ale moje granaciki ładnie wschodzą
Granat - uprawa, pielęgnacja, sianie
- Kasienkar
- 500p

- Od: 18 cze 2013, o 14:38
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Granat z nasion
Ja właśnie mam ten problem z parapetami
a od kiedy przyniosłam kwiatki, które stały latem w ogródku to otwieranie okna jest prawdziwym wyczynem
Pozdrawiam,
Kasia
Kasia
to może ja pokażę swój karłowy granat
kupiłam sadzonkę w Książu na wystawie kwiatów roślina ma 8 lat i kwitnie co roku żeby utworzył się owoc zapylam jednym kwiatem drugi w tej chwili jest 6 owoców w różnej fazie zimuję go w domu na słonecznym południowym parapecie a w lecie stoi w pełnym słońcu na południowym balkonie
przepraszam za jakość zdjęcia dysponuję tylko telefonem
kupiłam sadzonkę w Książu na wystawie kwiatów roślina ma 8 lat i kwitnie co roku żeby utworzył się owoc zapylam jednym kwiatem drugi w tej chwili jest 6 owoców w różnej fazie zimuję go w domu na słonecznym południowym parapecie a w lecie stoi w pełnym słońcu na południowym balkonie
przepraszam za jakość zdjęcia dysponuję tylko telefonem

Trzeba się rozejrzeć za sadzonką
A jadłaś już swojego granata? Jestem ciekawa czy w smaku jest taki sam jak sklepowy.
A jadłaś już swojego granata? Jestem ciekawa czy w smaku jest taki sam jak sklepowy.
Pozdrawiam Ewka
-
darnok
- 200p

- Od: 13 kwie 2012, o 08:23
Mam jednego karłowego i z tego co pamiętam jak owocował,to owoce takie tycie,że nawet sobie nimi głowy nie zawracałem,bo przecież je się te kuleczki.Czekam,aż mi zaowocują granaty właściwe.
w zeszłym roku dojrzały aż popękała skórka , miąsz ma biały z pestkami ale niestety nie próbowałam
- Gethar
- 200p

- Od: 10 lis 2012, o 19:48
Owoce z Granata karłowatego są niejadalne, są gorzkie i niesmaczne. Można jakieś przetwory lub do herbaty dodać, ale niestety nie je się ich jak tego ze sklepu

-
darnok
- 200p

- Od: 13 kwie 2012, o 08:23
Ja swoje zamierzam przesadzić do większych doniczek i planuję w przyszłości jak podrosną przetestować je w gruncie.Wiekszość mam z nasion z granata ze sklepu + jeden z allegro,ciekawe czy powtarzają cechy rodziców.
- Kasienkar
- 500p

- Od: 18 cze 2013, o 14:38
Też jestem tego ciekawa, bo ja też posiałam pestki granata ze sklepu i ładnie wykiełkowały.
Maluchy mają już około 2 cm ale trochę zły moment wybrałam na sianie bo teraz zima idzie i mało słońca mają, przez co się wyciągają.
Maluchy mają już około 2 cm ale trochę zły moment wybrałam na sianie bo teraz zima idzie i mało słońca mają, przez co się wyciągają.
Pozdrawiam,
Kasia
Kasia
Wypuszczanie granata
Witam. Czy mam się martwić faktem, że granat zaczął mi od jakiegoś czasu wypuszczać? Trzymam go w piwnicy, gdzie ma chłodniej. W tamtym roku trzymałem go tak samo, z tym wyjątkiem, ze zaczął wypuszczać na wiosnę. Co robić?
- stalewiak
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 kwie 2009, o 10:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Wypuszczanie granata
Widocznie jest za ciepło w piwnicy , za oknem na plusie to i w piwnicy za ciepło . Moj granat nie nie wypuszcza bo jest około +6
Maniak roślin egzotycznych 
TO co zrobic, jak nie znajde zimniejszego miejsca?
- stalewiak
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 kwie 2009, o 10:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Nie mam pojęcia . Chyba dać komuś kto ma piwnicę dość chłodną aby nie na minusie .
Maniak roślin egzotycznych 
Będę musiał o czymś pomyśleć. W razie znalezienia nowego miejsca nie przejmować się wypuszczaniem?