Florą malowane

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Kochammmkwiaty
1000p
1000p
Od: 25 maja 2012, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Florą malowane

Post »

Ala ;:167 dobrze, że się odezwałaś - ale tak to czasami bywa w życiu, że nie na wszystko znajdujemy czas.
Nadrobisz w sezonie ;:306 Pokaż chociaż w wolnej chwili kilka zdjęć z ogrodu bo bardzo tęsknie za tymi widokami.

Elu - dziękuję za życzenia ;:167 Ciepło Cię pozdrawiam, dziękuję za pamięć.
Agnieszka :) wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
cathias
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 5 cze 2012, o 16:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Alu, jak się nazywa trawka z wysokimi pióropuszami? Dla takich kolorków w jesiennym ogrodzie warto dla niej wygospodarować trochę miejsca. Pozdrawiam sąsiadkę z Pomorza :)
Pozdrawiam, Kasia
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

KrysiuDziękuję za wizytę. Jak tam porządki? Ja też posprzątałam z trawnika niemiłe pozostałości po kocie. Przed posprzątaniem zasuszonych bylin powstrzymał mnie rozsądek- nie będę zabierała roślinkom kołderki.
Elam Mamuś ty zawsze umiałaś ubrać w słowa to co u mnie pozostaje jedynie w myślach. Dziękuję za Twoje życzenia.
Czy tobie udaje się powstrzymać od porządków, czy górę bierze wysokie poczucie estetyki i wszystkie suche badylki wylądowały w kompoście?
Obrazek

123katex Witam miłego gościa i z rozkoszowaniem się widokami trzeba niestety jeszcze poczekać. Na razie przeważa szarość dlatego cieszą takie roślinki które i zimą dają zieleń. Choćby takie jak juka, dziurawiec, skalnica
Obrazek
Obrazek

Klarysa Dziękuję za życzenia. Podziwiałam Twoje kurki. Jestem ciekawa czy wygrzebią Ci całe robactwo. Mi pozstaje tylko takie ptactwo, jako że dokarmiane przez M. to pewnie za robaczkami się nie oglądają.
Obrazek

Aga Pracusiu. Oglądałam Twoje roczne podsumowanie, no i zrobiło mi się głupio, pokonałam moje lenistwo i dopisałam następną cześć mojej wizytówki w której opisałam kolejną część ogrodu - ROŚLINNY PARAWAN. Teraz widać w nim dziury prześwity, ale latem już dobrze spełnia swoją rolę.
Obrazek

cathias Witam sąsiadkę. Trochę nas tu na Pomorzu jest fajnie, że coraz lepiej. Ta trawka to jakiś miskant może Sielberfeder?? Teraz moje trawki wyglądają tak:
Obrazek
Rosną koło piaszczystego koła, które teraz jest jadalnią dla ptaków, jesienią i wiosną jest naszym miejscem ogniskowym, a latem stoi tu basen.
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Mimo zimy (kalendarzowej zaznaczmy) Twój ogród jest niezwykle uporządkowany. Kusiło mnie ostatnio, by zrobić porządki i na moich rabatach, ale pomyślałam o ewentualnym mrozie i to mnie skutecznie powstrzymało. Jednak pozostałości po bylinach stanowią jakieś zabezpieczenie.
Sikorki wyglądają pięknie ;:167 ;:167 ;:167
Awatar użytkownika
elam
100p
100p
Od: 28 paź 2012, o 12:31

Post »

Alu
oczywiście, nie wytrzymałam i badylki pościnałam, będzie mniej pracy na wiosnę, zdrowymi badylkami przykryłam roślinki, dołożyłam gałązki z iglaków, powinno być im ciepło. Wczoraj odwiedziłam ogród, zgrabiłam trawnik, odgarnęłam listki i zobaczyłam żółty pączek miłka amurskiego. Krokusy też wychodzą z ziemi, kwitną ciemierniki i kalina wonna. troszkę pookrywałam, ale czy to wystarczy - nie wiem. Może nie będzie mrozów.
Pozdrawiam Ela
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Alu ;:196 jakoś mi te porządki nie wyszły. ;:306
Udało mi się jedynie pozwiązywać moje iglaste. Wyszedł mi już cały zapas sznurka i będę musiała coś jeszcze dokupić.
W Twoim ogrodzie widać taki ład i porządek. ;:224 ;:138
U mnie też grasuje podobne ptactwo. Oczywiście , w pobliżu karmnika. :;230
Pomyślności w nowym roku dla Ciebie i Twojej całej Rodziny. ;:196
Pozdrowienia dla Eli. ;:196
:wit
Awatar użytkownika
Kochammmkwiaty
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Alu obejrzałam Twoją wizytówkę ;:oj teraz to wszystko pięknie widać te zmiany.
Wykonaliście ogromny kawał pracy na przestrzeni lat i teraz ogród oddaje to piękno.
Pracusie z Was :wit Masz bardzo uporządkowany i przepiękny ogród.

Wszystkiego dobrego w Nowym Roku. ;:167 Spełnienia marzeń,
realizacji celów i radości w sercu,
Mam nadzieję, że uda nam się znów spotkać w tak pięknych okolicznościach ;:167
Awatar użytkownika
drewutnia
1000p
1000p
Od: 1 gru 2011, o 13:06

Post »

Twój ogród wygląda pięknie nawet zimą.
Fajne zastosowanie dla piaszczystego poletka,nic się nie marnuje,żaden metr na Twojej działce.Ten karmik jest wkopywany i wykopywany,a kamienie przenoszone aby postawić basen?
Pozdrawiam noworocznie :wit
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek
Ewuniu- drewutnio
Karmik nie jest w kopany tylko postawiony na stopce przykrytej kamieniami , a kamienie w kręgu do ogniska przenoszone są na lato obok za paliki tam gdzie studnia, która jeszcze czeka na jakieś estetyczne przysłonięcie.
Aga Toż tytuł pracusia został już nadany ;:7 , a ja w tej dziedzinie do liderów nie należę
Krysiu Jeśli jest jakiś ład, to zasługa mamy, ona pod moją nieobecność związaną z wyjazdem na konkurs z uczniami, w ciągu 2 dni powiązała trawy, obsypała kopczyki itp
Sweety Ja też poczekam do wiosny z porządkami.
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Witaj Alicjo :wit Przywędrowałam w Twoje przepięknie progi ogrodowe za sprawą Twojej wizytówki. Zauroczyłam się ( oczywiście, cały ogród, nasadzenia są super) trytomami. Próbowałam z nasion, nie wyszło. Sadziłam kupione kłącza, ale...wystarczyła jedna zima i po nich. Pielęgnowałam według wytycznych ;:108 Szepniesz coś na temat swoich??
Awatar użytkownika
elam
100p
100p
Od: 28 paź 2012, o 12:31

Post »

Trytomy Ali są naprawdę imponujące. Ma je już kilka. Sadzonki dostała ode mnie (mamy), ale "uczeń przerósł mistrza" Jej są ogromne, niektóre kwiaty mają piętra, odrosty, których u siebie nigdy nie widziałam (wyglądają jak małe ludziki). niech zdradza jak je czaruje, że tak pięknie rosną.
Pozdrawiam Ela
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pepsi Jeśli chodzi o trytomy to nic specjalnego z nimi nie robię i zawszę się dziwiłam, gdy słyszałam że to takie wrażliwe rośliny. Na zimę wiąże im kucyk i przykrywam troszkę gałązkami sosny. Jako, że dostałam je od mamy to pewnie jej czary tak uczyniły.
elam pisze: Jej są ogromne, niektóre kwiaty mają piętra, odrosty, których u siebie nigdy nie widziałam (wyglądają jak małe ludziki).
Rzeczywiście 2010 niektóre tak dziwnie zakwitły- potrójnie
Obrazek
Obrazek
Ale już w 2012 kwitły normalnie
Obrazek
W 2013 z powodu spóźnionej wiosny wszystko kwitło na raz i trochę się zagubiły w kolorowym tle
Obrazek
elam pisze:Wczoraj odwiedziłam ogród, zgrabiłam trawnik, odgarnęłam listki i zobaczyłam żółty pączek miłka amurskiego. Krokusy też wychodzą z ziemi, kwitną ciemierniki i kalina wonna. troszkę pookrywałam, ale czy to wystarczy - nie wiem. Może nie będzie mrozów.
Poszłam i ja na zwiad rzeczywiście ogród tak jak my chciałby już wiosny miłki i krokusy zaczynają. Oj trochę za szybko.
Obrazek
Awatar użytkownika
Kochammmkwiaty
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Witaj Alu,

Piękne zdjęcia z rana :) ojoj już krokusy - chyba szybko prawda ? Pogoda robi psikusa roślinom.
Mam nadzieję, że w końcu nadejdzie jakiś mrozik i inne temperatury.
Miłego piątku życzę/

ps. trytomy sama widziałam są imponujące.
Awatar użytkownika
kamil888
500p
500p
Od: 26 lip 2012, o 17:59

Post »

Witaj Alicjo :wit
Piękny ogród ;:oj Już po wizytówce jestem zachwycony :D Wał jest po prostu cusny, a ile ty masz pięknych roślinek ;:202 Chyba Ci ukradnę ;:204 :D
Ogród w Bieszczadach
Pozdrawiam Kamil
Awatar użytkownika
Jatra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 22:01
Kontakt:

Post »

:wit