Ogród Marty cz. III
- ewamaj66
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród Marty cz. III
Piękne stroiki
Do Sławka i tak zajrzyj, żeby Ci oko zbielało
Mój typ nie wygrał, ale wszystkie irysy ładne.
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Marysiu,przyniosłam do domu gorzką czekoladę że polejemy nią pierniczki,ale dzieci miały pisaki cukrowe Dr.Oetkera i stwierdziły że będą kolorowe,tymi pisakami super się rysuje na ciasteczkach i te narysowane zostały 4 sztuki ,ale są pisaki to domalują .Choineczka następna jest w połowie zrobiona ,będzie inna bo z różnymi mchami
Dorotko,jasne że możesz tak mówić,cieszę się że ci się podobają ozdoby i pierniczki,ja bardzo nie umiem i nie lubię piec placków bo zawsze coś knocę i jest niejadalne,ten przepis dostałam od Marysi-Maski,i był taki prosty że ciasteczka się upiekły i nie są zakalce ,są pyszne,a dzieci miały taką frajdę przy tych ciasteczkach,bo ciasto było jak plastelina,a ty to może nie leń, tylko jesteś zmęczona z pracy ,w domu zawsze coś jest do zrobienia i w końcu nie ma na nic siły
Gosiu,to jeszcze nie wszystkie moje możliwości ,ale powiem ci że ja chyba mam zmęczenie materiału i tak mi się nieraz nie chce nic robić,że aż sama się nie rozumiem,ale może jutro będzie jeszcze inna choinka bo jest w połowie zrobiona,a jutro jeszcze kisimy kapustę.Jeżeli rdest miał do końca liście,to znaczy że nie usechł w okresie wegetacji, to znaczy że ma się dobrze i bez problemu przetrwa zimę
Alu,miło słyszeć że podobają się stroiki,a pierników trochę schowam to przetrwają do świąt
Dorotko,jasne że możesz tak mówić,cieszę się że ci się podobają ozdoby i pierniczki,ja bardzo nie umiem i nie lubię piec placków bo zawsze coś knocę i jest niejadalne,ten przepis dostałam od Marysi-Maski,i był taki prosty że ciasteczka się upiekły i nie są zakalce ,są pyszne,a dzieci miały taką frajdę przy tych ciasteczkach,bo ciasto było jak plastelina,a ty to może nie leń, tylko jesteś zmęczona z pracy ,w domu zawsze coś jest do zrobienia i w końcu nie ma na nic siły
Gosiu,to jeszcze nie wszystkie moje możliwości ,ale powiem ci że ja chyba mam zmęczenie materiału i tak mi się nieraz nie chce nic robić,że aż sama się nie rozumiem,ale może jutro będzie jeszcze inna choinka bo jest w połowie zrobiona,a jutro jeszcze kisimy kapustę.Jeżeli rdest miał do końca liście,to znaczy że nie usechł w okresie wegetacji, to znaczy że ma się dobrze i bez problemu przetrwa zimę
Alu,miło słyszeć że podobają się stroiki,a pierników trochę schowam to przetrwają do świąt
-
koziorozec

Ewciu,do Sławka zajrzałam ,piękne ma te irysy,bo niepowtarzalne ,ale nawet nie wiem skąd takie wziąć ,ale powiem ci że gdyby miał piwonie to pewnie bym nie wyszła,w wybieraniu typu nie brałam udziału,miło,że podobają się stroiki 
- ewamaj66

Pewnie, że stroiki się podobają
A cudze piwonie spędzają mi sen z powiek...
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
No to ja też z tych co bardziej piwoniami ( i nie tylko) się zachwycają niż irysami (tymi nowymi odmianami) 
-
koziorozec

Ewciu,cudze,to kogo masz na myśli
Marysiu,ja też tak mam
uwielbiam babcine wiekowe kwiatuszki 
Marysiu,ja też tak mam
- ewamaj66

Zaglądam do takiego ogrodu, który ma wszystko, co spędza mi sen z powiek 
-
koziorozec

Ewciu,znowu mówisz tajemniczo,jakiego ogrodu,który ci spędza sen z powiek 
- ewamaj66

Na niebiesko zaznaczony jest link do ogrodu Izabelli
Kliknij i przekonaj się, jakich piwonii jeszcze nie mamy 
- beacia0088

- Od: 25 lis 2013, o 20:18
Dobry wieczór.Bardzo mi się podoba pani ogród i dekoracje świąteczne również.Są prześliczne,gratuluję zdolności w jednym i drugim.Pozdrawiam.Miłej nocy 
-
koziorozec

Ewciu,kliknęłam i mnie wcięło ,bo kocham piwonie,są piękne ale to nie problem że ich nie mamy bo przecież możemy mieć,część z nich kupiłam w tym roku i myślę że coś mi już zakwitnie, a pozostałe się gdzieś poszuka,nie wiem czy Iza sprzedaje nadwyżki,bo nie wpisałam się ,było bardzo późno,ale mamy jeszcze trochę czasu,żeby coś poszukać i niech Ci już nic nie spędza snu z powiek ,bo w tej dziedzinie nie ma rzeczy niemożliwych
Beatko,witam cię serdecznie w moim ogrodzie,miło że wstąpiłaś i myślę że zostaniesz,zapraszam,nie mów mi pani jestem Marta
Beatko,witam cię serdecznie w moim ogrodzie,miło że wstąpiłaś i myślę że zostaniesz,zapraszam,nie mów mi pani jestem Marta
- ewamaj66

W ogrodzie Izy nie tylko piwonie mnie zachwycają
Na nadwyżki z jej ogrodu się zaczaję 
-
koziorozec

Ewciu,a czy ona będzie miała nadwyżki,bo nic nie wiem ,czy w tamtym roku też miała? 
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Także muszę pochwalić pierniczki-zwierzątka. Nigdy nie robiłam na święta, ale muszę się w końcu nauczyć.
Rdest podziwialam, piękny ma kolor, taki spokojny, pastelowy
Rdest podziwialam, piękny ma kolor, taki spokojny, pastelowy
- ewamaj66

Chyba i wątek sprzedażowy wcześniej widziałam, ale nie dam sobie ręki uciąć. Na pewno spóźniłam się na piwonie, które Iza dzieliła jesienią. Poszukam wiosną