Zachwyciło mnie zdjęcie z różyczką. Sądziłam, że Crystal to róża o dużych kwiatach...A tu widzę cudnie kwitnie w parterze w towarzystwie chyba fiołkowych listków
Działka na Kaszubach - siódmy rok na Forum
- tu.ja
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Działka na Kaszubach - siódmy rok na Forum
Wszystkiego dobrego i jeszcze lepszego Marysiu!
Zachwyciło mnie zdjęcie z różyczką. Sądziłam, że Crystal to róża o dużych kwiatach...A tu widzę cudnie kwitnie w parterze w towarzystwie chyba fiołkowych listków
Biała prymula sieboldii też chwyta za serce swą skromną urodą.
- amba19

- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Alicjo - dziękuję!
Te nocne zdjęcia chyba pierwszy raz tak mi wyszły i to z ręki bez statywu (bo się go jeszcze nie dorobiłam
)
Izo - różę kupiłam u Wentów pod nazwą Crystal, wiosną kwitła na niskich pędach - ale u mnie to częste zjawisko. Moja Mary Rose przez trzy lata była niewiele wyższa od aksamitek. Dopiero w tym roku wypuściła pęd o jakiejś normalnej wysokości. Może to efekt podsypania gliną? A przecież podkarmiam je przez całą wiosnę i lato organicznie - gnojówką z obornika i mineralnie nawozem Yara Mila i takim do róż ( na zmianę)
========================================================================================================
6.06.2013. Co zakwitło...
Orlik pełny-1
Orlik pełny-2
Orlik pełny-3 wszystkie z nasion od Izy Tu-ja
Żurawka krwista(?)
Irys syberyjski
--------------------------
Różowa Rabata z niskopiennym clematisem
Czerwcowy domeczek
======================================================================================================
8.06.2013 co zakwitło...
Żółty irys
Śniedek baldaszkowaty czyli śpioszki
Irys wodny też żółty
Margaretka
Jaśminowiec
Skalnica cienista
Irga płożąca
Goździk kropkowany
Tytoń
Rojnik
bodziszek biały
--------------------------
Mak orientalny
Te nocne zdjęcia chyba pierwszy raz tak mi wyszły i to z ręki bez statywu (bo się go jeszcze nie dorobiłam
Izo - różę kupiłam u Wentów pod nazwą Crystal, wiosną kwitła na niskich pędach - ale u mnie to częste zjawisko. Moja Mary Rose przez trzy lata była niewiele wyższa od aksamitek. Dopiero w tym roku wypuściła pęd o jakiejś normalnej wysokości. Może to efekt podsypania gliną? A przecież podkarmiam je przez całą wiosnę i lato organicznie - gnojówką z obornika i mineralnie nawozem Yara Mila i takim do róż ( na zmianę)
========================================================================================================
6.06.2013. Co zakwitło...
Orlik pełny-1
Orlik pełny-2
Orlik pełny-3 wszystkie z nasion od Izy Tu-ja
Żurawka krwista(?)
Irys syberyjski--------------------------
Różowa Rabata z niskopiennym clematisem
Czerwcowy domeczek======================================================================================================
8.06.2013 co zakwitło...
Żółty irys
Śniedek baldaszkowaty czyli śpioszki
Irys wodny też żółty
Margaretka
Jaśminowiec
Skalnica cienista
Irga płożąca
Goździk kropkowany
Tytoń
Rojnik
bodziszek biały--------------------------
Mak orientalny- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Marysiu przepiękne orliki, czy zbierasz nasiona?
- EwkaEs

- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Ambo-noworoczna dla oczu uczta orlikowa u Ciebie!
-
cozapiachy
- 50p

- Od: 27 lip 2012, o 12:44
Marysiu, Dziękuję za cierpliwość i zdjęcia podglądowe
Leśnej Kałuży. Teraz już wiem bez prądu ani rusz.
PS Wątku jeszcze nie mam - bo. bo .bo się wstydzę pokazywać
mój żółty ugór.
PS Wątku jeszcze nie mam - bo. bo .bo się wstydzę pokazywać
Pozdrawiam
Barbara
Marysiu
Witam w Twoim wątku. Poznałyśmy się u "Maski". Na Twoją stronę nakierowała mnie córka Ala (a-nie)
reklamując Twoje piękne zdjęcia. No i oczywiście utknęłam - przeglądam i przeglądam ... są piękne. Masz piękny dom, cudny ogród i jak pięknie położony. Ja mieszkam na Przymorzu, działkę mam w Jasieniu, na terenie ogródków działkowych. Dojeżdżam tam komunikacją miejską (tramwaj, autobus) Odwiedziłam ogród przed świętami i odnalazłam wiosnę w zakwitających pierwiosnkach, miłku amurskim, ciemiernikach - jak przyjdzie zima to pewnie zmarzną (trochę je okryłam). Cieszę się, że Cię poznałam.
Witam w Twoim wątku. Poznałyśmy się u "Maski". Na Twoją stronę nakierowała mnie córka Ala (a-nie)
reklamując Twoje piękne zdjęcia. No i oczywiście utknęłam - przeglądam i przeglądam ... są piękne. Masz piękny dom, cudny ogród i jak pięknie położony. Ja mieszkam na Przymorzu, działkę mam w Jasieniu, na terenie ogródków działkowych. Dojeżdżam tam komunikacją miejską (tramwaj, autobus) Odwiedziłam ogród przed świętami i odnalazłam wiosnę w zakwitających pierwiosnkach, miłku amurskim, ciemiernikach - jak przyjdzie zima to pewnie zmarzną (trochę je okryłam). Cieszę się, że Cię poznałam.
Pozdrawiam Ela
- amba19

Ewo-drewutnio - dzięki! A Ty masz przerwę zimową w swoim wątku? Kiedy nowy otwierasz?
Marysiu - pozbierałam nasiona z tych pełnych orlików ale nie pamiętam czy jeszcze coś mi zostało - bo rozdawałam dziewczynom z FO. Sprawdzę po południu czy mi coś jeszcze zostało.
Ewo z Krakowa - orliki dziękują za uznanie!
Basiu - no co Ty
nie wierzę, że u Ciebie taka pustynia. Na pewno masz jakieś roślinki - a każda roślina jest warta pokazania 
Elu - Na Jasień faktycznie bez problemu możesz dojeżdżać z Przymorza miejska komunikacją.
Ja miałam działkę w Oliwie pod lasem ( w otulinie Parku Krajobrazowego) tuż koło Doliny Radości. To miejsce nazywa się Zaklęsy. Też dojeżdżałam autobusem, potem tramwajem, a potem 15-to minutowy spacer przez najładniejszą dzielnicę Gdańska czyli przez Starą Oliwę.
Niestety nie dawałam rady dbać o dwie działki i musiałam dokonać wyboru
10.06 - Co zakwitło...
Irys syberyjski
Lak
Rogownica kutnerowata
Clematis
Biała naparstnica( troszkę ją pokręciło
)
Różowa naparstnica
Jastrzębiec
Marysiu - pozbierałam nasiona z tych pełnych orlików ale nie pamiętam czy jeszcze coś mi zostało - bo rozdawałam dziewczynom z FO. Sprawdzę po południu czy mi coś jeszcze zostało.
Ewo z Krakowa - orliki dziękują za uznanie!
Basiu - no co Ty
Elu - Na Jasień faktycznie bez problemu możesz dojeżdżać z Przymorza miejska komunikacją.
Ja miałam działkę w Oliwie pod lasem ( w otulinie Parku Krajobrazowego) tuż koło Doliny Radości. To miejsce nazywa się Zaklęsy. Też dojeżdżałam autobusem, potem tramwajem, a potem 15-to minutowy spacer przez najładniejszą dzielnicę Gdańska czyli przez Starą Oliwę.
Niestety nie dawałam rady dbać o dwie działki i musiałam dokonać wyboru
10.06 - Co zakwitło...
Irys syberyjski
Lak
Rogownica kutnerowata
Clematis
Biała naparstnica( troszkę ją pokręciło
Różowa naparstnica
Jastrzębiec- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Czy te maki z poprzedniej strony faktycznie mają taki łososiowy kolor? Piękne są.
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Cudne maki! a kolor niespotykany 
- amba19

Marysiu - maczek od naszej forumowej ( niestety już nieaktywnej) koleżanki Magdali. Trzeci sezon u mnie, a może już czwarty? Jak szybko ten czas umyka....
- klarysa

- Od: 11 mar 2011, o 17:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marysiu, bywam u ciebie często.
Podziwiam kunszt Utrwalającego Rzeczywistość
i obiekty fotografowane.
Tęsknie za tymi kwiatkami i widokami
Chyba też mam jego braciszków
W tym roku zakwitł pierwszy raz 
Podziwiam kunszt Utrwalającego Rzeczywistość
Tęsknie za tymi kwiatkami i widokami
Chyba też mam jego braciszków
Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
- Kochammmkwiaty
- 1000p

- Od: 25 maja 2012, o 09:30
- Kontakt:
Witaj Marysiu,
Przepiękne te maki - delikatne, z wdziękiem - ja mam od Asi (asmy) ale chyba czerwone...
Miłego weekendu
Przepiękne te maki - delikatne, z wdziękiem - ja mam od Asi (asmy) ale chyba czerwone...
Miłego weekendu
Agnieszka :) wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
- amba19

Kochani - mniej więcej godzinę temu wróciłam z działki...z bardzo mieszanymi uczuciami.
Po pierwsze stan wegetacji..matko jak zielono. Ja rozumiem, że kwitną pierwiosnki

ale pączki kwiatowe mają lwie paszcze

A rudbekie prawie kwitną

O zielonych bujnych czuprynach maka orientalnego czy naparstnicy nawet nie wspomnę..

O takich drobiazgach jak kiełkujące krokusy, narcyzy czy botaniczne tulipany...szkoda gadać...
No i co teraz będzie jak temperatura się obniży poniżej zera i na dodatek spadnie śnieg
---------------------
A po drugie - tuż przed naszym odjazdem nasze działki objechało dookoła czarne BMW z dwoma młodymi ludźmi w środku. Wystraszyłam się nie na żarty, gdy zobaczyłam, że z tyłu nie ma tablicy rejestracyjnej. No i teraz się zastanawiam - czy to byli złodzieje na rekonesansie(i powinnam była zadzwonić na posterunek) czy też oni po prostu zgubili tę tablicę...
Po pierwsze stan wegetacji..matko jak zielono. Ja rozumiem, że kwitną pierwiosnki

ale pączki kwiatowe mają lwie paszcze

A rudbekie prawie kwitną

O zielonych bujnych czuprynach maka orientalnego czy naparstnicy nawet nie wspomnę..

O takich drobiazgach jak kiełkujące krokusy, narcyzy czy botaniczne tulipany...szkoda gadać...
No i co teraz będzie jak temperatura się obniży poniżej zera i na dodatek spadnie śnieg
---------------------
A po drugie - tuż przed naszym odjazdem nasze działki objechało dookoła czarne BMW z dwoma młodymi ludźmi w środku. Wystraszyłam się nie na żarty, gdy zobaczyłam, że z tyłu nie ma tablicy rejestracyjnej. No i teraz się zastanawiam - czy to byli złodzieje na rekonesansie(i powinnam była zadzwonić na posterunek) czy też oni po prostu zgubili tę tablicę...