprzednich lat............no cóż trochę tego będzie. ;:108
Kiedy nadejdzie pora kwitnienia, chyba będę zmuszona otworzyć nowy wątek poświęcony roślinom cebulowym. ;:224
Judytko cieszę się, że nie tylko u mnie kolorowa będzie wiosna. ;:138
Henryku jak zwykle miły komentarz, jak widać na tym forum, jest mnóstwo osób, które pasjonuje "jeden typ". :wink:
Nadwyżki z domu i ogrodu
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50

Post »

Dorotko, zasugeruj delikatnie malżonkowi wspaniałaemu zę do tych pięknych kwitnień jeszcze jakiś aparacik by się przydał....Piękne portety posyłałabyś małżowi ;:224
szarotka66
1000p
1000p

Post »

Aniu aparat mam tylko jakoś nie mam szczęścia do kart pamięci, już 3 się zniszczyły, dlatego teraz robię fotki telefonem. Wiem, że są gorszej jakości, ale na wiosnę się poprawię i uruchomię aparat.
Zobaczcie młode kalanchoe tomentosa. Jakiś czas temu przy porządkach odpadł liść, który oczywiście powędrował do pierwszej z brzegu doniczki (bo nic nie może się zmarnować :D ) i oto efekt:

Obrazek

A tu coś z fauny. Szczeniak sąsiadów kradnący sznurek z beli słomy. Ten pyszczor zdaje się mówić:
"Już więcej tego nie zrobię, tylko mnie uwolnij". O matko jak ona rozrabia ;:223 :

Obrazek
Nadwyżki z domu i ogrodu
Kelpie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2013, o 14:17

Post »

Gratuluje nowej roślinki- a przede wszystkim- dobrej ręki do tego całego zielonego ,,majdanu" ;:180 - no a psina urocza... ;:224 ale to fakt- spojrzenie ma bardzo wymowne :wink:
Życie jest piękne:) pozdrawiam wszystkich zielono zakręconych- Karolina

mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Super,że listek się ukorzenił:)

A psinka taka niewinna:D :;230
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50

Post »

No nie mogę....psina przesłodka :)
Wygląda jakby chciała z siebie szyneczkę zasznurowaną zrobić :lol: .
Młody listek śliczny....czy w tej doniczce nie rośnie więcej takich "odpadniętych" ? :lol:
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

A mnie te białe, idealnie białe hipeastrum za ;:167 złapało... W tym roku jakoś przegapiłam zakup hipka.. jak wiele zresztą spraw ;:306 Ale dobrze, że choć u innych napatrzeć się można ;:224
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
szarotka66
1000p
1000p

Post »

Kelpie ta psina to taki fałszywiec, bo niby się cieszy, ale złapać się nie chce dać z własnej woli. Trzeba się nakombinować żeby ją dorwać. ;:306

Filigranowa27 bardzo niewinna, ale wynosi wszystko co jej wpadnie do pyska, doniczki to nawet z roślinami wlecze po podwórku, o pustych nie wspomnę. ;:108

Cynthia w tej doniczce docelowo rośnie hoja, a wynajmuje trochę miejsca, grudnikowi i kalanchoe. Jak pisałam wcześniej niczego nie wyrzucam tylko próbuje ukorzeniać. W efekcie jestem zastawiona doniczkami, donicami i skrzynkami balkonowymi. :;230

mniodkowa dla mnie też ten biały kolor jest nr 1, może dlatego, że rzadko można na takiego trafić markecie. Jeśli masz pod bokiem Biedronkę to może jeszcze zdążysz się zaopatrzyć w cebulę, bo w mojej jeszcze są.

Ja dziś przyniosłam swoje ze strychu, w celu posadzenia i jestem mile zaskoczona, bo mają suche łuski i bardzo przytyły co niektóre. ;:138
Nadwyżki z domu i ogrodu
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2012, o 14:41

Post »

szarotka66 pisze:Jeśli chcesz narcyzy do posadzenia w doniczkę, które powinny zakwitnąć na Wielkanoc to mogę Ci kilka szt podesłać. Z narcyzami to do gruntu za późno, dlatego wszystkie wylądują w donicach, trochę tego będzie, ale od przybytku głowa nie boli. :D
:oops: Rzadko ostatnio zaglądam do doniczkowych...
Jeśli jeszcze nie za późno,to chętnie przyjmę ;:131 ;:180 .A może zostało Ci krokusików?....a pamiętasz o przebiśniegach ;:224 ?

U mnie narcyzy już wyłażą z ziemi :evil:

Właśnie weszłam na lilypol ;:224 ......o matko ;:223 .
Będziesz u nich coś zamawiać?
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”