Między blokami
- madusia
- 1000p

- Od: 19 paź 2013, o 20:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Między blokami
- sweety
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 20 mar 2012, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jak mieszkałam na Karpackim to zdarzały się wietrzyska, że szuflandią niemal kiwało
Nas ratowało to, że zasłaniał nas jeden z bloków. Ale Ty mieszkasz nieco w kotlince. Może dlatego jednak tak nie wieje? Warto jednak się zabezpieczyć i ja też mam projekt dostosowany do strefy wiatrowej i ... śniegowej. Niekiedy tego śniegu na dachu jest mnóstwo, plus dachówki i robi się niebezpiecznie 
-
akl62

- Od: 11 cze 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
madusiu, świeczka pomarańczowa od dołu podgniwa
Wosk będzie do przetopienia.
Aniu, nas na szczęście przysłaniają i bloki i lasek, a przed śniegiem od drogi chroni parkan. Przy spadzie 45 st. nie boję się śniegu na dachu (chyba, że zsunie się na głowę). Ale ten nawiany na taras nad garażem .
Dlatego wszystkim odradzam odkryte tarasy.
Przycież jest ogród. ale nasz już za chwileczkę, już za ... moze bedzie ogrodem zimowym. Ze spadzistym dachem, oczywiście. 
Aniu, nas na szczęście przysłaniają i bloki i lasek, a przed śniegiem od drogi chroni parkan. Przy spadzie 45 st. nie boję się śniegu na dachu (chyba, że zsunie się na głowę). Ale ten nawiany na taras nad garażem .
- madusia
- 1000p

- Od: 19 paź 2013, o 20:15
- Kontakt:
-
akl62

Magdo, tylko jak ususzyć kulistą skórkę ? Myslę, że projekt Mandragory były lepszy, bo i płomień lepiej ogrzewał skórkę i przyprawy.
- Mandragora

- Od: 25 maja 2008, o 16:18
Aniu, jak w Bielsku dziś? U mnie w nocy była najprawdziwsza burza, zagrzmiało co prawda tylko raz, ale błyski widziałam kilka razy. Od strony Bielska i pd-zachodu. Od paru chwil próbuje przedzierać się słońce. Czytam na lokalnym portalu, że na Zaporze drzewo spadło na jadące auto, kierowca ma złamany kręgosłup
To moja ulubiona trasa, im gorsze warunki pogodowe, tym bardziej lubię tam jeździć
Kocham ten las. Myślę, że jak wydłubiesz zawartość pomarańczy, możesz spróbować ją wysuszyć podobnie jak plastry cytrusów. Nie wiem, czy nie straci formy - moja po kilku dniach (co prawda blisko kominka) wyglądała bardzo brzydko, pomarszczona i krzywa. Ale można spróbować i dopiero po wyschnięciu dać wosk 
-
akl62

Mandragoro, miałam wrażenie, że ta burza była u nas na osiedlu. I waliło gradem. Ale ogólnie jest spokój. Za to u znajomych w okolicach Słupska nie ma prąda, a co za tym idzie i wody.
Pomarańczę oskubałam i mam taraz samą świeczkę, ale już wiem, że mogę ją swobodnie wykorzystać do zrobienia następnej. Nadal uważam Twój projekt za idealny. A że krótkotrwały... cóż, taka jego natura.
Właśnie na strych wynosze całą masę przedmiotów, które sa zbyt trwałe, żeby wyrzucić (może się kiedyś przyda...
)
Pomarańczę oskubałam i mam taraz samą świeczkę, ale już wiem, że mogę ją swobodnie wykorzystać do zrobienia następnej. Nadal uważam Twój projekt za idealny. A że krótkotrwały... cóż, taka jego natura.
Właśnie na strych wynosze całą masę przedmiotów, które sa zbyt trwałe, żeby wyrzucić (może się kiedyś przyda...
- ewa w

- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Czyżbym trafiła na pokrewną duszę? też chomikujesz? masz słoik z guzikami ? Ale masz strych odpowiednie miejsce na rzeczy czekające swojej drugiej szansy a ja niestety.
U nas na razie troche lepiej juz tak nie gwiżdże wiatrzysko
U nas na razie troche lepiej juz tak nie gwiżdże wiatrzysko
-
akl62

Ewa, oczywiście, że jest szuflada na guziki, kartonik na kokardy (te akurat przydawają się do kartek pocztowych) i kamienne gary. Nie wyrzucę żadnego talerzyka.
A strych jest już pełny.
Ale właśnie przydały się materace z poprzedniej wersji łóżka. Do znajomych przyjeżdżają dzieci z wnukami.
A strych jest już pełny.
Ale właśnie przydały się materace z poprzedniej wersji łóżka. Do znajomych przyjeżdżają dzieci z wnukami.
-
akl62

- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Otóż to najbardziej realny jest król, a koń abstrakcyjny!
Chyba bez pomarańczy świeczka bardziej mi się podoba!
Chyba bez pomarańczy świeczka bardziej mi się podoba!
-
akl62

Mi też, Marysiu.
Wczoraj się przydała, bo nie było prądu. próbowałam jak to też kiedyś czytano przy świaczkach. Dało się.
Wczoraj się przydała, bo nie było prądu. próbowałam jak to też kiedyś czytano przy świaczkach. Dało się.
- ewa w

- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Aniu jak tam z wypiekami? akurat upiekłam ciastka ze szpyrki ze śląskich przepisów 
-
akl62

-
akl62

Ewo, z wypiekami, to pokrewieństwo dusz nie ze mną. Choć ciasteczka kruche ze skwarek piekłam. Kiedyś. Dawno.