Mniam,mniam ;) cz.2 u Asi
Re: Mniam,mniam ;) cz.2 u Asi
Paszteciki są git, ale w związku ze zbliżającą się wigilią przypomnę o istnieniu pierogów z kapustą i grzybami pieczonych w piekarniku.
- asma
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 wrz 2011, o 12:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Swoje piekę w piekarniku jako "wianuszek",potem się odrywa:)
Też dobry sposób 

- asma
Święta w tym roku były skromne,ale jak sie okazało i tak jedzonko "zalegało"-część rozdałam
dla innych radocha,a dla mnie ulga i też radocha jak ktoś sie cieszy:)
Na wigilijnym stole znalazły się pierogi drożdżowe z kapustą i grzybami,barszczyk,zapiekanka na cieście francuskim-łosoś,szpinak w sosie serowym(lazurem)
,rybka smażona w cieście,sałatka jarzynowa,śledzikowa,śledź w mlecznej zalewie do ziemniaczków,ulubione buraczki,piernik dojrzewający
Drugiedo dnia kaczucha z pomarańcza i sliwką suszoną,sernik.Kolejny obiadek to polędwiczki wieprzowe w sosie słodko-kwaśnym-do dzisiaj dojadaliśmy.Zdecydowanie mało jemy.
Święta wyjątkowo fajne bo atmosfera spokojna,nie narobiłam sie bo wszyscy pomagali bez gadania
Dzisiaj długi marsz z kijkami i ćwiczenia nad morzem

Na wigilijnym stole znalazły się pierogi drożdżowe z kapustą i grzybami,barszczyk,zapiekanka na cieście francuskim-łosoś,szpinak w sosie serowym(lazurem)

Święta wyjątkowo fajne bo atmosfera spokojna,nie narobiłam sie bo wszyscy pomagali bez gadania

Dzisiaj długi marsz z kijkami i ćwiczenia nad morzem

Nareszcie koniec obżarstwa
wszystkie zapasy sprzątnięte.

- asma
Zapasów nie było bo się nimi podzieliłam
Dzisiaj kaczucha (kolejna)
i pierwszy raz warzywa zapiekane w mundurkach-cebula,czosnek ,ziemniaki,marchew-polane będą sosikiem czosnk
Wczoraj kolejna porcja ćwiczeń-marsz z kijkami i ćw.na przyrządach nad morzem.Dzisiaj też zamierzam-jeszcze przed kaczuchą

Dzisiaj kaczucha (kolejna)

Wczoraj kolejna porcja ćwiczeń-marsz z kijkami i ćw.na przyrządach nad morzem.Dzisiaj też zamierzam-jeszcze przed kaczuchą

- Kasienkar
- 500p
- Od: 18 cze 2013, o 14:38
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dopisuję się żeby nie zgubić wątku
Muszę tą szarlotkę z pierwszej strony zrobić

Muszę tą szarlotkę z pierwszej strony zrobić

Pozdrawiam,
Kasia
Kasia
- asma
Witaj Kasiu ,cieszę się z zainteresowania
Szarlotka jest pyszotka 

Witaj Asiu. Ja również pisze się na tę szarlotkę,wygląda bardzo apetycznie.
Pozdrawiam,Elka
- asma
Witaj Elu
ciekawa jestem waszej opinii
Dzisiaj miałam "remont" w zamrażarce i musiałam usmażyć 3 dorsze ,nabrały juz mocy urzędowej
Jutro dokupię makaron sojowy i zrobię ulubione pierogi drożdżowe nadziewane makaronem z rybką

Dzisiaj miałam "remont" w zamrażarce i musiałam usmażyć 3 dorsze ,nabrały juz mocy urzędowej

Jutro dokupię makaron sojowy i zrobię ulubione pierogi drożdżowe nadziewane makaronem z rybką

Mniam zdrowe jedzenie. To uwielbiam
Gdyby nie pozycjonowanie to firmy nie byłyby znane i popularne. Jakość pozycjonowania http://www.ditum.org" onclick="window.open(this.href);return false; jest ważna, a takową zapewnią jedynie specjaliści. Warto zatem dbać o solidne pozycjonowanie stron, bo to absolutna podstawa.
- asma
Plany się zmieniły i poszłam na żywioł-jestem niesamowicie zaskoczona
Polecam więc przepis
Ślimaczki z rybką
-3 małe dorsze usmażyłam na rumiano-wcześniej posolone,popieprzone pieprzem cytrynowym,obtoczone lekko w mące.Po przestudzeniu obrałam mięsko z ości ,pokruszyłam.
-Starłam na tarce jarzynowej część włoszczyzny z zupki(gotowałam krupnik,a część warzyw zawsze mi zostaje)-marchew,pietrucha,seler.Popieprzyłam.
-Pokroiłam drobno szalotkę
-W małej ilości mleka rozpuściłam naturalny serek topiony ,doprawiłam kostką do gotowania makaronu(lubię jej smak)
-Razem wszystko wymieszałam.Serek skleił farsz.
Wcześniej piekłam chlebek mocno posypany słoneczniekiem.Część słonecznika spadła przy wyjmowaniu chlebków z foremek-dorzuciłam ten słonecznik do farszu-daje niesamowicie wyraźny posmak
Ciasto francuskie(może być drożdżowe)posmarowałam nadzieniem i zwinęłam jak makowiec.
Pokroiłam ukośnie i lekko posmarowałam każdy kawałek sosikiem czosnkowym.
Upiekłam w 200st.z termoobiegiem na lekko rumiano.
Zapach nieziemski
Wygląda i smakuje bossssssko
Zdjęcia niedługo
(bateria się ładuje)
Farsz sam w sobie jest tak pyszny,że chętnie będe do niego wracać i robić tarty,paszteciki,pierogi,krokiety,babeczki itp

Polecam więc przepis

Ślimaczki z rybką
-3 małe dorsze usmażyłam na rumiano-wcześniej posolone,popieprzone pieprzem cytrynowym,obtoczone lekko w mące.Po przestudzeniu obrałam mięsko z ości ,pokruszyłam.
-Starłam na tarce jarzynowej część włoszczyzny z zupki(gotowałam krupnik,a część warzyw zawsze mi zostaje)-marchew,pietrucha,seler.Popieprzyłam.
-Pokroiłam drobno szalotkę
-W małej ilości mleka rozpuściłam naturalny serek topiony ,doprawiłam kostką do gotowania makaronu(lubię jej smak)
-Razem wszystko wymieszałam.Serek skleił farsz.
Wcześniej piekłam chlebek mocno posypany słoneczniekiem.Część słonecznika spadła przy wyjmowaniu chlebków z foremek-dorzuciłam ten słonecznik do farszu-daje niesamowicie wyraźny posmak

Ciasto francuskie(może być drożdżowe)posmarowałam nadzieniem i zwinęłam jak makowiec.
Pokroiłam ukośnie i lekko posmarowałam każdy kawałek sosikiem czosnkowym.
Upiekłam w 200st.z termoobiegiem na lekko rumiano.
Zapach nieziemski

Wygląda i smakuje bossssssko

Zdjęcia niedługo

Farsz sam w sobie jest tak pyszny,że chętnie będe do niego wracać i robić tarty,paszteciki,pierogi,krokiety,babeczki itp

-
- Od: 1 lis 2008, o 20:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Asiu widzę że aktywnie w Nowym Roku

Ciekawy przepis na farsz

Pozdrawiam Teresa
Miłe chwile dnia każdego czynią człeka szczęśliwym.
Miłe chwile dnia każdego czynią człeka szczęśliwym.
- asma
Witaj Teresko
Wypróbuj,polecam,pyszny ,aż miło:)
Nowy Rok rzeczywiście aktywny,aż jestem zaskoczona:))Codziennie kijki i ćw.na przyrządach nad morzem
Właśnie sie zbieram na rundke nad morze-cieplutko
Tylko ciśnienie kiepskie jak tak ciepło nagle ,ale to wina słabego krążenia po zakrzepicy.Kawusię dopijam i lecę:))
Wczoraj wyszedł pyszny obiadek-ziemniaczki gniecione z sosikiem czosnk.,surówka selerowa,kotleciki z piersi w cieście i w panierce,ogóreczki kiszone własne-mniam:)Maslanka dla chętnych-brzusio było zadowolone:)))
Dzisiaj udzcie indycze i ćwiartki z kuraka
zobaczymy co wytworzę,kurki czekają rozmrożone....
Miałam robić sushi,nawet kupiłam brakujący ogórek i avokado,ale ciągle nie było mi po drodze
Musi jeszcze nabrać mocy urzędowej
Pa

Nowy Rok rzeczywiście aktywny,aż jestem zaskoczona:))Codziennie kijki i ćw.na przyrządach nad morzem

Właśnie sie zbieram na rundke nad morze-cieplutko

Wczoraj wyszedł pyszny obiadek-ziemniaczki gniecione z sosikiem czosnk.,surówka selerowa,kotleciki z piersi w cieście i w panierce,ogóreczki kiszone własne-mniam:)Maslanka dla chętnych-brzusio było zadowolone:)))
Dzisiaj udzcie indycze i ćwiartki z kuraka

Miałam robić sushi,nawet kupiłam brakujący ogórek i avokado,ale ciągle nie było mi po drodze

Musi jeszcze nabrać mocy urzędowej

Pa