Moje marzenia -maniusika część III
- maniusika
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje marzenia -maniusika część III
Janku to już łatwiejsze do wymówienia chociaż nie koniecznie do zapamiętania ..
Kwiaty domowe na razie ładnie się trzymają , na okno postawiłam dwie pelargonie aby mieć na swoje sadzonki ..
Dzisiaj trochę popaduje i podlewa roślinki . Trochę jeszcze wczoraj kopałam to głębiej ziemia na moich piaskach jest sucha a rośliny przed zimą potrzebują sporo zapasu wody aby przetrzymać zimę ..
Kwiaty domowe na razie ładnie się trzymają , na okno postawiłam dwie pelargonie aby mieć na swoje sadzonki ..
Dzisiaj trochę popaduje i podlewa roślinki . Trochę jeszcze wczoraj kopałam to głębiej ziemia na moich piaskach jest sucha a rośliny przed zimą potrzebują sporo zapasu wody aby przetrzymać zimę ..
- RomciaW
- Od: 12 gru 2008, o 20:58
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Bardzo ładne wrzosowisko i ten Eschynantus wspaniały też piękny i mówisz że cały rok kwitnie
Muszę sobie sprawić
Janeczko może zebrałaś nasionka z tego pięknego dzielżana 

- maniusika
Romka jak chcesz to mogę ci na wiosnę przysłać małe sadzonki , mam spore kępy więc mogę ich trochę uszczknąć tylko na wiosnę się przypomniej .. Mam już kilkanaście sporych kęp i zawsze trochę ich pomniejszam przeważnie jak kwitną bo wtedy wszyscy widzą jak kwitną .. Dobrze że im to nie przeszkadza i szybko się przyjmują ..
- RomciaW
Bardzo chętnie ,pamiętam o Tobie ,chciałaś rozchodnik wariegata ale on w tym roku zmarniał ,może w następnym będzie ładniejszy ...............może jeszcze Ci się coś spodoba 

- maniusika
Mam cztery kolory dzielżana to mogę ci podesłać .. Idę pochodzić po twoim ogrodzie i zobaczę czego jeszcze nie mam ..
- maniusika
Życzę wszystkim ogrodnikom dużo zdrowia aby na drugi rok z nową werwą zabrać się za ogrody oraz szczęśliwych i rodzinnych Świąt Bożego Narodzenia i niech jego łaska czuwa nad wszystkimi ..
- Mufka
- Od: 11 lut 2009, o 20:02
Janeczko, piękne życzenia
Podglądam Twoje ogrodowe królestwo już od jakiegoś czasu i jestem pełna podziwu dla Twoich dokonań
Pozdrawiam serdecznie i również życzę Wesołych Świąt, zdrowia i wielu łask Bożych na nadchodzący Nowy Rok !

Podglądam Twoje ogrodowe królestwo już od jakiegoś czasu i jestem pełna podziwu dla Twoich dokonań

Pozdrawiam serdecznie i również życzę Wesołych Świąt, zdrowia i wielu łask Bożych na nadchodzący Nowy Rok !
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
- maniusika
Marysiu i ja zwiedziłam twój piękny ogród , jesteśmy prawie sąsiadkami i jak jedziesz z W-wy możesz do mnie zajechać zapraszam .. To o twoim ogrodzie mówiła mi znajoma która często jeździ na Wilkowyję Twierdziła że tez jesteś zakręcona ogrodowo i wcale się nie myliła .. Piękne trawy za którymi się teraz oglądam ... Twój ogród już ma spore rozrośnięte kępy u mnie dopiero małe sadzonki .. Jednak i ja mam nadzieję że będę miała łany falujących kłosów ..
- Mufka
- Od: 11 lut 2009, o 20:02

Janeczko, dziękuję za zaproszenie i mam również nadzieję gościć Cię wiosną u siebie w Wilkowyi. Cieszę się, że mieszkasz niedaleko

Wiosna to dobry czas na dzielenie traw, więc może coś sobie u mnie upatrzysz ?
Spokojnego świętowania !
Marysia
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 2 paź 2011, o 06:05
Pozdrawiam i życzę lepszego Nowego Roku 2014. Zazdroszczę tych wiosennych kwiatków.
Pozdrawiam Janusz100
Najpiękniejsze rośliny ogrodów skalnych-Mój ogród skalny-Mój ogród skalny cz.2-Moja książka
Najpiękniejsze rośliny ogrodów skalnych-Mój ogród skalny-Mój ogród skalny cz.2-Moja książka
- maniusika
Janusz dziękuję za życzenia , kwiaty kwitną w najlepsze ale i rabatki zrobiły się zielone .. Na wiosnę będzie trochę roboty ,chyba że temperatura będzie wzrastać to można będzie nawet w styczniu popracować w ogrodzie .. Pamiętam tylko jeden rok był tak ciepły że wszystkie zaległe pracy robiliśmy na przełomie stycznia i lutego ale mróz chwycił już pod koniec października ..a teraz mamy długą i ciepłą jesień ..
- bodzia3012
- Od: 10 wrz 2009, o 08:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Janeczko dużo zdrówka i zadowolenia z ogrodu w nadchodzącym nowym sezonie 

- stasia109
- Od: 7 lip 2008, o 10:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Janeczko,
wpadłam do Ciebie do ogrodu (ha, ha, 40 ar - toż to ogrodzisko!) i obeszłam kilka stron "od tyłu wątku" Ależ Ty masz kwiatów, mnóstwo, mnóstwo dużo. Masz siłę sama to obrabiać? Przepiękne rośliny, cudowne. Widziałam u Ciebie chryzantemy, czy masz może zimujące? Ja uwielbiam te kwiaty, ich mocny zapach...ach, co tu gadać. Kocham chryzantemy.
Basiula twoja jest śliczna, nich się zdrowo chowa i da wiele pociechy babci i rodzinie.
Pozdrawiam

wpadłam do Ciebie do ogrodu (ha, ha, 40 ar - toż to ogrodzisko!) i obeszłam kilka stron "od tyłu wątku" Ależ Ty masz kwiatów, mnóstwo, mnóstwo dużo. Masz siłę sama to obrabiać? Przepiękne rośliny, cudowne. Widziałam u Ciebie chryzantemy, czy masz może zimujące? Ja uwielbiam te kwiaty, ich mocny zapach...ach, co tu gadać. Kocham chryzantemy.
Basiula twoja jest śliczna, nich się zdrowo chowa i da wiele pociechy babci i rodzinie.
Pozdrawiam

Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
- maniusika
Stasiu 40 arów to nowego ogrodu ,cały pewnie zajmuje dwa razy tyle ,, Lubię grzebać w ziemi a i gimnastyka ogrodowa poprawia mi samopoczucie , więc obrabianie takiego ogrodu to sama przyjemność.. Natomiast koszenie i kopanie pod warzywka zostawiam córce i mężowi ,,
chryzantemy mam zimujące . W tym roku dokupiłam nowe kolory i jestem ciekawa jak przezimują . Korzenie maja zabezpieczone więc powinny ładnie przezimować ..

To moje odmiany zimujące w gruncie .. na drugi rok powinny być jeszcze ładniejsze ..
chryzantemy mam zimujące . W tym roku dokupiłam nowe kolory i jestem ciekawa jak przezimują . Korzenie maja zabezpieczone więc powinny ładnie przezimować ..

To moje odmiany zimujące w gruncie .. na drugi rok powinny być jeszcze ładniejsze ..
- RomciaW
Janeczko wszystkiego najlepszego w NOWYM ROKU ,żeby Ci nic nie marzło i pięknie się zieleniło
Piękne chryzantemki