Jak pomyśle o moich 150 sztukach ugotowanych... to aż mnie krew zalewa......
Trzymam kciuki,żeby Tobie wszystkie ładnie wykiełkowały..

ino patrzeć jak adenium w końcu zrobi dywan z kwiatów ;)
 ino patrzeć jak adenium w końcu zrobi dywan z kwiatów ;)

Przeszukałem gdzie się dało i d*** moje 200 nasion poszło w zapomnienieMartada pisze:
A szukać w nerwach najgorzej choćby na oczach leżało to nie znajdziesz.
Może rano na spokojnie się samo znajdzie.
A co masz w tych "innych" kaktusach? Tak dla zaspokojenia ciekawości

50 - Adenium Arabicum 'Tiny Ding Dong' 50 - Adenium Arabicum Desert Night Fork i 50 mix ArabicumAkwelan_2009 pisze: Przemek, jakie masz nasiona Adenium arabicum i gdzie kupowałeś ?

Znaczy się kupowała Aleksandra a ja to tak przy okazji się skusiłem i się podzieliliśmy po połowie
  Znaczy się kupowała Aleksandra a ja to tak przy okazji się skusiłem i się podzieliliśmy po połowie   A kupowane z tego co pamiętam na ebayu i chyba przyszły do nas z Tajlandii .
  A kupowane z tego co pamiętam na ebayu i chyba przyszły do nas z Tajlandii . a wysiewał będę chyba jakoś z początkiem stycznia jak już dnia zacznie przybywać bo teraz to mamy najgorszy okres ...
  a wysiewał będę chyba jakoś z początkiem stycznia jak już dnia zacznie przybywać bo teraz to mamy najgorszy okres ... 

poroniony pomysł
   poroniony pomysł   !
  !

!
!

Wiem, że masz odpowiednie warunki do hodowli, bo w końcu Twoje tunele mieszczą sporo roślin, a wszelakie sukulenty świetnie się tam czują. W najbliższej przyszłości chętnie zaopatrzę się w młode A. arabicum od Ciebie, bo A. obesum już przywykło do warunków jakie mogę mu zapewnić i widzę, że ładnie przyrasta
 Wiem, że masz odpowiednie warunki do hodowli, bo w końcu Twoje tunele mieszczą sporo roślin, a wszelakie sukulenty świetnie się tam czują. W najbliższej przyszłości chętnie zaopatrzę się w młode A. arabicum od Ciebie, bo A. obesum już przywykło do warunków jakie mogę mu zapewnić i widzę, że ładnie przyrasta 

Z resztą o wysiewach i wzroście roślin będę stale informował na forum więc wszystko na bieżąco będziecie wiedzieli i widzieli
  Z resztą o wysiewach i wzroście roślin będę stale informował na forum więc wszystko na bieżąco będziecie wiedzieli i widzieli   No i oczywiście nadwyżki do  Ciebie będą
  No i oczywiście nadwyżki do  Ciebie będą   
   Bo ja mam pamięć dobrą ale bardzo krótką
  Bo ja mam pamięć dobrą ale bardzo krótką   

Mnie się podobają: N. buiningii i submammulosus.
 Mnie się podobają: N. buiningii i submammulosus.

chyba rekord na forum
 chyba rekord na forum  

Wiem tylko tyle że zdobycie następnych których jeszcze nie mam nie będzie już takie łatwe ...
  Wiem tylko tyle że zdobycie następnych których jeszcze nie mam nie będzie już takie łatwe ...  A wiem że Robert też ma sporo tylko się nie chwali
  A wiem że Robert też ma sporo tylko się nie chwali