Wiejski ogród cz.15

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Wiejski ogród cz.15

Post »

Tereniu witaj! tak ubiegłą zimę przetrwały i mam nadzieję, że ta też będzie łaskawa. Jest frajda :!: ale i trochę zachodu :uszy
Kiedy wracasz do domu?
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

A ja czytałam w necie,ze tylko w lutym ma być lekka zima,a w marcu juz wiosna,ale te długoterminowe prognozy nie zawsze się sprawdzaja.
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu oglądam dokładnie Twoją wolierę, cały czas myślę, a może by tak u mnie kurki zamieszkały ;:306 ale chyba mąż się nie zgodzi.
Czytam prognozy Małgosi, chciałoby się aby tak łagodnie było tego roku, bo po dzisiejszym przeglądzie ogrodu gdyby przyszedł porządny mróz wiele roślin u mnie straciłabym, tak jak dwa lata temu. U mnie ruszyły zimowity, czosnek zimowy, żonkile, widać na wierzchu ich kiełki.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
akl62
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 cze 2011, o 19:53

Post »

korzo_m , gdyby nie mój M, to już bym zamawiała wolierę i kurki. Dobrze, że on stoi na straży zdrowego rozsądku.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Małgosiu pamiętasz jak w marcu cieszyłyśmy się na rychłą wiosnę jak podawały prognozy, a w miarę upływu tygodni prognozy zmieniali. Więc chyba trzeba czekać co nam zima przyniesie. U mnie pranie pogościowe suszy się na polu i słoneczko radośnie świeci!
Dorotko każdy robi to co uważa. Ja lubię chyba stałe obowiązki, a jestem w domu nie tylko ja bo i M i młodzi jak wyjadę to ma kto dać jeść kurkom i ma kto zjeść jajka :uszy
Mój ogród na razie śpi, ale część roślin jest pod liśćmi i pod iglastymi więc nie zaglądam co tam pod spodem. Nawet niektóre róże są otulone koszulkami.
Aniu mój strażnik nie ma na mnie takiego wpływu :?
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Marysiu ;:196 Już jestem - wróciłam i robię przegląd domowych kwiatów a jutro działka ;:108
Idę zobaczyć woliery i jak mąż się zgodzi to zamówię :tan ale będzie zabawa ;:108
Pozdrawiam i miłego dnia życzę ;:168
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Marysiu witaj poświątecznie, nie narzekaj na dysk w laptopie bo jak mój wysiadł przed świętami to do tej pory szwankuje ;:306 i nie ma nadziei na razie na poprawę ;:134
Internet mułowato chodził przez całe święta nie tylko Tobie ale chyba wszędzie był przeładowany :shock:
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
stokrotka-77
200p
200p
Od: 21 lut 2011, o 21:42
Kontakt:

Post »

Marysiu podglądam Cię czasami i podziwiam Twój galop, szczególnie na wyspie. Śmigasz jak młoda klacz:) Podziwiam i noszę Cię głęboko w sercu. ;:167
Fraszka_1
1000p
1000p
Od: 16 cze 2013, o 15:41

Post »

Udał Ci się kurnik ;:333
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Marysiu witam po ! Ja narzekam, bo mając informatyka pod ręką mam większe wymagania :oops:
Internet kiepsko chodzi bo oszczędzają na dzierżawie nadajników, nie podwyższają ceny żeby klienci nie uciekli do konkurencji.
Wspaniałej zabawy sylwestrowej!
Agnieszko FO stało się częścią mojego życia można rzec. To nie tylko stała tu obecność ale i nowe znajomości, a w ślad za nimi nowe rośliny. To bardzo wciąga. Ja też myślałam o Tobie cały czas, zachodziłam, podglądałam, ale cisza :D Dlatego dzisiaj radosny dzień, że mogę Cię poczytać ;:196
......młoda klacz.. ;:306 ale się uśmiałam
A wpadnij zaś ;:168
Natalko tak mi przypadł do gustu, że dałam Kup teraz ;:306
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Marysiu :wit Twoje kurki maja jak w raju, zielona trawka, którą wrzucasz do woliery to dla nich o tej porze największy rarytas. Ile jajeczek dziennie zbierasz?
U mnie na wsi mało kto hoduje kury i zamawianie trzeba składać przynajmniej z tygodniowym wyprzedzeniem...takie to czasy nastały.
Do siego roku Marysiu! :wit
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Fraszka_1
1000p
1000p
Od: 16 cze 2013, o 15:41

Post »

Aaaa, to kupny ;:oj a ja myślałam, że sama zrobiłaś :wink:
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Marysiu moja zabawa dalej w sali puchowej, ciągnie się to za mną od przed świąt ;:223
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2010, o 10:51
Kontakt:

Post »

Tak sobie ogladam te kurki i czytam, czytam....kurde co z tymi facetami ;:oj i....
TerDob pisze: i jak mąż się zgodzi to zamówię
oraz....
akl62 pisze:gdyby nie mój M, to już bym zamawiała wolierę i kurki
i ja także....mój ani słuchać nie chce, choć kiedyś mieliśmy.Teraz ja na boku kombinuję materiały na jakis kurniczek maleńki, u sąsiadki kompletuję, starą gminną szopę wicher rozwalił a ja resztę spustoszenia...czynię... ;:306 ale mój M o tym pojęcia nie ma.Kurcze blade czy ja ...zniewolona wciąż i jeszcze, jestem ;:7
Marysiu Dobrego zakończenia mijającego Roku a nadchodzący niechaj niesie...i jaja od kurek Twych cudnych i tak w życiu by czasem jajcarsko ;:196 było
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Aniu Droga no popatrz trawka zielona stale rośnie ;:204 Dziennie mam między 1 a 4 jajeczka, ale najczęściej 2 lub 3. Jak jadę od Krakowa to przy wielu domach kurki są, niestety większość korzysta z rowów przy ulicy, a to chyba już nie takie ekologiczne ;:oj Moi sąsiedzi z obu stron kurki mają. W planach mam kogucika i własne kurczątka :uszy
Szczęśliwego Nowego Roku ;:196
Natalko nie zrobiłabym takiego ładnego kurniczka. Muszę przyznać że jest solidny - udał się ;:333
Marysiu co Cię tak trzyma biedaku ? zdrowiej, bo wiosna idzie ;:168
Basiu to ja nie z tych zniewolonych ;:185 ja wyzwolona kobita ;:306
Dzięki jeszcze pracy i pieniążków dodatkowych zakupiłam, młodzi pomogli złożyć ...pojechaliśmy na targ kupiliśmy kurki i niosą ;:333
znalazłam dostawcę karmy całkowicie naturalnej i mam zabawę, bo to trzeba gotować, ubijać, mieszać, ale jest super ;:215
Basiu to ja Ci życzę wyzwolenia o ile tego Ci trzeba do szczęścia jajowego ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”