Nawóz Polifed (Poly-feed")
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 sie 2005, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Nawóz Polifed (Poly-feed")
Kupiłem niedawno nawóz Polifed. Rozpuszcza się on bardzo łatwo w wodzie. Nic jednak na temat tego nawozu nie mogę znaleźć w internecie. Czy ktoś zna ten nawóz? Do jakich roślin się nadaje, ... ?
Pozdrawiam Andrzej.
Re: Nawóz Polifed (Poly-feed")
Nawóz POLY - FEED nadaje się do różnych roślin w zależności od ich aktualnego zapotrzebowania. Nawozy ta występują w różnych składach. Nie wszystkie jednak nadają się do nawożenia dolistnego, niektóre są tylko do podlewania. Najbardziej uniwersalnym do opryskiwania jest POLY-FEED 20+20+20 + MIkro.( Są też potasowe i fosforowe) Mieszałem go z różnymi środkami ochrony tak jak inne odżywki i wg ogólnych zasad. Wszystko było OK. Rozpuszcza się bardzo dobrze i nawet po zostawieniu roztworu w opryskiwaczu nie krystalizuje się - jak musiałem przerwać opryskiwanie ale na wszelki wypadek można przemieszać co jakiś czas. Dodam jeszcze że kupiłem go w rewelacyjnej cenie w porównaniu do innych odżywek, a działa jak te z najdroższej półki. Robiłem porównanie i żadnych różnic poza ceną nie stwierdziłem. Moi znajomi którym powiedziałem o tym nawozie są tego samego zdania.
dobre i jedne z najbardziej atrakcyjnie cenowo nawozów Izraelska firma nie widać aż takich różnic oprócz ceny z tym najlepszymi
Chce jeszcze przetestować polskie bo chwalą i też dobre: Symfo-vita
Cudze chwalicie swego nie znacie, sami nie wiecie co posiadacieravsqr pisze:dobre i jedne z najbardziej atrakcyjnie cenowo nawozów Izraelska firma nie widać aż takich różnic oprócz ceny z tym najlepszymi

Zamiast mercedesa kupa zielska
Porażka nie wchodzi w rachubę (?). Herkules Poirot nigdy nie przegrywa.
Porażka nie wchodzi w rachubę (?). Herkules Poirot nigdy nie przegrywa.
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 11 gru 2013, o 13:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Zarówno Poly feedy jak i Symfo Vita to dobre nawozy. Jakość podobna.
Często u nas zaopatrują się ogrodnicy w nawozy obu firm. Generalnie co kraj to obyczaj:)
Często u nas zaopatrują się ogrodnicy w nawozy obu firm. Generalnie co kraj to obyczaj:)
Poznam Regulamin Forum