Poszukam u siebie, może też gdzieś na leśnym trakcie lub łące znajdę.
Też mam FW i jest nie do pobicia, ale faktycznie musi mieć cień lub półcień.

ale jak jej nie kupię to rozpaczać nie będę
  ale jak jej nie kupię to rozpaczać nie będę   

Ależ pięknie u Ciebie. Nie mam słów, żeby wyrazić swój zachwyt. Takie właśnie piękne, pełne ogrody mi się podobają najbardziej.
 Ależ pięknie u Ciebie. Nie mam słów, żeby wyrazić swój zachwyt. Takie właśnie piękne, pełne ogrody mi się podobają najbardziej. 

Żółty liliowiec się ostał ,a przecież nie lubisz żółci chyba ,że tylko róż w tym kolorze. Maxiu dzielny chłopak musi dopilnować całe to towarzystwo .Dzielnie się trzyma moja wychowanica
 Żółty liliowiec się ostał ,a przecież nie lubisz żółci chyba ,że tylko róż w tym kolorze. Maxiu dzielny chłopak musi dopilnować całe to towarzystwo .Dzielnie się trzyma moja wychowanica
 a wszystkie to Souveniry
  a wszystkie to Souveniry   

Znów wyrzucam sobie, że nie potrafię posadzić jednej odmiany w większej ilości-wspaniale to wygląda
 Znów wyrzucam sobie, że nie potrafię posadzić jednej odmiany w większej ilości-wspaniale to wygląda  Żywopłot z tawuły też mi się podoba, od roku zastanawiam się, gdzie mogłabym podobny posadzić u siebie.
 Żywopłot z tawuły też mi się podoba, od roku zastanawiam się, gdzie mogłabym podobny posadzić u siebie.

No pewnie Maju, taki właśnie gąszcz mi się podoba. A u mnie jeszcze tak pusto.......edulkot pisze:Igo też Ci się podoba taki gąszcz na rabatkach

. Też chciałabym takie u siebie, ale ... jestem tak pazerna na nowe rośliny, że musiałabym zrezygnować z co najmniej kilku innych, nie mówiąc już o różach
 . Też chciałabym takie u siebie, ale ... jestem tak pazerna na nowe rośliny, że musiałabym zrezygnować z co najmniej kilku innych, nie mówiąc już o różach  . Never
 . Never   !!!. A wszystko przez ... mały ogród
 !!!. A wszystko przez ... mały ogród   .
 .  . Chyba wcześniej go nie pokazywałaś. Fajna rzecz, załatwić "interesanta" przy wejściu i ... pa, pa ...
 . Chyba wcześniej go nie pokazywałaś. Fajna rzecz, załatwić "interesanta" przy wejściu i ... pa, pa ...  .
 .
Grażynko te płotki były stawiane dla innego czterołapowego szkodnika, który niestety już odszedł na drugą stronę tęczykogra pisze:Edul pod parasolem z igliwia wygląda na rozanielonego drzemką.
Tam czuje się bezpiecznie i z ukrycia można wszystko mieć pod kontrolą - spryciula z niego.
No tak......już wiem dla kogo te płotki, albo raczej przeciw komu.
 to dla niego jest Zakątek Goldiego
  to dla niego jest Zakątek Goldiego   

Gosiu ja u siebie nie widuję jeży choć czasami w nocy psy potrafią szczekać w taki charakterystyczny sposób czyli 'mają' jeża i czasami dość dawno temu znajdowałam rano taką oziemioną kulkę. Może jednak Fleszowi się nie do końca udało ich przegonićMargo2 pisze:W tym roku prawie nie miałam ślimaków. Wydaje mi się, że to dzięki jeżom. Mam nadzieję, że Flesz nie wygonił ich, bo czasem robił sobie z nich piłki

Igo skoro masz pusto a lubisz busz to proponuję Ci zostawienie paru roślin łatwo rozsiewających się aż do wysypania nasion, murowany buszIga51 pisze:No pewnie Maju, taki właśnie gąszcz mi się podoba. A u mnie jeszcze tak pusto.......edulkot pisze:Igo też Ci się podoba taki gąszcz na rabatkach
Miłych snów
 W przed-ogródku busz robią rozsiane w nadmiernej ilości jednoroczne trawy, koper ogrodowy, maruna, bratki, nagietki, fiołki pachnące i kolorowe, naparstnice, wilczomlecze i wiele innych. Wygląda to chaotycznie ale wolę taki widok niż chwasty czy siewki dębów i lip, choć drzewa wyrastają mimo wielkiego buszu
  W przed-ogródku busz robią rozsiane w nadmiernej ilości jednoroczne trawy, koper ogrodowy, maruna, bratki, nagietki, fiołki pachnące i kolorowe, naparstnice, wilczomlecze i wiele innych. Wygląda to chaotycznie ale wolę taki widok niż chwasty czy siewki dębów i lip, choć drzewa wyrastają mimo wielkiego buszu   

Moniko takie jednorodne szpalery to mam tylko w niektórych miejscach, a że mam nadmiar hektarów to niech sobie rosną. Róże mam prawie wyłącznie pojedyncze egzemplarze a i tak lista chciejstw jest ciągle zbyt długaRozeta pisze:Szpalery z jednakowej odmiany krzewów są z pewnością efektowne i mówiąc wprost: w dobrym guście. Też chciałabym takie u siebie, ale ... jestem tak pazerna na nowe rośliny, że musiałabym zrezygnować z co najmniej kilku innych, nie mówiąc już o różach
. Never
!!!. A wszystko przez ... mały ogród
.
Na marginesie: zaciekawił mnie kącik wypoczynkowy przy bramie. Chyba wcześniej go nie pokazywałaś. Fajna rzecz, załatwić "interesanta" przy wejściu i ... pa, pa ...
.

Jednak jestem pewna, że złożę kolejne zamówienia
 Jednak jestem pewna, że złożę kolejne zamówienia