KrysiuDziękuję za wizytę. Jak tam porządki? Ja też posprzątałam z trawnika niemiłe pozostałości po kocie. Przed posprzątaniem zasuszonych bylin powstrzymał mnie rozsądek- nie będę zabierała roślinkom kołderki.
Elam Mamuś ty zawsze umiałaś ubrać w słowa to co u mnie pozostaje jedynie w myślach. Dziękuję za Twoje życzenia.
Czy tobie udaje się powstrzymać od porządków, czy górę bierze wysokie poczucie estetyki i wszystkie suche badylki wylądowały w kompoście?
123katex Witam miłego gościa i z rozkoszowaniem się widokami trzeba niestety jeszcze poczekać. Na razie przeważa szarość dlatego cieszą takie roślinki które i zimą dają zieleń. Choćby takie jak juka, dziurawiec, skalnica
Klarysa Dziękuję za życzenia. Podziwiałam Twoje kurki. Jestem ciekawa czy wygrzebią Ci całe robactwo. Mi pozstaje tylko takie ptactwo, jako że dokarmiane przez M. to pewnie za robaczkami się nie oglądają.
Aga Pracusiu. Oglądałam Twoje roczne podsumowanie, no i zrobiło mi się głupio, pokonałam moje lenistwo i dopisałam następną cześć mojej wizytówki w której opisałam kolejną część ogrodu -
ROŚLINNY PARAWAN. Teraz widać w nim dziury prześwity, ale latem już dobrze spełnia swoją rolę.
cathias Witam sąsiadkę. Trochę nas tu na Pomorzu jest fajnie, że coraz lepiej. Ta trawka to jakiś miskant może Sielberfeder?? Teraz moje trawki wyglądają tak:

Rosną koło piaszczystego koła, które teraz jest jadalnią dla ptaków, jesienią i wiosną jest naszym miejscem ogniskowym, a latem stoi tu basen.