Witajcie w ten cudowny , magiczny czas ...chwilo -tak przecież ulotna - trwaj ...zostań dłużej ...oby nawet do wiosny ...( takich świąt Bożego Narodzenia nie pamiętam ) .
Aguniu ...ślicznie dziękuję za przemiłe życzenia , tudzież za ciepłe słowa

... emocje wzięły górę ...ale jakoś trwamy ...
Lisico ...zamiotłaś ogonem i ..bardzo dobrze ( ktoś musi pilnować porządku ...

)..a tak poważnie - miło , że wpadłaś z pięknymi życzeniami

...oby się ziściły ..niech Nowy Rok będzie lepszy od mijającego , który nie przyniósł nic dobrego - mocno w to wierzę - oby był pomyślniejszy w same dobre zdarzenia .
Elżuniu ...mam już dość tabletek ...łomotu serca , niepokoju , lęku ..etc...TSH nie wiem jakie jest w tej chwili ...biorę naprzemiennie Euthyrox 88/75 ...od badania chyba wiosennego , z wskaźnikiem ...3,51 ...
Tak ..własny grosz ...to w dzisiejszych czasach podstawa , by być niezależnym , na łasce i niełasce ...
W związku z przejściami ostatnimi ...nie zdążyłam sprzedać , tudzież zrobić wszystkich zaplanowanych

...cóż - są sprawy ważne i mniej ważne ...byle do przodu .
I ja Ciebie mocno

do

...

walczmy , póki starczy sił ...a dopóki walczysz jesteś zwycięzcą , a nie pokonanym ...tego się trzymam ...byle się nie poddawać ...nawet idąc pod wiatr .
Gosiu..miło , że w ten sposób to odbierasz - dziękuję

. Wiesz , to temat rzeka ...tak w życiu bywa , że ..." po tom się rodziła - bym w papućkach chodziła - a ty po toś się lągł - abyś ciągł ..." - tak mawiała moja znajoma z Michałkowic . Na pewno nie chciał by mój M zamienić się na moje filcowanie , a między układaniem wzoru , zalewaniem , turlaniem , rzucaniem jest jeszcze ; ...gotowanie , zakupy , pranie , sprzątanie , załatwianie spraw w urzędach , pamiętanie o rozliczeniach do US , opłatach , lekach ( w tym dla niego ) ciągłym martwieniem sie o ...dorosłe już dzieci ..etc...- czyli wszystko , co związane z prowadzeniem domu ... Baba trzyma wszystko i potrafi robić kilka rzeczy naraz , a chłop tylko jedną ...
Bywa , że jestem tym wszystkim zmęczona ...jakby ktoś upuszczał powietrze ze mnie ...
Buziaki
Danuś ...aż chciało by się powtórzyć słowa piosenki .." od rana mam dobry humor ..."

...ale z tym różnie bywa ...zresztą czego , jak czego ,ale pogody ducha mi odmówić nie można - to tkwi we mnie od lat ...
Dziękuję za ciepło i Twoje

...bo to Ty jesteś Aniołem ...

myślę , że spotkamy się wkrótce - przecież obiecałaś

.
Moi kochani ...narobiłam się jak głupia ...pierniczki , ciasta , pierogi , uszka ( ponad 150 ) i drożdżowe rogale z mięsem , grzybami i kapustą , ryby po grecku , w zalewie słodko - kwaśnej , sałatka gyros , a do tego ...pijane golonka na żubrówce ...za to prezent pod choinką był wymarzony ...zegarek , pięknie zapakowany , taki , o jakim marzyłam ...prostokątny , elegancki , na bransoletce . Prezent od Sławka - starszego syna . Ostatnio miałam Adriaticę ...ale się zepsuł , zaś sama naprawa ...80 zł ...mnie nie interesuje ...mam jeszcze po cioci piękny zegarek na bransoletce - pozłacany ...raczej nie w moim typie ...
Zobaczcie , jaki piękny ...
Kilka migawek ...
Stolik udekorowany w przedpokoju oraz kartka
Hand made zrobiona przeze mnie dla Madzi i Jej Rodzinki
Pierniczki na szklanej paterze , z akcentem zimowym ...
Pijane golonka w żubrówce ...