Mój ogród wśród łąk
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój ogród wśród łąk
Ależ masz naturalną ozdobę siatki
dynia spryciula, chciała się wymknąć na wolność

- Niunia1981

- Od: 18 sie 2011, o 15:01
tylko sie jej dupka nie zmieściłaAGNESS pisze:Ależ masz naturalną ozdobę siatkidynia spryciula, chciała się wymknąć na wolność
![]()
-
PEPSI

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Witajcie Kochani
Jak miło zobaczyć tylu miłych gości
Dzisiejszy poranek ( o 7 rano
) był nawet do przyjęcia. Delikatny mroziu, oszronione wokół pola i łąki, a w ciągu dnia słoneczko i od razu lepiej na serduszku.
Jadziu, Madziu - Lulka, Elu, Gracha, Agness , Moniś[/b] - spodobała się moja dynka? Do tej pory wisi mi w płocie, jest ciekawym akcentem kolorystycznym, wlazła tam bez mojego specjalnego zaproszenia, ale ja się nie gniewam. Niech sobie wisi ku radości oglądających.
Małgosiu - Malgolinko: ja się cieszę z zaproszenia, nawet nie wiesz jak bardzo, ale piątek to szczególny dla nas dzień, ponieważ odbieramy teściową ze szpitala. Właściwie to ja odbieram, mojego M nie ma. A mój M jest jedynakiem, więc wszystko co związane z jego rodzicami spada zawsze na mnie. A teściowa w szpitalu - źle, a po szpitalu - może być różnie
Aniu - jak się cieszę, że zaglądasz
dziękuję, zarumieniłam się.
A to moje hostowisko. Dumnie brzmi, ale tak będzie w niedalekiej przyszłości. Kupiłam przecież książkę
Dodam, że nazwy żadnej z moich (sic) host nie rozszyfrowałam do tej pory. Ślęczę nad książką, porównuję i mam dylematy. Może znajdzie się dobra duszyczka i mi pomoże

No to jeśli chodzi o moją kolekcję...Szału nie ma.
Pozdrawiam
Jak miło zobaczyć tylu miłych gości
Dzisiejszy poranek ( o 7 rano
Jadziu, Madziu - Lulka, Elu, Gracha, Agness , Moniś[/b] - spodobała się moja dynka? Do tej pory wisi mi w płocie, jest ciekawym akcentem kolorystycznym, wlazła tam bez mojego specjalnego zaproszenia, ale ja się nie gniewam. Niech sobie wisi ku radości oglądających.
Małgosiu - Malgolinko: ja się cieszę z zaproszenia, nawet nie wiesz jak bardzo, ale piątek to szczególny dla nas dzień, ponieważ odbieramy teściową ze szpitala. Właściwie to ja odbieram, mojego M nie ma. A mój M jest jedynakiem, więc wszystko co związane z jego rodzicami spada zawsze na mnie. A teściowa w szpitalu - źle, a po szpitalu - może być różnie
Aniu - jak się cieszę, że zaglądasz
A to moje hostowisko. Dumnie brzmi, ale tak będzie w niedalekiej przyszłości. Kupiłam przecież książkę
Dodam, że nazwy żadnej z moich (sic) host nie rozszyfrowałam do tej pory. Ślęczę nad książką, porównuję i mam dylematy. Może znajdzie się dobra duszyczka i mi pomoże

No to jeśli chodzi o moją kolekcję...Szału nie ma.
Pozdrawiam
- abcd
- 1000p

- Od: 15 kwie 2010, o 11:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Gosiu zajrzyj tutaj na pewno znajdziesz tu swoje hosty .http://zurawka.pl/#38;pID=38
-
PEPSI

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Elu
dziękuję za link, ale ze mnie trąba
, bo ja patrzę i patrzę i nie mogę na 100 procent do moich porównać. No cóż, widocznie dane mi jest do końca moich ogrodniczych dni określać rośliny jako "żółte","czerwone" i kolorowe, bez nazw właściwych.
Pozdrawiam i zostawiam moje ulubione galimatiaski

Pozdrawiam i zostawiam moje ulubione galimatiaski

- abcd
- 1000p

- Od: 15 kwie 2010, o 11:12
- Kontakt:
Gosiu ale czy nazwy naszych ulubionych roślinek są najważniejsze . Ja tam też nie znam wszystkich i wcale mnie to nie martwi jak coś mi się utrwali to ok. a jak nie to kwiat urody przez to nie straci . 
-
e-babcia

- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Witaj Małgosiu - fajnie że pokazałaś taki galimatiaz ,bo to lubie tajbardziejwtedy mam taki swojski klimat,nic sztucznego na siłe.Hosty też okazałe.Na działce mam kilka host ,nawet podzieliłam je więc na przyszły rok będzie co ogladac .Fajnie że jesteś z nami

- gracha
- 1000p

- Od: 23 maja 2012, o 21:49
Małgosiu nie ty jedna nie znasz nazw wszystkich swoich roślin ja też tak mam , z początku nie przywiązywałam wagi , ważne było że sadzę roślinki ale z czasem dotarło do mnie że już najwyższy czas mówić do roślinek po imieniu , uczę się zapamiętywać 
- MariaWy
- 1000p

- Od: 3 lip 2011, o 22:12
Fajny ten galimatiasik ,
podobają mi się Twoje hosty. 
- Malgolinka

- Od: 28 kwie 2010, o 14:16
Witaj Małgosiu, szkoda że się nie spotkamy, ale na pewno jeszcze będzie okazja
Hostowisko ładne, najbardziej podoba mnie się Hosta z pierwszego zdjęcia, długo ją masz? Szybko się rozrasta ?
Ja też mam kilka host, jedne te mniej szlachetne co roku mogę dzielić bo fajnie się rozrastają , a inne niestety powolutku i nawet nie ma co dzielić.
Jeśli chodzi o nazwy roślin, to jakoś nie mam do tego głowy
Hostowisko ładne, najbardziej podoba mnie się Hosta z pierwszego zdjęcia, długo ją masz? Szybko się rozrasta ?
Ja też mam kilka host, jedne te mniej szlachetne co roku mogę dzielić bo fajnie się rozrastają , a inne niestety powolutku i nawet nie ma co dzielić.
Jeśli chodzi o nazwy roślin, to jakoś nie mam do tego głowy
Prawdziwy przyjaciel to ten kto przychodzi gdy cały świat odchodzi
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
Hostowisko imponujące, Małgosiu, a galimatias bardzo kolorowy i energetyczny - z przyjemnością obejrzałam zdjęcia!
Ciepło pozdrawiam,
A
Ciepło pozdrawiam,
A
- Niunia1981

Małgoś może Iguś (Iga23) ci pomoże rozszyfrować jakie masz hosty - ona chyba wszystko wie na ich temat
Miłego dzionka
Miłego dzionka
-
iga23

- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Bardzo śmieszneNiunia1981 pisze:Małgoś może Iguś (Iga23) ci pomoże rozszyfrować jakie masz hosty - ona chyba wszystko wie na ich temat![]()
Miłego dzionka
- Niunia1981

Jakie tam zaraz śmieszne
wg mnie to i tak wiesz prawie wszystko o hostach i tyle 
-
iga23

- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Ok, o tej szarej nic nie powiem, bo takich jest wiele, ta z białym środkiem to Undulata, a ta z białym brzegiem może być Wide Brim, choć nie jest to na pewno.