Ogród Marty cz. III
- marpa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Marty cz. III
Widok kwitnących azalii łapie za
i zapiera dech !!! Cudeńka w takiej ilości budzą zachwyt niekłamany !
Pomyślności wszelkiej , Martuś!

- dorkow0

- Od: 17 sty 2013, o 22:58
Witaj Martuś...
Różaneczniki Ci kwitną wspaniale, kolekcja cudowna... Gratuluję...
Ale, aż mi serducho podskoczyło, jak zobaczyłam tego Klona cudownego... Nie wiem nawet co napisać, słów mi brak...
Taki jest piękny...
Różaneczniki Ci kwitną wspaniale, kolekcja cudowna... Gratuluję...
Ale, aż mi serducho podskoczyło, jak zobaczyłam tego Klona cudownego... Nie wiem nawet co napisać, słów mi brak...
Taki jest piękny...
- KamilOgrodnik
- 20p - Rozkręcam się...

- Od: 29 sie 2013, o 09:51
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Marta widać, że masz rękę do roślin, piękny widok 
- jonatanka

- Od: 4 mar 2012, o 12:11
Martuś śliczne Azalie i Różaneczniki.Moje Azalie będą miały pierwsze kwitnienie w tym sezonie,zobaczymy co z nich wyrośnie. 
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Aniu,miło,że się podoba,ta azalia ma kolor różowy z białymi paseczkami ,z dalsza tego nie widać
Stasiu,to prawda ta ich paleta barw jest niepowtarzalna,szkoda że nie ma ich cały rok chociaż tamtym roku kwitły bardzo długo,pogoda im sprzyjała ,pozdrawiam
Wandziu,kwitły pięknie i długo ,różaneczniki są wielką wiosenną ozdobą ogrodu,co do rdestu to kępiasta bylina nie rozmnażająca się agresywnie,rozszerza się w kępie ,obok też może pojawić się trochę młodych roślin,można je wyrzucić ,ale nie sieje się byle gdzie ,będzie w moich nadwyżkach
Aniu,dziękuję,najstarsze mają około 9 lat ,ale to parę, reszta dużo młodsza bo ciągle coś dosadzam
Maryniu,bardzo dziękuję ,dobrze tak powspominać bo wtedy jak kwitną to na nic nie ma czasu nawet się nimi delektować,sama ich oglądam z ciekawością
Dorotko,miło że się podoba ogród,na pewno będzie dalsza część
Kamilu,witam Cię gorąco w moim ogrodzie i zapraszam na dalsze spacery,nie wiem jak można wejść do Twojego ogrodu
Joasiu,cieszę się że jesteś w końcu,zostań z nami bo jakoś smutno bez Ciebie,jeżeli zakwitną to będzie radocha
Stasiu,to prawda ta ich paleta barw jest niepowtarzalna,szkoda że nie ma ich cały rok chociaż tamtym roku kwitły bardzo długo,pogoda im sprzyjała ,pozdrawiam
Wandziu,kwitły pięknie i długo ,różaneczniki są wielką wiosenną ozdobą ogrodu,co do rdestu to kępiasta bylina nie rozmnażająca się agresywnie,rozszerza się w kępie ,obok też może pojawić się trochę młodych roślin,można je wyrzucić ,ale nie sieje się byle gdzie ,będzie w moich nadwyżkach
Aniu,dziękuję,najstarsze mają około 9 lat ,ale to parę, reszta dużo młodsza bo ciągle coś dosadzam
Maryniu,bardzo dziękuję ,dobrze tak powspominać bo wtedy jak kwitną to na nic nie ma czasu nawet się nimi delektować,sama ich oglądam z ciekawością
Dorotko,miło że się podoba ogród,na pewno będzie dalsza część
Kamilu,witam Cię gorąco w moim ogrodzie i zapraszam na dalsze spacery,nie wiem jak można wejść do Twojego ogrodu
Joasiu,cieszę się że jesteś w końcu,zostań z nami bo jakoś smutno bez Ciebie,jeżeli zakwitną to będzie radocha
- mar33

- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Martuś jak zobaczyłam zestawienie dwóch japońców to złapały mnie za serduszko, ale nie tylko mnie
mój pióropusznik chyba dostanie nową szansę wśród azali eMa a nie za płotem jak do tej pory 
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
- dorkow0

- Od: 17 sty 2013, o 22:58
Mario, wracam jak wariatka do tych fotek z Klonami... No, napatrzyć się nie mogę... Siedzę i wlepiam oczy w monitor, aż okulary założyłam, bo mnie już oczy bolą, ale odejść nie potrafię... 
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Witaj Martusiu, no to mamy nowy rok, więc wszystkiego co najlepsze i dużo siły i zdrówka życzę, cudownej wiosny, potem lata, wspaniałej jesieni i pięknej zimy, niech nam się te pory roku poukładają 
- Sylwia85
- 1000p

- Od: 24 lut 2013, o 16:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Martusiu w Nowym Roku. Wstyd mi że dopiero teraz się wpisuję w nowym wątku ale zrobiłam sobie małą
przerwę. Już jestem i to co zaserwowałaś nam w nowym wątku powala z nóg. Na początku piękne wspomnienia, kolorowego ogrodu, pięknych roślin, kwiatów bajkowo. A później to myślałam że nos w monitor włożę - prześliczne stroiki, choinki . Jestem pod dużym wrażeniem. Powiedz mi choinka z mchu to długo się utrzyma? Martusiu padam na kolana i
, piękne prace, ujeły moje serce i bardzo ale to bardzo mi się podobają.
Wnuczęta rosną jak na drożdzach, wnuczka to już prawie pannica oj będę się kawalerowie kręcić
Pozdrawiam cieplutko
Wnuczęta rosną jak na drożdzach, wnuczka to już prawie pannica oj będę się kawalerowie kręcić
Pozdrawiam cieplutko
Ogród początki - zapraszam serdecznie
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Martusiu to jest pokaz godny Nowego Roku! masz tak cudowne azalie jak w ogrodzie botanicznym, a czego Ty nie masz
widać dbałość i serce w każdym kącie ogrodu
Życzę Ci dodatkowych środków na rośliny w tym roku, bo Ty ich na pewno nie zmarnujesz 
-
koziorozec

Marysiu-mar33 zgrały się te dwa japońce, ale muszę Ci powiedzieć że zestawienie paproci z azaliami też nie jest złe,tam nie mam nic przez cały rok do roboty ,paprocie nie puszczą ani chwasteczka a nad nimi w tej zieleni na wiosnę górują azalie,doskonale obie rośliny sobie radzą i nie przeszkadzają
Dorotko,masz mały przykład co posadzić pod sosnami,właśnie paprocie z azaliami bo nad nimi jest świerk ogolony od dołu z gałęzi i na górze przycięty w kulkę,to można w małym kawałku,albo taki klon z różową japońską azalią, a dalej jakieś inne zestawienie,będą różne i coś można podejrzeć i trochę sobie pomóż
Iwonko,dziękuję za życzenia,i czekamy do wiosny
Sylwio,nie szkodzi że późno ,ważne że jesteś,wszystkie wyroby z mchu trzymają się dość długo ,tylko trzeba ich zapakować do ciemnej folii i schować ,żeby nie były narażone na światło słoneczne i w wielkim gorącu,koleżanka ma ode mnie już 4 rok i mówi że zupełnie nic jej nie jest,ja mam 1 z tamtego roku to też jest dobra,robię ich trochę ale wszystko znajomi zabierają że nic mi nie zostaje,jedną uratowałam dla siebie w tamtym roku to też była na zdjęciu,te choinki robię z różnymi kolorami banieczek ,gwiazdkami ,prezencikami,małymi aniołkami,przeróżne i każda praktycznie inna,ile by ich nie było to zaraz nie ma.Wnuki rosną,a wnuczka ciągle się ze mną mierzy ,bo przerosła mnie o 1cm i bardzo się cieszy,a kawalerowie cholera już się kręcą,
pozdrawiam
Marysiu,ale mi nasadziłaś komplementów,to miłe, bardzo dziękuję,wiesz jak to jest z naszymi ogrodami ciągle nam coś potrzeba,nieustannie dosadzamy,pozdrawiam

Dorotko,masz mały przykład co posadzić pod sosnami,właśnie paprocie z azaliami bo nad nimi jest świerk ogolony od dołu z gałęzi i na górze przycięty w kulkę,to można w małym kawałku,albo taki klon z różową japońską azalią, a dalej jakieś inne zestawienie,będą różne i coś można podejrzeć i trochę sobie pomóż
Iwonko,dziękuję za życzenia,i czekamy do wiosny
Sylwio,nie szkodzi że późno ,ważne że jesteś,wszystkie wyroby z mchu trzymają się dość długo ,tylko trzeba ich zapakować do ciemnej folii i schować ,żeby nie były narażone na światło słoneczne i w wielkim gorącu,koleżanka ma ode mnie już 4 rok i mówi że zupełnie nic jej nie jest,ja mam 1 z tamtego roku to też jest dobra,robię ich trochę ale wszystko znajomi zabierają że nic mi nie zostaje,jedną uratowałam dla siebie w tamtym roku to też była na zdjęciu,te choinki robię z różnymi kolorami banieczek ,gwiazdkami ,prezencikami,małymi aniołkami,przeróżne i każda praktycznie inna,ile by ich nie było to zaraz nie ma.Wnuki rosną,a wnuczka ciągle się ze mną mierzy ,bo przerosła mnie o 1cm i bardzo się cieszy,a kawalerowie cholera już się kręcą,
Marysiu,ale mi nasadziłaś komplementów,to miłe, bardzo dziękuję,wiesz jak to jest z naszymi ogrodami ciągle nam coś potrzeba,nieustannie dosadzamy,pozdrawiam
- Sylwia85
- 1000p

- Od: 24 lut 2013, o 16:57
Martusiu gdzieś słyszałam ze wnukowie są bardzo podobni do swoich dziadków i babć. Więc jak wierzyć temu to skoro wnuczka takie piękna dziewczyna to i babcia też 
Zazdroszczę takiego talentu i coś mi się zdaje że w grudniu to ja się do Ciebie bardzo ładnie uśmiechne
o tak i poprosze o zrobienia czegos dla mnie. Bo ja w tych sprawach to beztalencie jestem kompletne. Oczywiście zapłacę.
Zazdroszczę takiego talentu i coś mi się zdaje że w grudniu to ja się do Ciebie bardzo ładnie uśmiechne
Ogród początki - zapraszam serdecznie
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Jak Ty Kochana nasadziłaś kwiatków to my Ci teraz sadzimy komplementy

- gracha
- 1000p

- Od: 23 maja 2012, o 21:49
Zachwyt chwyta za serce,jakie cudowne azalie , miło tak wieczorkiem popatrzeć a potem marzyć i śnic bo też by tak się chciało mieć pięknie jak w Twoim ogrodzie

-
koziorozec