.
.Odświętujmy już po Bożemu te Święta i zabierzmy się za dalsze doskonalenie terenów zielonych.
Jesteś za tym? Widzę, że tak, bo już pomidorki chodzą Ci po głowie
 .
.PS. Wątku nie zamykaj, niech się wije, nawet wolniutko, żeby smutkiem nie powiało...

.
. .
.
Ciekawe spostrzeżeniagajowa pisze: Jaga - z fachowcami chyba się już pożegnałam...no, może niezupełnie, bo mam takiego jednego domowego, a ponieważ chyba za słabo jest wynagradzanyto ociąga się z różnymi drobnymi, acz ważnymi drobiazgami - a to wieszaczek, a to lampa, a to jakiś uchwyt lub półeczka ; mnóstwo tego jeszcze jest do zrobienia...Przy okazji przypomina mi się zawsze jakiś taki "dowcipowy" tekst męża do żony: " Mówiłem ci już, że jak obiecuję, że coś zrobię, to zrobię i nie musisz mi o tym co rok przypominać!"

. Tak mi się ciepło na duszy zrobiło, że nie tylko ja tak mam. Na wynagrodzenie nie narzekam (choć zawsze mogło by być lepsze
 . Tak mi się ciepło na duszy zrobiło, że nie tylko ja tak mam. Na wynagrodzenie nie narzekam (choć zawsze mogło by być lepsze  ), ale gdzie tu się spieszyć. Im szybciej coś zrobisz, tym rychlej nadejdzie kolejne zlecenie
 ), ale gdzie tu się spieszyć. Im szybciej coś zrobisz, tym rychlej nadejdzie kolejne zlecenie  .
 . 

Zastanawiam się, czy tych w pośpiechu sypanych kopców jednak nie rozgarnąć
 Zastanawiam się, czy tych w pośpiechu sypanych kopców jednak nie rozgarnąć  Na razie planuję kolejne zakupy i tak z przyjemnością spędzam poświąteczną wolność
 Na razie planuję kolejne zakupy i tak z przyjemnością spędzam poświąteczną wolność 

a tu gospodyni brak...no nie uchodzi
 a tu gospodyni brak...no nie uchodzi  
  przed świętami najpierw dopadła mnie praca zawodowa,  a potem prace domowe...no i tak... święta minęły i chyba nie zdążyłam odpocząć,  a tu trzeba znowu wracać do działania...
 przed świętami najpierw dopadła mnie praca zawodowa,  a potem prace domowe...no i tak... święta minęły i chyba nie zdążyłam odpocząć,  a tu trzeba znowu wracać do działania... a w domu poremontowy bałagan poczeka na sprzątanie do wiosny
 a w domu poremontowy bałagan poczeka na sprzątanie do wiosny  Ale jest ładnie
 Ale jest ładnie  

A co do Burgundy I. to powiem tak: szału nie ma, chociaż i tak ja mam do niej  słabość
 A co do Burgundy I. to powiem tak: szału nie ma, chociaż i tak ja mam do niej  słabość  Kwitła przyzwoicie, ładnie się rozrosła, natomiast pochorowała się - tak jak wiele moich róż w tym roku - i od połowy sezonu mocno od dołu wyłysiała...Inna rzecz - rośnie chyba w zbyt słonecznym miejscu i miałam nawet zamiar ją przesadzić,  ale jakoś do tego nie doszło.
 Kwitła przyzwoicie, ładnie się rozrosła, natomiast pochorowała się - tak jak wiele moich róż w tym roku - i od połowy sezonu mocno od dołu wyłysiała...Inna rzecz - rośnie chyba w zbyt słonecznym miejscu i miałam nawet zamiar ją przesadzić,  ale jakoś do tego nie doszło.

Przy dużych dzieciach tęskni się za takimi słodkimi maluchami, a tu jeszcze trzeba trochę zaczekać na wnuczki...
 Przy dużych dzieciach tęskni się za takimi słodkimi maluchami, a tu jeszcze trzeba trochę zaczekać na wnuczki...  Śmieje się, że jak się jedno naprawi, to dwie kolejne rzeczy są do naprawienia i tak w kółko
 Śmieje się, że jak się jedno naprawi, to dwie kolejne rzeczy są do naprawienia i tak w kółko  Zatem trzeba się nie przejmować
 Zatem trzeba się nie przejmować   
  Spokój tez ma swoją wartość...
 Spokój tez ma swoją wartość...
 Ewo Twoje reniferki fajne i słodziutkie
  Ewo Twoje reniferki fajne i słodziutkie   
  życzę Ci żeby w nowym roku ten wolniejszy tryb biegowy był włączony i na wszystkie sprawy i dla wszystkich w koło wystarczyło Ci czasu, na odpoczynek także
  życzę Ci żeby w nowym roku ten wolniejszy tryb biegowy był włączony i na wszystkie sprawy i dla wszystkich w koło wystarczyło Ci czasu, na odpoczynek także   
  oby nie było zbyt silnych i długotrwałych mrozów.
  oby nie było zbyt silnych i długotrwałych mrozów.  

.Ty też widzę,że zaczniesz produkcję warzyw?Fajnie
 .Ty też widzę,że zaczniesz produkcję warzyw?Fajnie 

A koniec roku na prawdę był pod znakiem awarii
 A koniec roku na prawdę był pod znakiem awarii  Dał radę,fachowcy nie zarobili
 Dał radę,fachowcy nie zarobili  nagrodzony został
 nagrodzony został  

Ja nadal czekam...
 Ja nadal czekam... 

Odezwij się
 Odezwij się   wiosna idzie
 wiosna idzie