Wymarzony ogród Moniki

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wymarzony ogród Moniki

Post »

Moniś jestem, zaglądam, czytam namiętnie...uwielbiam tu być.
Sernik wyszedł rewelacyjnie, może i mnie się uda :wink:
Awatar użytkownika
Monika-Sz
1000p
1000p
Od: 4 maja 2013, o 22:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Agniesiu- że też masz siłę buszować na FO po pracowitym dniu..
Niezmiernie się cieszę, że znajdujesz chwilkę na zerknięcie do mnie w tak gorącym dla wszystkich czasie ;:196 a stwierdzeniem, że uwielbiasz być- zawstydzasz mnie wyjątkowo, bo ja sobie tu tylko plotę, co mi w duszy gra :D Że fanką Twoich zdjęć jestem ogromną- to wiesz oczywiście ;:167

Serniczek na pewno uda się i Tobie- jestem pewna, że koncertowo! To też był mój debiut sernikowy samodzielny i jestem zachwycona, że dostałam tak fajny przepis!
Mąż mój- dowcipniś- stwierdził, że takie ciasta robię, że zgłosimy mnie do programu- jeśli się takowy pojawi.. parafrazując nazwę obecnego na antenie tv.. Master-Ciaster :;230 Bardzo lubię poczucie humoru Męża i jego skłonność do takiej prześmiewczości- jak się poznaliśmy to rozbawiał mnie do łez, jak nikt wcześniej, i nadal to robi:)

Zmykam spać, bo spałam 2 godz i chyba ciągnę już na rezerwie.. :? Ale sobie jutro wszystko odbiorę ;:306
Mąz, który lubi rano wstawać- ma zadanie bojowe przydzielone- uzupełnić karmnik, bo dziś nie chciało mi się ruszyć z domu wieczorem, a to ważna sprawa- skoro stadko ok 10 wróbli obczaiło moją stołówkę to muszę teraz o te rozrabiaki dbać :D
Awatar użytkownika
-Iwona-
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 4 lut 2011, o 13:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Monika-Sz pisze: Przepisów zaraz poszukam i wstawie u Ciebie..
Na ciastka, kawki i tematy luźne zapraszamy tutaj.

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 4#p3804614
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Właśnie dlatego lubię tu być ;:196
Lubię dyskutować na każdy temat, a twoje wypowiedz bardzo bardzo lubię, myślę że mamy podobne spojrzenie na świat, może dlatego też mnie tutaj tak ciągnie.
Niestety mam tak że jak w dzień dostatecznie się "przerobię" to mam problem ze snem a jak już zasnę to budzę się np o 12 dnia następnego....ale mamy weekend a więc można trochę dłużej pospać.
Sernik z przepisu Agusi zrobię na pewno, wszak grunt to dobry przepis- a efekt będzie zadowalający.
Mój eM uwielbia serniki pod każdą postacią, nawet wtedy kiedy rozpada oblizuje palce ;:oj
Twój sernik na brzegu też ma ciasto, czy coś źle widzę?

Ptasia stołówka i u mnie wczoraj została uzupełnione a zapas :uszy byle do wiosny.
Ściskam gorąco życząc miłego dnia ;:168
Awatar użytkownika
Monika-Sz
1000p
1000p

Post »

-Iwona- pisze:
Monika-Sz pisze: Przepisów zaraz poszukam i wstawie u Ciebie..
Na ciastka, kawki i tematy luźne zapraszamy tutaj.

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 4#p3804614

Dzięki za przypomnienie- dokładnie do tego działu skierowałam się z wstawieniem przepisów :D
W okresie świątecznym potrzebujemy troszkę wyrozumiałości i ja w liście do Mikołaja dopisuję taką prośbę ;:180 . W ramach proszenia o wyrozumiałość uspokajam, że mam foto do dalszych rabatowych dyskusji po świętach- jednak w tych gorących dniach ciężko oderwać się od choinki, bombek i ciast- to taka kilkudniowa dygresja, zresztą chyba nie jestem jedyną osobą z sercem obecnie wiszących na choince-nie ogrodowej a salonowej :wink:
Pozdrawiam świątecznie Panią Moderator ;:168

Agnieszko- jest mi wyjątkowo miło czytać Twoje słowa i zapraszam Cię jak najczęściej! Ja zazwyczaj nie mogę zasnąć a później odsypiam brakujące godziny.. Organizm musi "swoje odespać"- ja się śmieję, że spię tyle co inni a czasem mniej- tylko w innych ramach czasowych.
Sernik ma na dnie i bokach ciasto kruche- wg przepisu.

Obsadziliśmy już z Mężem choinkę- świerk cięty. Nie kupowałam w donicy- zresztą nigdy takiego nie mieliśmy. W punkcie choinkowym dowiedziałam się, że te w donicach są w nie wstawiane w ostatniej chwili a korzenie mają poucinane i szanse na przyjęcie wiosną w ogrodzie są praktycznie żadne- więc to nie ma sensu. Chyba, że kupuje się w ogrodniczym..
Dostałam pochwałę od Mamy- która, na ogół wyrozumiała- pod względem choinkowym jest wymagająca :wink: W tym roku się postarałam i choineczka zdobyła uznanie domowników. Jestem z niej bardzo zadowolona, jest foremna i wysoka. Wieczorem ubieram- tylko teraz nie wiem, czy nie podpadnę, jeśli tutaj wstawię foto ubranej :?
Może się jeszcze okazać, że brzydko ubiorę i foto się nie będzie nadawać :wink:

Pozdrawiam wszystkich swiątecznie :wit
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Moniko, dobry wieczór :wit

Mam nadzieję, że wczorajszy dzień na działce i w Waszym domu przyjemnie Was podbudował mimo, że z pewnością był też męczący... to wybieranie mebli, zabudów i przeróżnych detali poza tym, że jest przyjemne, to również wykańczające. Jak wiele decyzji trzeba podjąć!

W ogrodach wiosna i mówiąc szczerze, wcale nie tęsknię za zimowymi obrazkami! O ileż przyjemnie poruszamy się po mieście, nie tracąc zbędnie cennego czasu.

Pozdrawiam w ferworze przeróżnych świątecznych prac i czekam na fotki choineczki! :)
Awatar użytkownika
Monika-Sz
1000p
1000p

Post »

Witaj Agniesiu!, oj pracowity dzień był wczoraj- ale sporo ważnych rzeczy udało się zrobić i ustalić, ale jeszcze dużo zajęc czeka nas do końca roku (dalszy ciąg z hydrauliką, podpięcie gazu, urzędowe sprawy, montaż parapetów kamiennych, decyzja wreszcie nt kominka, wybór tapety- to będzie trudne..)- ale cieszymy się, bo to miłe obowiązki.

Choinkę ubiera Siostra- napisałam o tym u Ciebie.. na wszelki wypadek mam foto nieubranej :lol:

W ogródku przedwiośnie i mnie też bardzo to cieszy! Jak dla mnie pogoda idealna- troszkę chłodno ale bez jakichkolwiek opadów- dla mnie wymarzona zima! Oby tak dalej- no może temp niech spadnie o 1-2 stopnie, bo wklejałam wczoraj zdjęcie zrobione u mnie na działce- zakwitł pigwowiec.. :? drugi nie daje oznak życia.. Ciekawe, co z nimi będzie wiosną..?

Jakiś czas temu rozmawiałyśmy tu wszystkie o pagórku z brzozami, ktoś wspominał że to potencjalne źródło konfliktów za kilka lat.. Pisałam, że rozmawiałam kiedyś z sąsiadką czy Jej to nie przeszkadza.. Wczoraj się z Nią widziałam i zapytałam jeszcze raz- zdziwiła się o co mi chodzi.. to mówię, że często przeszkadzają liście brzozowe spadające.. Stwierdziła, żebym nie żartowała bo brzozy są piękne i sama sobie w rogu działki za domem posadziła :D Więc pod tym względem nie będzie kłopotów..

Powinnam się zabrać za pakowanie prezentów, bo jutro mam tyle biegania po mieście, a jeszcze wypada Mamie coś pomóc w kuchni- że na to sił może braknąć..
W 1 dzień Świąt jedziemy do Teściowej- oprócz prezentów kupiłam trochę łakoci- bombonierki, owoce i orzechy suszone.. sądzę, że to zawsze miło, jak na święta się jedzie z takimi dodatkowymi drobiazgami. Pamiętam paczki, które przysyłała nam Babcia- kawa, słodycze, mieszanki orzechów- pamiętam, że mimo pełnej tego dostępności w PL to był niezwykle miły podarek i staram się tak samo kogoś ucieszyć;:131

Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38

Post »

Monika, daj siostrze szansę :wink:
A tak naprawdę, to przecież najważniejszy jest nastrój a nie wystrój.
Rozumiem, że brzoza (brzozy?) zostają?
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Dobrze, ze przypomniałaś o pakowaniu prezentów, bo moje czekają na tę czynność w bagażniku auta :;230
Właśnie wróciłam z wizyt przedświątecznych. Byłam z drobnymi prezentami, typu ręcznie robione ozdoby choinkowe, u dwóch moich kuzynów i wujka, brata mojej Mamy, którzy mieszkają obok nas. Po całym dniu pieczenia miło zatem zakończyłam dzień :D
Awatar użytkownika
Monika-Sz
1000p
1000p

Post »

Iwonko- oczywiście masz rację, nastrój najważniejszy, ale na razie walczymy z wystrojem.. mamy kilka dni opóźnienia do Was tu na FO :wink:
Siostra chwilowo poddała się na etapie światełek :;230 powiesiłam i dalej "daję Jej szansę". Ale już się dowiedziałam, że kupiłam za wysoka choinkę a w ogóle to Siostrze przypomniało się, jaki mam znak zodiaku wg chińskiego horoskopu :;230 .. to tak w ramach budowana nastroju :wink:

Brzoza zostaje- jedna musi, bo Mąż bardzo je lubi, ale drugą chyba usunę bo dwie obok siebie to w tym miejscu jednak przesada.. Dobrze, że kolejna sprawa się wyjaśniła.
Iwonko- kocham Twojego Rudolfa, a choineczkę ozdobiłaś pięknie. Coś wspaniałego!

Aniu, dziś więc wystąpiłaś w roli kolędnika- odwiedzając Rodzinę w domach. Na pewno wszyscy się ucieszyli z własnoręcznych ozdób, bo na Fo prezentujesz niezwykle miłe dla oka dekoracje!
A ja za pakowanie nadal się nie wzięłam- zostałam zawezwana przed choinkę :lol:
Uściskaj Okamiego ode mnie- mam nadzieję, że zapomina powolutku o przebytej operacji..?
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Okamiś już niemal nie pamięta o operacji, tym bardziej że pan przyjechał, więc łazi za nim, bo to dwie kolejne ręce do głaskania, drapania i pieszczenia :D Cala rodzinka w domu, więc i piesio się cieszy. No i waruje przy kuchni licząc na to, że coś niecoś mu skapnie :;230
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moniś i jak siostra choinkę ubrała?
Skręca mnie z ciekawości ;:65
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Moniu rozumiem, że zmęczona, ale zadowolona z obrotu sprawy? Ależ ci zazdroszczę tego urządzania, wybierania, meblowania ;:170, choć wiem, że bywa to męczące. Jeśli chodzi o dobytek, to zapewne w szybkim czasie półki, szafki itp się wypełnią. Ważne, że ręczniki są, a jedzonko na pozłącanej zastawie czemu nie? ;:109 Właśnie oglądam Maję w Ogrodzie, odcinek o przepięknym ogrodzie. Pomyślałam o Tobie oglądając dzisiejszy program.
Awatar użytkownika
Monika-Sz
1000p
1000p

Post »

Aniu- cieszę się, że Okamuś wraca do formy- skoro ma apetyt na smakołyki to najlepiej o tym świadczy:) Mąż już przyjechał na Święta- to masz Rodzinkę w komplecie, a psinka odżyła, jak widzi nową "ofiarę" swoich pieszczochowych potrzeb :lol: Moja psina może spać na fotelu i nie reagować na nic..- ale wystarczy, że Mąż zrobi krok w stronę pojemnika z psimi ciastkami- uszy na baczność, inteligentny wyraz pyska- no nie ten zaspany psiak, co przed chwilą :wink:

Agniesiu- wspólnymi siłami coś z tego wyszło.. Okazało się, że białe światełka się popsuły więc mamy komunistyczną choinkę :lol: Dodałam sznurek "perełek", które kiedyś Babcia kupiła i nigdy nie były używane i jakoś to wygląda :? .. Jutro planujemy dokupić białe światełka bo Siostra stwierdziła, że wyszło piekielnie ;:124
Ja choinkę chciałabym ubrać na srebrno fioletowo, lub srebrno niebiesko. Chociaż nie wiem, czy nie złamałabym się bo czerwony też lubię- jednak nie w takich ilościach ;:223 Kiedyś ubierałam na złoto-czerwono, jednak od jakiegoś czasu ciągnie mnie chyba w zimniejsze barwy..

Madziu- a ja poszłam z kompem do Siostry pokazać forumowe piękne choinki, dekoracje, Rudolfa.. i Twoją relację z wioski Mikołaja, była zachwycona Twoim pomysłem na prezent, obejrzała z zainteresowaniem całą fotorelację i przy okazji zachwyciła się dekoracją kominka ;:196
Madziu, cóż tam pokazywali, że pomyślałaś o mnie ;:oj Jestem przemile zaskoczona, że oglądając program o ogrodach pomyślałaś o mnie- jak nic pokazywali łyse rabaty i zagubioną ogrodniczkę ;:306
Z obrotu spraw jesteśmy bardzo zadowoleni. U nas wszystko w domu super na razie się układa, ale półki zbyt szybko się nie zapełnią bo nasze potrzeby to worek bez dna.. No chyba, że poupychamy na nich nasze ręczniki i kubeczki- tego mamy pod dostatkiem :wink:
Najważniejsze, że uśmiechy nie schodzą nam z twarzy i oby wykonawcy nie postanowili tego zmienić..

Oto zdjęcia naszej wściekłej choinki- jestem niezadowolona, bo za dużo czerwonego i to jest bardzo męczące. Ja zawsze dawałam białe światełka, ale kabel się urwał przy wyjmowaniu ;:145 Jak do tego doszły czerwone bombki to wyszła mojej opinii komuna, wg Siostry piekło, a Mama dyplomatycznie poszła spać..
Więc najpierw foto gołej.. i psina, który padł zmęczony po znojach wnoszenia i ustawiania- a że biega za mną wszędzie to się deczko zmęczył..
Obrazek

Obrazek

I nasze piekiełko.. Najpierw w szczegółach..
Moja bombka ogrodnika- to ta szklarenka, którą dostałam od Siostry na mikołajki..
Obrazek

Inne
Obrazek

Obrazek

Te w groszki Siostra od kogoś chyba dostała..?
Obrazek

Obrazek

A teraz w pełnej, dyskusyjnej krasie.. :? Oczywiście są mistrzowie pierwszego planu
Jeszcze musze poszukać takiego chodniczka ozdobnego, którym osłania się stojak i chowa pod nim kable. Z efektu nie jestem zadowolona, ale przecież na choince święta się nie kończą- a dopiero zaczynają :D
Obrazek

Obrazek

Pies Siostry padł z wrażenia..
Obrazek

Natura jednak ubiera najpiękniej.. To fotki wczorajsze z działki..
Młodziutkie jałowce spartan już w koralach..
Obrazek

Dereń w promieniach grudniowego słońca
Obrazek

Patrząc na zdjęcia przypomniało mi się, że miałam zerknąć pod agrowłókninę, czy korzenie wyglądają tak tragicznie, jak się obawiam... Nadrobię przy najbliższej okazji- jak nie zapomnę ;:124
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wyszło całkiem dobrze, nie taki diabeł straszny jak go namalowałaś.
Dodałabym komplet białych światełek aby rozjaśnić i będzie ok ;:333
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”