Julietto, witaj!
Ten ciemiernik biały to odmiana 'Christmas Carol'. Osiąga wysokość 30 cm, wytwarza kwiaty średnicy do 7 cm, kremowo-białe, zielonkawe przy nasadach. Mają kwitnąć od grudnia do kwietnia, choć przy większych mrozach zwieszają główki i czekają na lepsze czasy

Mam też większy, zielonkawy, który dostałam od Marysi-Maski

Posadziłam je pod sosnami, koło Rh, ale zwapniłam wokół nich glebę, zgodnie z ich wymaganiami. Zobaczymy jak sobie poradzą. Są tam też runianki, liście pasują idealnie. Posadziłam też kilka koło małych cisów, pomiędzy cyklamenami - bardzo podoba mi się takie zestawienie, choć na efekt muszę poczekać.
Dziękuję za przemiłe komplementy, przekażę mamie
Monia, dziękuję za życzenia. Widziałam, ze znikały - moje tez w kilku wątkach znikły, to zapewne wynika z zasad forum i tego, ze życzenia należy składać w dedykowanych wątkach.
Niemniej jednak dziękuję

Ciemierniki są z odmiany kwitnącej już zimą, choć pogoda na pewno przyspieszyła ich kwitnienie.
Majeczko, Ciemierniki mam pierwszy raz w tym roku, ale zachwyciły mnie bez reszty. W sosnowym zakątku posadzę ich więcej
Agnieszko, koniecznie zobacz jak wyglądają, może mają pączki! Są różne odmiany i pora kwitnienia też, ta różnorodność dodaje im uroku
Dziękuję za przemiłe komplementy dla mamy, będzie jej bardzo miło
Basiu, a może jeszcze dla nich za wcześnie? Wiesz jakie to odmiany? Moje to kwiaty Bożego Narodzenia, mogą kwitnąć od grudnia.
Agnieszko, piękne kolorki! Głęboka purpura z fioletem

Zdjęcie z sasankami cudne! Pasują do nich idealnie

Gdybyś miała siewki tego Ciemiernika to bardzo proszę, daj znać. Może się wymienimy odmianami? Pozdrawiam serdecznie!