Hosta, funkia - IDENTYFIKACJA - cz.1
- zielono mi
- 500p 
- Od: 26 maja 2008, o 19:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- zielono mi
- 500p 
- Od: 26 maja 2008, o 19:38
Dzięki Tomaszu ,strzał w 10   masz oko to może być to, na pierwszym zdjęciu wygląda na białą na drugim trochę lepiej, moja po wypuszczeniu listków jest żółta póżniej bieleje do kremowego , nigdy nie dochodzi jednak do czystej bieli jak np.: Patriot.
 masz oko to może być to, na pierwszym zdjęciu wygląda na białą na drugim trochę lepiej, moja po wypuszczeniu listków jest żółta póżniej bieleje do kremowego , nigdy nie dochodzi jednak do czystej bieli jak np.: Patriot.
Młode liście ma lancetowate ale póżniej trochę sie zaokrąglą , za kilka dni rozwinie kwiaty, na razie pękówki są jasnofioletowe.
Twoje zdjęcia są robione teraz czy na początku lata?
dziękuję 

Pozdrawiam Jola

masz oko to może być to, na pierwszym zdjęciu wygląda na białą na drugim trochę lepiej, moja po wypuszczeniu listków jest żółta póżniej bieleje do kremowego , nigdy nie dochodzi jednak do czystej bieli jak np.: Patriot.
 masz oko to może być to, na pierwszym zdjęciu wygląda na białą na drugim trochę lepiej, moja po wypuszczeniu listków jest żółta póżniej bieleje do kremowego , nigdy nie dochodzi jednak do czystej bieli jak np.: Patriot.Młode liście ma lancetowate ale póżniej trochę sie zaokrąglą , za kilka dni rozwinie kwiaty, na razie pękówki są jasnofioletowe.
Twoje zdjęcia są robione teraz czy na początku lata?
dziękuję

Pozdrawiam Jola
- agnieszka72
- Przyjaciel Forum - Ś.P. 
- Od: 22 lip 2008, o 20:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- JacekP
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Co to za funkie?
Witam!
Mam kilka funkii ale gubię się w ich nazewnictwie. Moje próby przypasowania ich do znajdowanych nazw okazują się błędne. Czy może ktoś mógłby mi pomóc?

Myślałem, że funkia Fortune'a 'Aureomaculata' (?)

Ta funkia wcześnie kwitnie i łatwo sie rozsiewa (mam ją z takiej siewki)

To myślałem, ze jest funkia Siebolda, ale podobno Siebolda ma bardziej falujące liście

Tej nie mam dobrego zdjęcia więc nie wiem, czy da się zidentyfikować. Kwitnie na biało i też jest z samosiejek

I cztery moje funkie obok siebie. Ta druga z lewej , czy to funkia falista 'Univittata'?

Mam kilka funkii ale gubię się w ich nazewnictwie. Moje próby przypasowania ich do znajdowanych nazw okazują się błędne. Czy może ktoś mógłby mi pomóc?

Myślałem, że funkia Fortune'a 'Aureomaculata' (?)

Ta funkia wcześnie kwitnie i łatwo sie rozsiewa (mam ją z takiej siewki)

To myślałem, ze jest funkia Siebolda, ale podobno Siebolda ma bardziej falujące liście

Tej nie mam dobrego zdjęcia więc nie wiem, czy da się zidentyfikować. Kwitnie na biało i też jest z samosiejek

I cztery moje funkie obok siebie. Ta druga z lewej , czy to funkia falista 'Univittata'?

ale może wiesz jaką ma nazwę?
  ale może wiesz jaką ma nazwę?