Ogród (z) PESTKI@

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 16:21

Re: Ogród (z) PESTKI@

Post »

...no i było jak co roku...
Weszła choinka do domu z pomocą syna.Koty rozpierzchły się jak szalone po kątach,wyglądając wystraszone,że nie dość iż pies wkłada pysk między drzwi ;to teraz ,,las wchodzi do domu drzwiami,,Stół wylądował pod ścianą,12 krzeseł wygladało jak kupa opału na zimę.żyrandol dyndał,a kryształki wygrywały kuranty.Choinka trafiła na miejsce spoczynku,ale.....tylko na chwilkę,po czym znów przeszła przez salon,korytarz ,klatkę schodową i trafiła na ogrodzie .Trzeba było skrócić paznokcie choince ,bo krzywo stała.Najmłodszy córex stwierdzła I PO ŚWIĘTACH Zaraz jednak zmieniła zdanie,bo choinka weszła ostentacyjnie z powrotem do mieszkania z pomocą synexa,który niechcący wdepnął w kocią ,,wodę,,(nie myśleć o czymś innym) i przeniósł wszystko,z choinką włącznie do salonu.Drzewko stanęło na miejscu i o dziwo prosto.Jak na mężczyznę przystało;światełka rozwiesił,zamiast gwiazdy trafił na czubek paw(ponoć przynosi nieszczęście ,ale ja akurat w zwierzęce przesądy nie wierzę)i zaczęło się strojenie.Po jakimś czasie okazało się ,żechybagałęzi za mało,ale daliśmy radę.Wszystkie bombki,ptaszki,świecidełka trafiły na miejsce i...choinka wyglada przepięknie podpijana przez kocie futra :D
Czy mam pisać jak wygladał dom po instalacji świątecznego drzewka?Chyba sobie podaruję ,bo każda gospodyni wie dokładnie ARMAGEDON
Kiedy już wszyściuteńko było zrobione i wysprzątane z podłogami włącznie ,a sprzęty wróciły na swoje miejsce;wrócił M i stwierdził z lubością,że JUŻ MAMY ŚWIĘTA W DOMU ;:306 Kurde mać ,a co z resztą ;:218 Też się sama pewnie zrobi ;:306
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No to poproszę zdjęcia świątecznego drzewka :wink:
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dla wszystkich odwiedzających mój ogród so Sylwestrowej kawki zostawiam ,TORCIK CYTRYNOWY
Obrazek [URL=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a84 ... 3e122.html]Obrazek[/UR
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ślicznie dziękuję za życzenia :D Ja zawsze skromnie mówię....oby nie był gorszy od poprzedniego;to już będzie dobrze :wink: Co nam tak naprawe przyniesie...dowiemy się znów pod koniec roku.
Moj córex już wyjechała na uczelnię,dzieci do szkoły,a ja w domku do południa wreszcie samiuteńka...Odpocznę psychicznie,ale nie wiem czy będę szczęśliwsza :wink: Czas powoli brac sie za porządki w szafach.To co niepotrzebne,,won,,i takie tam....Mam remont strychu i zaczynam od wyrzucania tego co zbędne i ciut potrzebne.Oj jest tego sporo mimo ,że nie mam manii zbieractwa :? Ciekawe kto mi tyle ,,łachów,,podrzucił :| ;:306
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

PESTKA@ pisze: Ciekawe kto mi tyle ,,łachów,,podrzucił :| ;:306
ja nieeee....mam swoje....aż nadto..... ;:306 ;:306
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50

Post »

grazynarosa22 pisze:
PESTKA@ pisze: Ciekawe kto mi tyle ,,łachów,,podrzucił :| ;:306
ja nieeee....mam swoje....aż nadto..... ;:306 ;:306
..a ja swoje łachmany tnę na sznurki, zwijam w kłębki i zrobię na szydełku nakrycie na ławkę ooooo :tan
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

o proszę...jaka ekologia,recykling i coś czego nikt inny mieć nie będzie.Ja nie mam czasu ani zacięcia aby bawić się w ,,rękodzieło..Po prostu muszę ,,wyrzucić,,to co zbędne kategorycznie i nie przeżucać z kupki na kupkę,bo zawsze konczyło się u mnie wnoszeniem z powrotem ciuchów do szafy :;230
Wziełam się na sposób(częściowy) i wysylam DHL-em najstarszej córci to czego nie nosimy,BO NIE (bez jakiegokolwiek powodu),a ona jest bardziej operatywna i albo wymienia się z koleżankami,albo wydaje.Szkoda mi tak anonikowo wrzucać do kontenera,bo ciuszki w 90% przywozone są z Francji i bardzo często rozmiarowo nie trafione więc nowe.Powiem Wam ,że ból robienia porządków w szafach straszny.Wolę już pyry kopać i drewno z lasu wywozić :;230
Dziś kolejna partia porządków zrobiona i myśle ,że do wiosny się ogarnę,choć patrząc na dzisiejszą pogodę ma się wrażenie,że wiosna już jest.Od rana wietrzą się pościele na ogrodzie,schody wejściowe wreszcie można było umyć i uprzątnąć bałagan przed płotem.Oby taka pogoda utrzymałą się do kwietnia ,a potem lato hihihi...
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

I Pestko zapowiadają przyszły tydzień ponoć jeszcze cieplejszy od tego...
Chyba posadzę zapomniane cebule narcyzów :wink:
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

...no ,a ja nie przywiozłam w tym roku nic z cebulowych :?
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zapraszam na kolejny torcik cytrynowy.Tym razem to urodzinowy prezent dla Taty :wink:
/URL] Obrazek [URL=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/882 ... b6a7d.html]Obrazek
Bardzo podobają mi się takie wymyślne wystroje tortów,ale tylko podobają.U mnie w torcie musi być wszystko zjadliwe i jak najmniej ,,lukrowe,,
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Śliczny torcik, lubię cytrynowe. Jak robisz?
Cebulowe posadzone, nawet więcej niż trochę :wink: eM się napracował. Zobaczymy wiosną co z tego będzie, ja mam nadzieję na piękne kwitnienia, choć z tą pogodą to teraz nic już nie wiadomo.
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
gosiaczek12a11
500p
500p
Od: 1 kwie 2012, o 17:20

Post »

Torcik palce lizać ;:173
Ja też zawszę robię sama torciki na różne okazje , głównie na śmietanie i owocach.
Może to nie jest mistrzostwo sztuki ,ale zawsze wszystkim smakuje ;:108
Zielony Zakątek !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
Gosiaczkowy Przepiśnik !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kiedyś nie piekłam tortów ze względu na biszkopt,bo zawsze mi opadał bez względu ile jajek bym nie dała.Sprawdziłam sporo przepisów i nic,poza tym jakoś nie przepadam za ozdobami mało zjadliwymi na tortach i wydawało mi się ,że moje są mało atrakcyjne.Teraz jest jednak moda na ,,minimalizm,,we wszystkim.Nie ominął nawet tortów i przepisów kulinarnych :D Im mniej składników,im więcej lekkostrawnych tym lepiej.Lubię jak domownicy lub goście zjadają cały kawałek tortu nie odkłądając ,,dekoracji,,Dziewczynki ;jeśli macie jakieś ciekawe przepisy na fajne masy;będę wdzięczna :D
Zapomniałam dodać,że biszkopt jest tylko i wyłącznie na jajkach,cukrze i mące-zero proszku i spulchniaczy.Ten przepis doskonale by się sprawdził dla dziecięcych biszkopcików :wink:
Awatar użytkownika
gosiaczek12a11
500p
500p
Od: 1 kwie 2012, o 17:20

Post »

Ja słyszałam że biszkopt po wyjęciu z piekarnika należy upuścić na podłogę z wysokości 1 m.
Raz już ostatnio testowałam , niby lekko potem osiada , ale za to na całej powierzchni. a nie z dziurą na środku ;:173
A co do mas ja najbardziej lubię , masy na śmietanie. Ewentualnie z dodatkiem jakiegoś aromatu.
Zielony Zakątek !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
Gosiaczkowy Przepiśnik !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit Wiosna na 100% będzie za 66 dni!! Ale dziś u nas było cudnie!!
Rośliny rwą się do życia, róże mają czerwone noski.
Pozdrawiam ;:138
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”